Σάββατο 7 Μαΐου 2011

«Κουρεμένη» συνεδρίαση της Ν.Ε.του ΠΑΣΟΚ;

Βαθιά είναι τα σημάδια της κρίσης που εμφανίζει ο κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ και σε περιφερειακό επίπεδο, αποτέλεσμα κόπωσης αλλά και εφαρμογής ενός ξεπερασμένου και αναποτελεσματικού μοντέλου διαχείρισης της κομματικής νοοτροπίας.  
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της χτεσινοβραδινής συνεδρίασης της –υποτίθεται-διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής με κουτσουρεμένη συμμετοχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ενώ η καταστατική σύνθεση της διευρυμένης Νομαρχιακής αποτελείται από 39 μέλη χτες δεν είχαν προσέλθει κατά την έναρξη της διαδικασίας, περισσότερα από 10-12 στελέχη  όπως  γραμματείς τοπικών οργανώσεων και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων.
Το σκηνικό αυτό διαμορφώνεται  μέσα σε ένα βαρύ κλίμα που τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι η μονοδιάστατη  πρακτική ορισμένων στελεχών και η έλλειψη ουσιαστικού εσωτερικού διαλόγου με την καθοδήγηση  πολλές φορές βουλευτών και άλλων πολιτικών προσώπων, τοπικά ή κεντρικά.
Παρά το ότι η χτεσινή συνεδρίαση είχε σημαντικά θέματα όπως την προετοιμασία της  πανελλαδικής συνδιάσκεψης μετά το καλοκαίρι, το ενδιαφέρον μονοπώλησαν οι προσωπικές αντεγκλήσεις ενώ δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαίο  ότι τα ενδιάμεσα στελέχη έδειξαν την πολιτική τους στάση  αποφεύγοντας να  πάρουν μέρος στη  χτεσινή διαδικασία.
Επόμενο ήταν για μια ακόμη φορά να προκληθούν έντονες αντιπαραθέσεις έστω και αν αυτό επιχειρήθηκε να κρατηθεί μακριά από το σύνολο των τοπικών μέσων ενημέρωσης.«Ασφαλώς αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί ανέφεραν  πολιτικοί και κομματικοί κύκλοι του Νομού και καλούν τη ν κομματική ηγεσία κεντρικά να λάβει άμεσα μέτρα εξυγίανσης του χώρου με εξπρές διαδικασίες πριν η κρίση πάρει διαστάσεις με χαρακτηριστικά του 1985 όταν  σημειώθηκε το σχίσμα της κομματικής οργάνωσης που ακόμη και σήμερα ρίχνει  βαριά τη σκιά του σε αρκετά  στελέχη του πράσινου κομματικού συστήματος»
www.lamiafm1.gr

2 σχόλια:

  1. ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ...ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τον εχουν εγκαταλειψει ολα τα ικανα στελεχη ,μια χαμενη διετια, η φθιωτιδα θα κανει καιρο να σηκωσει κεφαλι μετα απο αυτη τη λαιλαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά