Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Στη δημοσιότητα οι οφειλέτες του Δημοσίου

Στη δημοσιοποίηση ονομάτων φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 150.000 ευρώ ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών, μετά και τη σχετική έγκριση που αναμένεται άμεσα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και εφόσον οι συγκεκριμένοι οφειλέτες δεν προβάλουν αιτιολογημένες αντιρρήσεις για τις οφειλές τους εντός 15 ημερών από την ώρα που θα δώσει το πράσινο φως η Αρχή. Αυτό ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος κατά τη συζήτηση επερώτησης του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ότι θα προηγηθεί η δημοσιοποίηση ονομάτων εταιρειών που χρωστούν στο Δημόσιο μεγάλα ποσά. Οπως είπε ο κ. Βενιζέλος, γι' αυτές τις εταιρείες δεν απαιτείται να ερωτηθεί η αρμόδια Αρχή.
«Οσοι οφείλουν πάνω από 150.000 ευρώ και είναι βεβαιωμένες οφειλές θα δουν τα ονόματά τους να αναρτώνται αν δεν υποβάλουν αιτιολογημένες αντιρρήσεις σε 15 μέρες», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Στο μεταξύ, τελευταία ευκαιρία έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν φυσικά και νομικά πρόσωπα για την υποβολή φοροδηλώσεων χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου που εστάλη στις εφορίες. 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά