Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Τέλος εποχής για τους «αιώνιους» φοιτητές

Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια οι σημερινοί «αιώνιοι» φοιτητές, δηλαδή όσοι έχουν ξεπεράσει τα 9 χρόνια σπουδών, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί στα μαθήματα που τους απομένουν και να έχουν πάρει πτυχίο. Αλλιώς χάνουν τη φοιτητική τους ιδιότητα. Οι φοιτητές που θα εισαχθούν φέτος θα έχουν επιπλέον δύο χρόνια για να πάρουν πτυχίο, μετά την ολοκλήρωση του κανονικού χρόνου σπουδών. Αν εργάζονται, θα έχουν τον διπλάσιο από τον προβλεπόμενο χρόνο για να πάρουν πτυχίο.
Οι τελικές ρυθμίσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα. Χθες, πάντως, φοιτητές του ΜΑΣ (ΚΚΕ) απέκλεισαν τα μέλη της Συγκλήτου του ΕΜΠ ζητώντας αναβολή της εξεταστικής περιόδου του Σεπτεμβρίου κατά μία εβδομάδα. Στη συνεδρίαση επικράτησε ένταση και ο πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Σίμος Σιμόπουλος, δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί. Τέλος, η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του νέου νόμου για τα ΑΕΙ.
Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά