Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Τσιούμας, ο πρώην δήμαρχος κ. Χρ. Τιμπλαλέξης καθώς και πλήθος συμπολιτών μας.
Ας είναι αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων.
Όλα τα νέα της Ανατολικής Φθιώτιδας πολιτικά και άλλα από το κεφαλοχώρι της. Βήμα επικοινωνίας σε όλους εσάς. Γράψτε μας την άποψή σας, την καταγγελία σας, την διαφωνία σας, και αποστείλατε στο vassilis.axelis@gmail.com "Διαφωνώ με ό,τι λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες".(Βολταίρος) Το ιστολόγιο απευθύνεται σε νοήμονες πολίτες.
Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.
ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ !
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα θυμόμαστε πάντα πως στις 31 Ιουλίου 1943 συμπατριώτες μας φονεύτηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής μέσα στο χωριό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν στη μαρμάρινη πλάκα υπάρχουν κι άλλα ονόματα, αλλά και κάποιοι άλλοι δεν αναφέρονται, Πελασγιώτες είναι όλοι και οι νεκροί είναι δικαιωμένοι. Ας είμαστε ενωμένοι για το καλό όλων μας και της Ελλάδας. Να μην ξαναζήσουμε ταραγμένη εποχή.
Αιωνία η μνήμη τους.
Νίκος Μπατσικανής
Βασίλη συγχαρητήρια για την "υπενθύμιση" της μαρτυρικής δολοφονίας των ηρώων Πελασγιωτών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝομίζω ότι πρέπει να αποτυπωθεί η επέτειος με ποιό αναβαθμισμένο καί επίσημο χαρακτήρα κάθε χρόνο, και να αναδειχθεί η προσφορά τους στη λευθεριά της Πατρίδας.
Έμαθα ότι ο κύριος Μπατσικανής έκανε γραπτή πρόταση στο Διαμέρισμα να γίνεται η εκδήλωση κάθε χρόνο στην μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής επίθεσης στις 31 Ιουλίου 1943. Να βγαίνει επίσημη εγκύκλιος που θα αναφέρει το περιστατικό, τα ονόματα των νεκρών και τραυματιών της μέρας εκείνης. Η λειτουργία να γίνεται στην Αγία Αικατερίνη όπου έγινε η επιδρομή και μετά το τρισάγιο να κατατίθεται στεφάνι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ Πελασγία δέχτηκε κι άλλες επιθέσεις την ίδια χρονιά.
Στις 3 Απριλίου 1943 τρία Ιταλικά αντιτορπιλικά βομβάρδισαν την Πελασγία από το Λιασίκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η δασκάλα Καλλιόπη Σπυρίδου και να πάθουν ζημιές οι Άγιοι Απόστολοι και αρκετά σπίτια του χωριού.
Στις 3 Μαΐου 1943 Ιταλοί έκαψαν 40 σπίτια στην Πελασγία.