Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Άναψε «πράσινο φως» για 4.000 πυροσβέστες

Εκδίδεται από μέρα σε μέρα η προκήρυξη που αφορά 4.000 θέσεις πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, εκ των οποίων 3.400 θα προέρχονται από το μέχρι σήμερα απασχολούμενο εποχικό προσωπικό και 600 θα προέρχονται από ιδιώτες πολίτες κάτω των είκοσι εννέα ετών. Στην Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου αναφέρεται πως η πρόσληψη των 4.000 Πυροσβεστών θα πραγματοποιηθεί μετά την 1-1-2012, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 15 Ν. 3938/2011 (Α' 61), με ισάριθμη μείωση των εγκρίσεων των εποχικών Πυροσβεστών για το έτος 2012.
Ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου για πενταετή θητεία (η οποία μπορεί να ανανεώνεται), Ελληνες πολίτες, οι οποίοι έχουν τουλάχιστον απολυτήριο Λυκείου και δεν έχουν υπερβεί το 29ο έτος της ηλικίας τους. Από τις 600 θέσεις που αναλογούν σε αυτή την κατηγορία, οι 400 καλύπτονται από υποψήφιους οι οποίοι κατέχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ' Κατηγορίας και άνω.
Οι υπόλοιπες 3.400 θέσεις αντιστοιχούν σε εποχικούς πυροσβέστες, εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 45ο έτος της ηλικίας τους και κατέχουν τουλάχιστον απολυτήριο τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 25 του π.δ. 50/2001 (ΦΕΚ 39 Α'). Για την πρόσληψή τους δεν απαιτείται όριο αναστήματος, ούτε η υποβολή τους σε αθλητικές δοκιμασίες, ενώ για τη
διαπίστωση της σωματικής ικανότητας και ψυχικής υγείας τους εφαρμόζονται οι διατάξεις που ισχύουν για το μόνιμο εν ενεργεία πυροσβεστικό προσωπικό.
Ολες οι προσλήψεις θα διενεργηθούν με το σύστημα των μορίων υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ, ενώ θα προηγηθούν στους πίνακες κατάταξης όσοι έχουν εμπειρία, τίτλους σπουδών, καθώς και πιστοποιημένη εμπειρία ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Εξάλλου, ειδική πριμοδότηση προβλέπεται για τους πολύτεκνους-τρίτεκνους, αλλά και όσους υπηρέτησαν τη θητεία τους στις Ενοπλες Δυνάμεις ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις Ειδικές Δυνάμεις με ειδικότητα αλεξιπτωτιστή ή υποβρύχιου καταστροφέα.
Δικαιολογητικά υποψηφίων
Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να προσληφθούν ως Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης υποβάλλουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
α. Αίτηση συμμετοχής με φωτογραφία.
β. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας.
γ. Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών.
δ. Υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 ότι συγκεντρώνουν τα προσόντα και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού και οι άνδρες ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
ε. Ειδικά για τους υποψήφιους εποχικούς πυροσβέστες, βεβαίωση του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία εργάστηκαν, στην οποία να φαίνεται α) ότι είχαν την ιδιότητα του πυροσβέστη εποχικής απασχόλησης κατά τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 ή β) ότι είχαν την ως άνω ιδιότητα σε μία από τις αντιπυρικές περιόδους 2008 έως και 2010 και επιπλέον είχαν την όμοια σε πέντε αντιπυρικές περιόδους κατά τα έτη 2000 έως και 2007.
Για τα πρόσθετα προσόντα απαιτείται:
  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Πτυχίου Δημοσίου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας "Ειδικός Δασικής Προστασίας".
  • Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης Τύπου Α', από το οποίο να προκύπτει ότι υπηρέτησαν μέχρι και την απόλυσή τους ως έφεδροι Αξιωματικοί ή σε Ειδικές Δυνάμεις ή στην προεδρική φρουρά ή ως εθελοντές 5ετούς υποχρέωσης (Ε.Π.Υ.) στις Ενοπλες Δυνάμεις.
  • Βεβαίωση του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία εργάστηκαν ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, στην οποία να φαίνονται κατ' έτος οι αντιπυρικές περίοδοι που εργάστηκαν.
  • Βεβαίωση του διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην οποία να φαίνεται ότι είναι εθελοντές κατά την ημερομηνία προκήρυξης του διαγωνισμού.
  • Βεβαίωση από την αρμόδια Δασική Υπηρεσία στην οποία να φαίνονται οι περίοδοι κατά τις οποίες είχαν εργαστεί με την ιδιότητα του εποχικού εργατοτεχνικού προσωπικού.
  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας οδήγησης μοτοσικλέτας ή της επαγγελματικής άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.
  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού ή πτυχίου αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής ή ιταλικής γλώσσας επιπέδου τουλάχιστον καλής γνώσης, συνοδευόμενο απαραιτήτως από επίσημη μετάφραση.
Οι υγειονομικές εξετάσεις και οι ψυχοτεχνικές - αθλητικές δοκιμασίες
Η εξέταση των σωματικών, ψυχικών και διανοητικών προσόντων των υποψηφίων περιλαμβάνει υγειονομικές εξετάσεις και ψυχοτεχνικές - αθλητικές δοκιμασίες. Συγκεκριμένα:
  • Πέντε έλξεις σε μονόζυγο.
  • Δρόμο 1000 μ. σε χρόνο 4' (μία προσπάθεια).
  • Αλμα σε ύψος με φόρα τουλάχιστον 1.10 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • Αλμα σε μήκος με φόρα τουλάχιστον 4 μ. (τρεις προσπάθειες).
  • Μεταφορά ανά χέρι αλτήρα με λαβή βάρους είκοσι πέντε κιλών έκαστος, σε απόσταση εκατό μέτρων χωρίς διακοπή των κινήσεων και χωρίς επαφή των αλτήρων με το έδαφος σε χρόνο 50'' (μία προσπάθεια).
  • Ανάβαση-κατάβαση σε ολκωτή πυροσβεστική κλίμακα σε ύψος εννέα μέτρων, τοποθετημένη σε πυροσβεστικό πύργο ασκήσεων σε χρόνο το αργότερο 1' και 50'' (μία προσπάθεια).
  • Βάδισμα χωρίς υποδήματα και με τρεις υποχρεωτικές στάσεις σε δοκό μήκους δέκα μέτρων και πλάτους οκτώ εκατοστών, η οποία απέχει από το έδαφος ένα μέτρο (μία προσπάθεια.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι Πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης, μετά τη συμπλήρωση της πενταετούς θητείας τους στο Πυροσβεστικό Σώμα, στην οποία περιλαμβάνεται και ο χρόνος βασικής εκπαίδευσης, μπορούν να ανανεώσουν τη θητεία τους ή να παραμείνουν μόνιμα στο Σώμα, ύστερα από αίτησή τους και εφόσον κριθούν ικανοί από τα αρμόδια συμβούλια.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά