Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ο Γιώργος ξύπνησε – για λίγο...

Ξέρω ότι δεν σας είναι εύκολο να το πιστέψετε, αλλά, την Παρασκευή στη Βουλή, απαντώντας στον Τσίπρα, ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν ασυνήθιστα καλός. Ηταν ένας άλλος Γιώργος, χωρίς «των δειλών τα παρακάλια και παράπονα», χωρίς την κλάψα και την αυτομαστίγωση. Ηταν ένας Γιώργος που έπειθε το ακροατήριό του ότι πιστεύει στην πολιτική που εφαρμόζει – ή, μάλλον, που προσπαθεί να εφαρμόσει. Τη διαφορά, μάλιστα, πρόσεξαν και βουλευτές της αντιπολίτευσης και τη σχολίαζαν αργότερα. Σε τι αποδίδεται η (περιστασιακή, δυστυχώς) μεταμόρφωση του πρωθυπουργού; Μα, προφανώς, στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως με το ηλεκτροσόκ, έτσι και ο οργανισμός του Γιώργου φαίνεται ότι αντέδρασε στην υπερβολική έκθεσή του σε ένα μείγμα αρλούμπας, αγένειας και κουτσαβακισμού, για το οποίο ο Τσίπρας διακρίνεται.
Επομένως, επειδή είναι
ανάγκη, επιτέλους, να δείξει ο πρωθυπουργός πυγμή, προτείνω στον Πωλ πριν από κάθε σημαντική ομιλία του Γιώργου, να τον «ντοπάρει» με μια ισχυρή δόση Τσίπρα. Πώς; Πολύ απλό: τον δένει σε μια καρέκλα και τον βάζει να βλέπει με το ζόρι μισή ώρα ένα best of του Τσίπρα. Συγχρόνως, δε, να τον τσιμπάει ελαφρά, σε στιγμές που δεν το περιμένει, με μια καρφίτσα, ώστε να εκνευρίζεται και να ξυπνάει. Καταλαβαίνω ότι νομίζετε πως αστειεύομαι. Εγώ όμως το εννοώ, όσο και αν η μέθοδος που προτείνω είναι ανορθόδοξη. Εδώ που φθάσαμε, ας το δοκιμάσουμε κι αυτό, μπας και...
Σ.Κασιμάτης-Καθημερινή

3 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά