Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

«Ναι» με 155 ψήφους στο Μεσοπρόθεσμο

Ενώ τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών μαίνονται στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα, η Βουλή ψήφισε «ναι» με ψήφους 155 υπέρ  του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» τόνισε νωρίτερα στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.


Από τους βουλευτές του ΠαΣοΚ καταψήφισε το Μεσοπρόθεσμο ο Π. Κουρουμπλής για την τύχη του οποίου, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεδριάζει ο Πρωθυπουργός με στενούς του συνεργάτες.


Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εγγυάται τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, είπε ο 
Γ. Παπανδρέου,  λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε στην ομιλία του ότι η

Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους και άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας ότι « πρώτος εγώ κατέκρινα την ΕΕ γιατί δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα ενός ευρωομολόγου».

Ο κ. Παπανδρέου κάλεσε την Βουλή «
να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να ανάψει το πράσινο φως για το Μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας».

Με τη φράση «
άνω σχώμεν τας καρδίας» άνοιξε την ομιλία του στη Βουλή, προ της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Ζούμε βαριές και δύσκολες στιγμές, είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ συμπλήρωσε πως ενώπιον των οριακών διλημμάτων, οφείλουμε να σηκώσουμε το βάρος, αλλιώς θα βρεθούμε αντιμέτωποι με οριακές επιπτώσεις, και τότε θα είναι αργά.

Έπειτα από σχετική πρόταση του κ.
Καρατζαφέρη, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είπε ότι αν ασκηθεί διακομματική πίεση στον πρώην υπουργό Αλέκο Παπαδόπουλο, θα δεχθεί να τεθεί επικεφαλής του Ταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις.

Την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε η βουλευτής της ΝΔ κυρία
Έλσα Παπαδημητρίου δηλώνοντας ότι θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Κατά την τοποθέτησή της στην Βουλή τόνισε ότι «το ΄΄όχι΄΄ δεν μπορεί να συνοδεύεται από το ναι μεν αλλά, το ΄΄παρόν΄΄ είναι πράξη Πόντιου Πιλάτου και το όχι υπό όρους δεν αφορά την δική μου λογική». «΄΄Ναι΄΄ λοιπόν και εύχομαι να μην με απογοητεύσετε κύριοι της κυβέρνησης», πρόσθεσε η κυρία Παπαδημητρίου, εκφράζοντας την ελπίδα «έστω και με μια ψήφο, να είναι η σπορά της ελπίδας για μια συναινετική πορεία και για την ανάκτηση του κύρους της Ελλάδας απέναντι στους αλληλέγγυους εταίρους μας, όπως τους βλέπω εγώ».

Όπως ανέφερε «
θα ξεπεράσω τις μικρές μου δυνατότητες ως ανεξάρτητη και μόνη βουλευτής για να βοηθήσω σε αυτή την κατεύθυνση», ενώ αναφερθείσα στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα είπε ότι «είναι μια λύση -καλή, κακή, κακίστη θα δείξει, απαραίτητη όμως», ενώ σημείωσε: «Μακάρι να είχε την υπογραφή όλων των πολιτικών δυνάμεων»

Θα ψηφίσει τελικώς ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠαΣοΚ κ.
Θ. Ρομπόπουλος, το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015. Όπως δήλωσε με σύντομη παρέμβασή του από του βήματος της Βουλής, «δεν μπορώ να πτωχεύσω εγώ τη χώρα μου ούτε να διαλύσω την Ε.Ε.». Όπως είπε «η καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμου όπως έχει τεθεί εκβιαστικά από την Ευρώπη και την τρόϊκα, θα οδηγήσει την χώρα σε χρεοκοπία».

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι πιέσεις προς τον βουλευτή Κοζάνης του ΠαΣοΚ κ.
Αλ. Αθανασιάδη. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Ηλ. Μόσιαλου, όπου ετέθη το θέμα της στάσης του κατά την κρίσιμη ψηφοφορία. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι ο κ. Αθανασιάδης δεν ξεκαθάρισε πλήρως την θέση του.

Νωρίτερα ο βουλευτής Καρδίτσας του ΠαΣοΚ κ.
Ν. Σαλαγιάννης δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται να αναλάβει το ρίσκο της πτώχευσης της χώρας, αφού όπως ανέφερε «ή ψηφίζουμε το άνισο και άδικο Μεσοπρόθεσμο ή καταψηφίζουμε και βάζουμε την κοινωνία σε μια άγνωστη περιπέτεια με στάση πληρωμών και πτώχευση». «Και με το ΄΄ναι΄΄ δεν διασφαλίζουμε την επόμενη μέρα ντε και καλά και με το ΄΄όχι΄΄ δεν διασφαλίζουμε ότι οι χειρότερες μέρες δεν θα έρθουν. Το ρίσκο να παίξω με το τι θα έρθει αύριο με μια πτώχευση δεν μπορώ να το πάρω. Δεν σηκώνει η πλάτη μου τέτοια ευθύνη. Δεν επιλέγω ούτε τον αιφνίδιο θάνατο ούτε την αυτοκτονία. Θέλω να δώσω χρόνο», πρόσθεσε ο κ. Σαλαγιάννης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το δικό μου ΄΄ναι΄΄ δεν σημαίνει καθόλου ΄΄ναι΄΄ στα πεπραγμένα του προηγούμενου κυβερνητικού σχήματος». 
TO BHMA

8 σχόλια:

  1. Είχα γράψει για 155 "κότες", επανορθώνω, 154 "κότες" και μια "γελάδα", ένα "τίποτα" της ΝΔ -η οποία έχει αρκετά ακόμη "τίποτα"- όπως έχει και το πασόκ μπόλικα "τίποτα"!!!
    Αυτός ο Κουρουπλής μήπως "βλέπει" πολύ καλά και πολύ μακριά;!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΤΑ ΟΥΜΠΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΦΑΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ(Ο ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ ΓΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑ(ΧΛΑ)ΜΑΡΑΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ALIEA POLY RATSISTHS EISAI AKOY GELADA ESY EISAI ADYNATOYLHS?
    MHPWS KSEXNAS TI RUSFETIA THS ZHTUSATE OI NEODHMOKRATES OTAN HTAN NOMARXHS FTIOTIDAS?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την "κυρία" παπαδημητρίου την εκθιάσατε, τον Κύριο Κουρουπλή δεν θα τον "λασπώσετε"!!!
    Ζητώ συγνώμη για το "γελάδα", έχει πολύ δίκιο ο ανώνυμος 5:21:00. Οι αγελάδες είναι πολύ χρήσιμα ζώα έχουν μεγαλώσει παιδιά και παιδιά με το πολύτιμο γάλα τους, επίσης έχουν γεμίσει τις τσέπες των κτηνοτρόφων μας με πολλά χρήματα λόγω επιδοτήσεων... Πράγματι έπραξα μέγα ατόπημα αποκαλώντας έτσι την παπαδημητρίου!!! Άλλη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός, δεν κάνει να εξισώνουμε κάτι χρήσιμο με κάτι ανυπαρκτο και άχρηστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΨΑΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΧΟΙΝΙ(ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΛΑΣΓΙΑΣ, ΝΔ).ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KALA O ALIEAS ENANTION OLON TON PASOKON THS PERIOXHS!!!!

    POPO NA FERO THN XYTRA ME TON ZOMO GIATI DEN TON BLEPO KALA TON ALIEA.

    NA PROSEXEIS GIATI TO PASOK EINAI GEMATO MNHSIKAKOYS KAI KAKOYS ANTHROPOYS (STA LEO EGO POY EIMAI PATHON)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμε των 9:05:00, κάνεις μεγάλο λάθος και τα λόγια σου είναι προβοκατόρικα!!! Έχω πολλους φίλους πασοκτσήδες όσον κι αν σου φαίνεται περίεργο κι ας βρεθεί έστω και ένας που να έχω "συγκρουστεί" μαζί του, έστω και ένας...
    Ενώ ο ανώνυμος των 7:58:00 ίσως να ΄χει δίκιο!!! Και μην νομίζεται ότι κάνω λάθος τους ανώνυμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά