Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Απλοί στρατιώτες...

Μπορεί ο κ. Κ. Καραμανλής να παραμένει στις επάλξεις της κεντροδεξιάς παράταξης κάνοντας οικονομία δυνάμεων για να είναι έτοιμος για το μέλλον (σε περίπτωση που οι Έλληνες θα ήθελαν να ξαναδοκιμάσουν την οξυδερκή και προνοητική οικονομική πολιτική του…), αλλά σιγά – σιγά αποχωρούν από την πολιτική σκηνή οι πάλαι ποτέ φίλοι του στο υπουργικό συμβούλιο. Ο λόγος για τον καθηγητή κ. Ι. Βαληνάκη, πρώην υφυπουργό Εξωτερικών, ο οποίος ανακοίνωσε χθες στον κ. Αντ. Σαμαρά ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στα Δωδεκάνησα. Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μια σοφή κίνηση, αφού μάλλον αποκλείεται ο νυν πρόεδρος της ΝΔ, σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία να αξιοποιήσει ένα πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Καραμανλή. Η πραγματική αιτία πάντως για
την απώλεια Βαληνάκη από την πολιτική ζωή δεν είναι η ενδεχόμενη πολιτική απογοήτευση του πρώην υφυπουργού, αλλά το γεγονός ότι τον Σεπτέμβριο αναλαμβάνει θέση διδάσκοντος στο London School of Economics. «Θα μείνω απλός στρατιώτης στις τάξεις της ΝΔ», είπε ο κ. Βαληνάκης στον κ. Σαμαρά, αλλά και οι δύο γνωρίζουν ότι είναι μάλλον απίθανο να επιστρατευτεί στο μέλλον για το καλό του τόπου.
**
Ο κ. Βαληνάκης δεν είναι το μοναδικό πρώην μέλος των κυβερνήσεων Καραμανλή που θα φροντίσει να μεταγγίσει στην νεολαία την πείρα και τη γνώση του. Μαθαίνω ότι ο κ. Γ. Βουλγαράκης ετοιμάζεται για ακαδημαϊκή καριέρα στην Κύπρο. Ο πρώην υπουργός τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχουν διαρρεύσει περισσότερες λεπτομέρειες. Πληροφοριοδότης μου εικάζει ότι ίσως φορέσει την τήβεννο σε κάποιο… φροντιστήριο της Μεγαλονήσσου για να διδάξει τις λεπτές αποχρώσεις ανάμεσα στο νόμιμο και στο ηθικό. 
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά