Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΛΑΟΣ :Δοκιμασμένος μπαλαντέρ σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ


Το ρόλο του σαν μπαλαντέρ του δικομματισμού στην υπηρέτηση των πιο αντιδραστικών σχεδίων της πλουτοκρατίας, επιβεβαίωσε ο ΛΑ.Ο.Σ. με αφορμή και τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Λίγο πριν τη συνάντηση προετοίμαζε το κλίμα για να πέσει σε ακόμα πιο εύφορο έδαφος το επίμονο κάλεσμα για πιο επιθετική σύμπραξη των αστικών δυνάμεων, με τον Γ. Καρατζαφέρη να διακηρύττει ότι η σύσκεψη «μπορεί να σημάνει το τέλος μίας μάλλον απογοητευτικής μεταπολιτευτικής περιόδου και να είναι η αρχή μίας αναγέννησης του έθνους», εκφράζοντας την ελπίδα «τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο κ. Σαμαράς να βρουν το πολιτικό θάρρος και να πουν το μεγάλο "ναι"» σε «μια οικουμενικής αντίληψης σύνθεση». Το ίδιο πρότεινε και στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ζητώντας οικουμενική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ή «κυβέρνηση προσωπικοτήτων».
Τις προθέσεις του τις είχε αποκαλύψει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. από τη συνάντησή του με τον Γ. Παπανδρέου την περασμένη Τρίτη, λέγοντας μετά την ολοκλήρωσή της ότι
«δεν φτάνει μια αόριστη συναίνεση, πρέπει να υπάρξει συνευθύνη και να αναλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις ένα κομμάτι από το βάρος, να "αχθοφορήσουν" όλοι μαζί. Ο κ. Πρωθυπουργός δεν απέρριψε την πρότασή μου»... Στο ίδιο πνεύμα, μερικές ώρες αργότερα, δήλωσε ότι «το εθνικό συμφέρον επιβάλλεται, σε κρίσιμες στιγμές, να υπερισχύει του κομματικού» και έριξε το μπαλάκι στη ΝΔ, λέγοντας ότι «αν δεν δεχθεί ο πολιτικός κόσμος και ιδιαίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση, τότε με την υπάρχουσα ασύνδετη και αδύναμη κυβέρνηση οδηγούμεθα ή στην καταστροφή ή σε εκλογές». Υστερα από όλα τα παραπάνω, έκδηλη ήταν η απογοήτευση του Γ. Καρατζαφέρη μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπονοώντας ότι Παπανδρέου και Σαμαράς αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά