Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Τι είναι για το Ριζοσπάστη, ο θάνατος του Λεωνίδα Κύρκου; Ψιλά γράμματα..

Magnify Image
Με μια ματιά στο χθεσινό πρωτοσέλιδο του “Ριζοσπάστη” , διαπιστώνει κανείς ότι δεν γίνεται καμιά αναφορά στον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου (τη Δευτέρα οι πρωινές εφημερίδες δεν κυκλοφορούν).
Magnify Image
Χρειάζεται μια μικρή έρευνα στις εσωτερικές σελίδες της εφημερίδας για να
εντοπίσεις τελικά την είδηση στα “ψιλά” της 18ης σελίδας. Το δημοσίευμα για το θάνατο του αριστερού πολιτικού είναι μόλις επτά σειρές στις οποίες δύο φορές αναφέρεται η “αντι-ΚΚΕ” δράση του, χωρίς καν να γράφεται κάτι για την δράση του πριν τη διάσπαση του Κομμουνιστικού Κόμματος, τις φυλακές, τα βασανιστήρια και τις εξορίες ως μέλος του κόμματος. Στην “τηλεγραφική” αναφορά στην πολιτική πορεία του Λεωνίδα Κύρκου που ξεκινά από το 1968, αναφέρεται ότι υπήρξε γραμματέας του “Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου” μέχρι το 1991, αλλά “αγνοείται” η συνεργασία ΚΚΕ-ΕΑΡ με πρωτεργάτες τον Λεωνίδα Κύρκο και τον Χαρίλαο Φλωράκη το 1989, που οδήγησε στη δημιουργία του Συνασπισμού και στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
www.lifo.gr

5 σχόλια:

  1. ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΥΤΕ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΣΤΗ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΦΑΡΑΚΟΥ...Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.

    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΕΡΟ ΚΑΙ ΟΣΙΟ. ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ '45 ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ!

    Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ: ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΑΠΟΛΥΤΑ) ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 6 ΜΕΤΡΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΤΙΜΩ ΟΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΡΑΤΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΟΙΕΙΤΑΙ ! ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΝΑ ΤΟΥ ΣΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΑΜΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΥΜΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ! Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάλι καλά που έχουμε και το Σύριζα να θρηνεί για αυτόν και να εξυμνεί πόσο μεγάλος πολιτικός ήταν ενώ παραδόξως μέχρι πριν οι ιδέες τους υποτίθεται ότι ήταν αντικρουόμενες… άντε χαθείτε ρε παλιο-υποκριτές… βρείτε κανένα άλλο τρόπο και καμία άλλη επιχειρηματολογία για να την πείτε σε αυτούς που δεν έχουν ξεπουκηθεί ακόμα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο στο ΚΚΕ που θαρρετά, αταλάντευτα, ανυποχώρητα & χωρίς γλυκαντικά & συναισθηματικούρες τα λέει όλα με το πραγματικό τους όνομα, αντίθετα από τον έμπλεο υποκρισίας ΣΥΝ που υπερθεματίζει της "ΒΑΣΙΛΩΣ", γιατί δεν είναι μέσα μόνο "ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ & ΧΑΡΑ" αλλά & στις κηδείες. Ο Κύρκος ήταν ένας αμετανόητος λικβινταριστής που προσπάθησε λυσσαλαία να διαλύσει το ΚΚΕ & τον οποίο η τσουλήθρα του οππορτουνισμού τον ξέβρασε στα λασπόνερα της επαίσχυντης αντιλαϊκής Παπαντρεϊκής κάλπικης σοσιαλδημοκρατίας,στην αγκαλιά της οποίας επεδίωξε, στα στερνά του, να ρίξει & τον ΣΥΝ!Οι διώξεις που όντως υπέστη σαν στέλεχος του ΚΚΕ από το αστικό κράτος, όχι μόνο δεν νομιμοποιούν την μετέπειτα λιποταξία του, όχι μόνο δεν την συμψηφίζουν, αλλά την καθιστούν πιό ανίερη.ΚΚΕ κράτα γερά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά