Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Αιωνία η μνήμη

Σε συνέχεια της ανάρτησης  εδώ σήμερα μετά το πέρας της θείας λειτουργίας  τελέσθηκε  τρισάγιο  στην μνήμη των πεσόντων από τα στρατεύματα κατοχής στον προαύλιο χώρο της Αγίας Αικατερίνης  όπου υπάρχει και το σχετικό μνημείο.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κ. Νικ. Τσιούμας, ο πρώην δήμαρχος κ. Χρ. Τιμπλαλέξης καθώς και πλήθος συμπολιτών μας.
Ας είναι αιωνία η μνήμη των αθώων θυμάτων.

4 σχόλια:

  1. ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ! ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να θυμόμαστε πάντα πως στις 31 Ιουλίου 1943 συμπατριώτες μας φονεύτηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής μέσα στο χωριό.
    Αν στη μαρμάρινη πλάκα υπάρχουν κι άλλα ονόματα, αλλά και κάποιοι άλλοι δεν αναφέρονται, Πελασγιώτες είναι όλοι και οι νεκροί είναι δικαιωμένοι. Ας είμαστε ενωμένοι για το καλό όλων μας και της Ελλάδας. Να μην ξαναζήσουμε ταραγμένη εποχή.
    Αιωνία η μνήμη τους.

    Νίκος Μπατσικανής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βασίλη συγχαρητήρια για την "υπενθύμιση" της μαρτυρικής δολοφονίας των ηρώων Πελασγιωτών.
    Νομίζω ότι πρέπει να αποτυπωθεί η επέτειος με ποιό αναβαθμισμένο καί επίσημο χαρακτήρα κάθε χρόνο, και να αναδειχθεί η προσφορά τους στη λευθεριά της Πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έμαθα ότι ο κύριος Μπατσικανής έκανε γραπτή πρόταση στο Διαμέρισμα να γίνεται η εκδήλωση κάθε χρόνο στην μνήμη των θυμάτων της Γερμανικής επίθεσης στις 31 Ιουλίου 1943. Να βγαίνει επίσημη εγκύκλιος που θα αναφέρει το περιστατικό, τα ονόματα των νεκρών και τραυματιών της μέρας εκείνης. Η λειτουργία να γίνεται στην Αγία Αικατερίνη όπου έγινε η επιδρομή και μετά το τρισάγιο να κατατίθεται στεφάνι.
    Η Πελασγία δέχτηκε κι άλλες επιθέσεις την ίδια χρονιά.
    Στις 3 Απριλίου 1943 τρία Ιταλικά αντιτορπιλικά βομβάρδισαν την Πελασγία από το Λιασίκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί η δασκάλα Καλλιόπη Σπυρίδου και να πάθουν ζημιές οι Άγιοι Απόστολοι και αρκετά σπίτια του χωριού.
    Στις 3 Μαΐου 1943 Ιταλοί έκαψαν 40 σπίτια στην Πελασγία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά