Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Γερμανία: κατασκηνώσεις - «κρυφά σχολειά» για παιδιά νεοναζιστών

Η γερμανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αφαιρέσει την επιμέλεια παιδιών από νεο - ναζιστές, που επιλέγουν για την ψυχαγωγία (και την ιδεολογική «εκπαίδευση») των τέκνων τους καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στις οποίες εξυμνείται το Τρίτο Ράιχ.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο που έχει θορυβήσει τις γερμανικές Αρχές καθώς ο αριθμός τέτοιου είδους κατασκηνώσεων - «κρυφών σχολειών», όπου τα παιδιά υφίστανται μυστικά «πλύση εγκεφάλου» προκείμενου να λατρεύουν τον Αδόλφο Χίτλερ, έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση τα τελευταία χρόνια.
Σε πρόσφατη έφοδο σε ένα από αυτά τα θερινά «κάμπ», η γερμανική αστυνομία ανακάλυψε παζλ που απεικόνιζε τα σύνορα της Γερμανίας πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μπλοκ ζωγραφικής στα οποία τα παιδιά καλούνταν να χρωματίσουν το...μουστάκι του Φύρερ! Υπήρχαν επίσης τούρτες με το σήμα των Ες - Ες και κεντήματα με τη σβάστικα - αμφότερα συμβόλα που έχουν απαγορευτεί σύμφωνα με το μεταπολεμικό σύνταγμα της Γερμανίας.
Τα ευρήματα οδήγησαν κρατικούς φορείς να ζητήσουν από την κυβέρνηση να εξετάσει με ποιους τρόπους μπορεί η πρόνοια να αναλάβει την επιμέλεια αυτών των παιδιών. «Εάν η ιδεολογική επιρροή φθάνει σε τέτοιες διαστάσεις που μπορεί να επηρεάσει την ευημερία των παιδιών, οι κρατικοί φορείς είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν την υπόθεση. Σε περίπτωση που δεν το κάνουμε θα αντιμετωπίσουμε τεράστια προβλήματα στο μέλλον», προειδοποίησε ο Γκίντερ Χόφμαν, ειδικός σε θέματα παιδικής πρόνοιας.

Τα παιδιά που συμμετέχουν σε αυτές τις κατασκηνώσεις διδάσκονται ότι «η δημοκρατία είναι για τα αδύναμα ανθρωπάκια», καθώς και ότι μόνο μία κοινότητα ανθρώπων στα πρότυπα εκείνης που κήρυσσαν οι Ναζί μπορεί να σώσει τη χώρα - και όλα αυτά υπό την μελλοντική καθοδήγηση ενός νέου "Φύρερ", ο οποίος δεν έχει ακόμη γεννηθεί.

Ναζιστικά τραγούδια και σημαίες, βιβλία που εξυμνούν τους γερμανούς «πολεμιστές» του καθεστώτος και λευκώματα σημαντικών μορφών του καθεστώτος, είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται για την παρακίνηση των παιδιών προς τη δημιουργία ενός «ιδεατού» Τέταρτου Ράιχ.

«Γίνονται μέλη μίας ορκισμένης "πολεμικής κοινότητας" που κρύβεται πίσω από τη "βιτρίνα" της μεσοαστικής τάξης» έγραψε χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Η άνοδος του νεο - ναζισμού στη Γερμανία συνιστά μία ανησυχητική τάση, κυρίως τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πόλη Γιάμελ στο Μέκλενμπουργκ, 160 χιλιόμετρα βόρεια του Βερολίνου, όπου το 99% των κατοίκων της δηλώνουν νεο - ναζιστές και υπερήφανοι για αυτό.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά