Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Απέραντο φρενοκομείο

«Κύριοι, μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 5/6/2011 στην πλατεία Συντάγματος και τους γύρω δρόμους, σας δίδετε η λαϊκή εντολή, αφ’ ενός να μην υπογράψετε κανένα νέο μνημόνιο, αφ’ ετέρου άμεσα να πράξετε τα κατωτέρω για να σταματήσει η γενοκτονία που συντελείται με τις πράξεις σας. Βεβαίως, καταλαβαίνουμε ότι εκτελείτε άνωθεν διεθνείς εντολές, αλλά ευελπιστούμε (ματαίως;) ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα συνειδητοποιήσετε ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει (εξ αιτίας αυτών των εντολών) και θα θυμηθείτε ότι είσαστε πρώτα Ελληνες βουλευτές και όχι μέλη των διαφόρων κλειστών λεσχών. Σας προσφέρεται η ευκαιρία να πράξετε τα κάτωθι:

Να προσέλθετε άπαντες εντός των επομένων τριών ημερών στο χώρο των “300 Ελλήνων” επί του πεζοδρομίου απέναντι από τη γωνία της Μεγάλης Βρετανίας για να υπογράψετε για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος -όπως μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει περισσότεροι των 100.000 πολιτών- με τα κάτωθι αιτήματα: Κατάργηση του Μνημονίου. Αρνηση του χρέους σαν προϊόν εξαπάτησης - λογιστικός έλεγχος για πραγματικό. Κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Αναγνώριση της ΑΟΖ του Αιγαίου. Αλλαγή του Συντάγματος με συντακτική λαϊκή εθνοσυνέλευση. Από την συγκεκριμένη ενέργεια εξαιρούνται οι βουλευτές Πάνος Καμμένος και Αμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία, που έχουν ήδη υπογράψει τα ανωτέρω. Οπως είναι φυσικό η εφαρμογή των ανωτέρω, με τον καθημερινό έλεγχο από τους πολίτες αυτών που θα εκλεγούν, δεν θα επιτρέψει να ξαναβρεθούμε στην τωρινή κατάσταση».
Εχει και συνέχεια το κείμενο, που μοιράστηκε προχθές στους βουλευτές από αντιπροσωπεία της ομάδας «300 Ελληνες», η οποία πρωτοστατεί στους «Αγανακτισμένους». Αρκεί αυτό το λίγο, για να αντιληφθεί κανείς από το παραληρηματικό, προστακτικό ύφος της επιστολής ότι άνοιξαν οι πόρτες αυτού που κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ονόμασε «απέραντο φρενοκομείο»...
Σ.Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά