Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Γαλαζοπράσινο βάφεται το σκάνδαλο των υποβρυχίων

Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει ένας ακόμη φάκελος για την υπόθεση των υποβρυχίων, που αυτή τη φορά αφορά την περίοδο διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Ο φάκελος εστάλη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τελικό αποδέκτη την Βουλή, για την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η εισαγγελία προσέκρουσε σε υπουργική ευθύνη για την υπόθεση των υποβρυχίων εντοπίζοντας ενδεχόμενες ευθύνες για πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας την περίοδο 2020-2009 που παραπέμπει στους Γ. Παπαντωνίου, Σπ. Σπηλιωτόπουλο και Β. Μεϊμαράκη. Με βάση τα νεότερα στοιχεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Π. Παπανδρέου και Ευ. Κυβέλου προσέκρουσαν για μια ακόμη φορά σε πολιτικά πρόσωπα από την περίοδο 2002 – 2009, και κατά συνέπεια σταμάτησαν ως
προς αυτά την έρευνά τους και έστειλαν την υπόθεση στον Άρειο Πάγο, για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στο φάκελο περιέχονται τα εικονικά τιμολόγια, τα οποία είχαν εκδοθεί για λογαριασμοί off shore εταιρειών με έδρα την Ινδία, τις Ολλανδικές Αντίλλες και άλλους φορολογικούς παραδείσους, οι οποίες φέρονταν να παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την προώθηση των ναυπηγείων σε χώρες που δεν βρέχονταν καν από τη θάλασσα, όπως η Βολιβία. Τον φάκελο παρέλαβε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι.Τέντες, ο οποίος αναμένεται να τον αναθέσει σε εισαγγελέα, προκειμένου να κρίνει αν πρέπει να πάρει και αυτή η υπόθεση το δρόμο προς τη Βουλή.
www.kentrinews.gr

2 σχόλια:

  1. γαλαζοπρασινοι απατεωνες και κλεφτες παντα εις βαρος του λαου΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Γαλαζοπράσινο" σκάνδαλο!!!
    Καλά, αυτοί δε δίνουν μάχες μεταξύ τους στη Βουλή, όπως μας πληροφορούν οι δημοσιολόγοι; Και μετά τους φταίει το ΚΚΕ που λέει ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά