Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αγκάθια και βάτα



Οπως δεν πιστεύουν στη διάσωση (για την ακρίβεια: εύχονται την καταστροφή) όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για να επωφεληθούν, να στήσουν πάνω στα ερείπια τις νικηφόρες σημαίες τους. Οπως οι Ρώσοι στο Βερολίνο και οι Αμερικανοί στην Ιβοζίμα. Τότε θα είναι στην πραγματικότητα η χώρα υπό κατοχήαλλά ο γάιδαρος-λαός θα ακούει πως τώρα είναι ανεξάρτητος, ξένοι λύκοι και αλεπούδες τον απειλούσαν ως τώρα.

Θα φωνάζουν τότε Τσίπρας- Παπαρήγα «μη σας ξεγελούν, φταίνε οι ντόπιοι λύκοι του δικομματισμού», αλλά έχουν τόσο καλλιεργήσει οι ίδιοι την ξενοφοβία, την εχθρότητα προς Ευρωπαίους και Αμερικανούς, που ο γάιδαρος θα προτιμήσει την παρηγοριά τού «φταίνε οι ξένοι». Οπως με τον Εμφύλιο, τη δικτατορία, την καταστροφή της Κύπρου.

* Αλλά και οι πασόκοι και οι νεοδημοκράτες που ετοιμάζονται για τη μεταπαπανδρεϊκή εποχή που θα έρθει με την καταστροφή, γελιούνται αν πιστεύουν πως έχουν ρόλο να παίξουν. Θα ανθίσουν αγκάθια και βάτα πάνω στα ερείπια, Γκλέτσοι και Λαζόπουλοι και «δεν πληρώνω» και κερατιώτες οπλαρχηγοί και.. ακραίοι συνδικαλιστές και οι επικεφαλής των ορδών των οπαδών των ποδοσφαιρικών ομάδων.

Στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης αν είχε το πολιτικό προσωπικό, πρωτίστως των δύο μεγάλων κομμάτων, θα έπρεπε να καταλάβει πως το παλιό παιχνίδι τέλειωσε και πρέπει να αποδεχθούν τους νέους κανόνες του παιχνιδιού που υποδεικνύουν οι ευρωπαίοι συνεταίροι μας.

Μπορούν όμως να μάθουν νέους τρόπους και συμπεριφορές απέναντι στο δημόσιο χρήμα και στα δημόσια πράγματα οι πολιτικοί; Μου φαίνεται πως όταν τους ζητάς κάτι τέτοιο, είναι σαν να τους ζητάς να στερηθούν «κεκτημένα δικαιώματα», όπως ζητά ο Παπακωνσταντίνου από τους φαρμακοποιούς, τους μηχανικούς, τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.

Μαύρη, μεγαλοβδομαδιάτική, η κατάσταση, και ας είμαστε ακόμα στις Απόκριες. Αλλά μπορεί να φταίει και ο κακός καιρός, ο χειμώνας που τούτες ημέρες δείχνει τα δόντια του πριν ξεψυχήσει, ημερολόγιό μου. Σε δύο ημέρες έχουμε Μάρτη, η άνοιξη θα επιβάλει την παρουσία της και μπορεί να είναι όλα καλύτερα μαζί της.

Πέρυσι την 25η Μαρτίου ιδρύθηκε ο μηχανισμός στήριξης που μας έσωσε προσωρινά· μπορεί και εφέτος την ίδια ημέρα- που θα γίνει και η Σύνοδος Κορυφής της Ενωσης- να σωθούμε ξανά. Στο κάτω-κάτω, μας το χρωστάει αυτό η ημέρα που τόσο την τιμάμε. 

Διόδωρος Κυψελιώτης-ΤΟ ΒΗΜΑ

9 σχόλια:

  1. ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ LIFESTYLE ΠΟΥ ΟΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ .ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΑΝΕΥΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύχρωμες χαντρούλες και καθρεφτάκια, πρώτος των πρώτων, μοίρασε ο "λαοπρόβλητος" και "αείμνηστος", τώρα μέσα τα κεφάλια γιατί ήρθε ο λογαριασμός!!!
    Έχουμε ήδη χρεκοπήσει, απλώς όταν θα μας το "αναγγείλουν" και επίσημα δεν θα μας κάνει αίσθηση, όσο για τους δημοσιογράφους του ΔΟΛιου συγκροτήματος που ψυχοραγεί, είναι οι τελευταίες ανάσες τους μέχρι να βγει η ψυχή τους, η ανεργεία είναι κοντά. Η μέγα σχολή του "Γκαίμπελς", οι σύμμαχοι είχαν μπει στο Βερολίνο και ο μέγας διδάσκαλος της προπαγάνδας εκθείαζε τις Γερμανικές δυνάμεις οι οποίες "προέλαυναν" στη Μόσχα!!!
    Έλεος!!! Αδελφοί πασόκοι, σας υποτιμούν την νοημοσύνη, δεν το βλέπετε;;; Σας την "φτιάξαν" την "δουλιά", ο Γιώργαρος και οι τρεις- τέσσεροι "φίλοι" του, δεν έχετε "μπουχτίσει" ακόμη από την τροφή, που τόσο απλόχερα συνεχίζει να σας ταΐζει το ΔΟΛιο συγκρότημα;;;
    Εκτός και αν σας "αρέσει", τότε αλλάζει το πράγμα, συνεχίστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. TO KYRIO SHMEIO TOU ARTHROU:
    Στοιχειώδες ένστικτο αυτοσυντήρησης αν είχε το πολιτικό προσωπικό, πρωτίστως των δύο μεγάλων κομμάτων, θα έπρεπε να καταλάβει πως το παλιό παιχνίδι τέλειωσε και πρέπει να αποδεχθούν τους νέους κανόνες του παιχνιδιού που υποδεικνύουν οι ευρωπαίοι συνεταίροι μας.
    KAI ISWS οι ευρωπαίοι AS KOPSOUN
    KAI TON EGWISMO KAI TH MAGKIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <> AUTO EINAI TO KYRIO SHMEIO TOU ARTHROU!!

    H Ellada den mporei na kratisei pia to simerino biotiko epipedo tou plithysmou tis me kanenan tropo. Toulaxiston 40 % ptosi einai anagkaia gia na glitosoume.
    Metaxy ton allon prepei na kopoun:
    - 13-os, 14-os misthos
    - Meiosi ton syntakseon me 125% tou teleutaiou miniaiou misthou ligo prin tin suntaksiodothisi,
    - Efapaks pou kitrinizei o kathe Germanos otan t°akouei,
    - agrotikes syntakseis xoris pote na °xoun plirothei etisisia teli ,
    - meioseis ypsilomiston se EAB,DIMOKRITO, DEH, OTE,.DEKO, MME (kratika)kai paei legontas
    - BOULH: meiosi toulaxiston 50% tou Vouleftikou somatos kai tou prosopikou
    ( Germania me 83.3 ek. lao exei 620 vouleftas° Ellada me 11,2 ekatom. lao exei 300. H Germania einai o leader stin Europi, einai i pio antagonistiki xora me tin pio kaliteri dioikisi, ara me vasi ta metra kai ta statha Germanias prepei na ginontai oi sygkriseis mellontika i to theloume i den to theloume!)
    Mia Xora san tin Ellada me tosa elaxista dynamika se olous tous tomeis den mporei na kseperasei ena tetoio eksoteriko xreos ca 450 dis.Eurw xoris
    kathetes tomes, akoma oute kai an ksepoulisei tin periousia tis.
    Charalambos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΛΙΕΑ ΒΓΑΛΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ.ΟΣΟ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ Η ΝΔ.ΜΟΝΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ.ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.ΑΝ ΕΣΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.
    ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΟ 2004 ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΗΤΑΝ 160 ΔΙΣ.ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ AXRHSTOY ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 2004-2009 ΧΡΕΩΘΗΚΑΜΕ ΑΚΟΜΗ 150 ΔΙΣ.ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT.ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.ΣΚΕΨΟΥ ΛΙΓΟ ΜΗΠΩΣ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΛΘΕΙΣ ΣΑΝ ΦΤΩΧΟΕΠΑΓΓΕΛΝΜΑΤΙΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΨΑΡΑΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μη χολοσκατε Πανελληνες ,μη κλαιτε Φθιωτείς,μη χτυπιεστε Στυλιδιωτες..ο Αποστολης ζει αυτος μας οδηγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την περίοδο της δικτατορίας ο εξωτερικός δανεισμός σημείωσε πολύ μικρή αύξηση, και τελικά το εξωτερικό Δημόσιο Χρέος το 1974 ήταν 115 δισ. δρχ. (22% του ΑΕΠ).
    Η περίοδος 1974-1981 ...το εξωτερικό Δημόσιο Χρέος το 1981 ήταν 672 δισ. δρχ. (29,7% του ΑΕΠ).
    Η έκρηξη του χρέους και η ανεπανόρθωτη ζημιά έγινε την περίοδο 1981-1989. Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ότι η τότε Κυβέρνηση έπαιρνε κατά μέσο όρο κάθε εβδομάδα και ένα δάνειο, από οπουδήποτε και με οποιουσδήποτε όρους, με εξόφληση την επόμενη 10ετία.
    Έτσι, το Δημόσιο Χρέος από 672 δισ. δρχ. το 1981 (29,7% του ΑΕΠ) εκτινάχθηκε το 1989 στα 9.200 δισ. δρχ. (65,7% του ΑΕΠ) και το 1990 που ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία είχε φτάσει στα 11.100 δισ. δρχ. (80,7% του ΑΕΠ).
    Την περίοδο 1990-1993,το Δημόσιο Χρέος το 1993 που ανέλαβε και πάλι το ΠΑΣΟΚ ανήλθε στα 23.000 δισ. δρχ. (68,8 δισ. ευρώ).
    Την επόμενη περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ 1993-2004 το Δημόσιο Χρέος αυξήθηκε από 68,8 δισ. ευρώ σε 170 δισ. ευρώ.

    Η Νέα Δημοκρατία από το 2004 έως το 2009 δανείστηκε για την καταβολή τόκων 62 δισ. ευρώ, για αποπληρωμή ολυμπιακών έργων και παλαιών χρεών για εξοπλισμούς 20 δισ. ευρώ και 18 δισ. ευρώ για κάλυψη ελλειμμάτων του προϋπολογισμού. Με αποτέλεσμα, να παραδώσει στο ΠΑΣΟΚ Δημόσιο Χρέος 270 δισ. ευρώ.
    Σταματήστε, επιτέλους να λέτε βλακείες για το χρέος της ΝΔ, ο κόσμος έχει σφαιρική ενημέρωση, όχι φυσικά από την τηλεόραση και το mega, ο "λαουτζίκους" έχει πρόβλημα ενημέρωσης, αυτός ο "καημενούλης" καταπίνει "αμάσητη" την "μεταλαγμένη" ενημέρωση που του σερβίρουν τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης... να είσαι βέβαιος ανώνυμε των 10:46 πμ, ότι ο κόσμος που ξέρει διογκώνεται, ας είναι καλά το διαδύκτιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολλοί νομίζουν όπως και ο κακομοίρης ο alieas , ότι ο 1,5 χρόνος που έκατσαν μακριά από τις αγαπημένες τους καρέκλες (πάνω στις οποίες οι ίδιοι πέρασαν υπέροχα αλλά παράλληλα κατέστρεψαν ό,τι τέλος πάντων υπήρχε όρθιο σε αυτόν τον τρόπο) είναι πολύς και πλησιάζει στο τέλος του και θα ξανάρθουν με δόξα και τιμή!
    Προφανώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα ,για να διορίσουν τα παιδιά τους, να πάρουν θαλασσοδάνεια από την Αγροτική,να πανηγυρίσουν με πλαστικές σημαίες το βράδυ των εκλογών, να το παίξουν κομματάρχες του παλιού καλού καιρού.
    Και μετά....όπως πάντα το χάος.Βολεύονται οι ημέτεροι ,πέφτουν σαν ακρίδες στο δημόσιο ταμείο, ο alieas γκρινιάζει που τον έχουν όπως πάντα "γραμμένο" κανονικά και περιμένουμε το επόμενο κραχ.
    Αθάνατε ευκολόπιστε Έλληνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τωρα θαχουν στο πλευρο τους και το δεξιο κκε με πρωταγωνιστη τον λαικο ηρωα των πτωχων αγροτων( κουνια που σας κουναγε) ξεπληρωνοντας ετσι το γραμματιο των δημοτικων εκλογων στο γνωστο πολιτικο γραφειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά