Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Προκαλεί την τύχη του

Είναι ώρα να μιλήσουμε ωμά, με σκληρές αλήθειες. Μπορεί η σημερινή κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση; Η απάντηση είναι ότι αυτό γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Ο πρωθυπουργός ανέχεται κατά τρόπο ανεξήγητο υπουργούς του οι οποίοι κάνουν «αντάρτικο» στην υλοποίηση του Μνημονίου. Είναι απίστευτο να γίνεται τόσος θόρυβος για διάφορες μεταρρυθμίσεις και κατόπιν να μην εφαρμόζονται στην πράξη λόγω υπονόμευσης. Εξίσου απίστευτο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου, σε μια τόσο κρίσιμη ώρα, αφήνει στον «πάγκο» διάφορα δοκιμασμένα στελέχη του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που θα μπορούσαν να μαζέψουν φόρους ή να νοικοκυρέψουν το κράτος με πολύ αποτελεσματικό τρόπο. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Ο κ. Παπανδρέου έδωσε το σύνθημα, με τον χειρισμό στην υπόθεση της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, στο βαθύ ΠΑΣΟΚ και τις συντεχνίες να σηκώσουν παντιέρα και να καταστήσουν αδύνατη την υλοποίηση του Μνημονίου. Αυτός ο ίδιος προκαλεί την τύχη του με τις αποφάσεις του και το στυλ διακυβέρνησης. Και συνεπώς ο ίδιος θα φέρει την ευθύνη –και όχι το βαθύ ΠΑΣΟΚ ή οι συντεχνίες– όταν οι δανειστές μας αρνηθούν να πληρώσουν μια δόση του δανείου οδηγώντας τη χώρα σε μια άνευ προηγουμένου δοκιμασία. Αν ο κ. Παπανδρέου το καταλάβει αυτό σήμερα, όχι αύριο, και δράσει αναλόγως έχει ακόμη λίγες ελπίδες να είναι ο πολιτικός που θα μας βγάλει από την κρίση. Αν όχι...
Κύριο άρθρο Καθημερινής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά