Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

¨Επεσε διθέσιο Mirage 2000BGM - Διασώθηκε το πλήρωμα


Διθέσιο Mirage 2000BGM έπεσε μεταξύ Φούρνων και Σάμου από κράτημα κινητήρα στις 13.24.  Ήταν το νούμερο 2 ενός σχηματισμού. Το πλήρωμα κατάφερε να εκτοξευθεί και περισυνελλέγη από περιπλέοντα σκάφη του Λιμενικού και είναι καλά.
Οι πιλότοι που διασώθηκαν είναι οι σμηναγός Μιχαήλ Κούρτης και ο υποσμηναγός Μιχαήλ Μήτσιου της 332 Μοίρας. Το αεροσκάφος παραλήφθηκε το 1988 και δεν ήταν από τα 10 που εκσυγχρονίστηκαν στο επίπεδο "-5"
Είναι το τρίτο ατύχημα για την Πολεμική Αεροπορία μέσα σε τρεις εδβομάδες μετά την απώλεια του ριναίου τροχού του F-16 Αdv. στον Άραξο και την έκρηξη στον κινητήρα του F-16 χθες στην Κρήτη. Αυτή την φορά είχαμε απώλεια του αεροσκάφους, αλλά το σημαντικότερο δεν είχαμε απώλεια ζωών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά η Αεροπορία υποφέρουν από έλλειψη ανταλλακτικών και μηχανικών μετά τις μαζικές αποχωρήσεις και γίνεται μια τεράστια προσπάθεια όλων των στελεχών τους να κρατήσουν την επιχειρησιακή της ικανότητα σε υψηλό επίπεδο. Μέχρι στιγμής, τα καταφέρνουν... 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά