Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιοι πιέζουν τον Χειμάρα να μην μηνύσει τον Γκλέτσο;


Έντονο παρασκήνιο έχει  αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με το  προχτεσινό επεισόδιο που δημιούργησε ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος σε βάρος του πρώην Νομάρχη Φθιωτιδας Θανάση Χειμάρα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολιτικοί παράγοντες από το χώρο της Ν.Δ. που  φέρονται  ως υποστηρικτές της υποψηφιότητας Γκλέτσου στις δημοτικές εκλογές, βρίσκονται σε συνεχή επαφή είτε με τον ίδιο τον κ.Χειμάρα είτε με ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του και  ασκούν πιέσεις να βρεθεί μια  συμβιβαστική λύση ώστε να μην προχωρήσει ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο περιφερειακό Συμβούλιο στην κατάθεση κυρίως μήνυσης κατά του Δημάρχου Στυλίδας.
Όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι της περιοχής «ο λόγος είναι προφανής ο κ.Γκλέτσος έχει στην πλάτη του μια καταδίκη –με αναστολή- για την  υπόθεση των διοδίων της Πελασγίας,σε περίπτωση νέας καταδίκης τίθεται θέμα αργίας και  στη συνέχεια ακόμη και  έκπτωσης του από το αξίωμα του Δημάρχου».
Αυτό και μόνο  ως προοπτική προκαλεί ανησυχία και πολιτική συστολή στους υποστηρικτές του κ.Γκλέτσου που επιχειρούν με οποιονδήποτε τρόπο να αποφύγουν μια τέτοια επώδυνη εξέλιξη.
Οι ίδιοι προτείνουν ως συμβιβαστική λύση μια δημόσια δήλωση συγνώμης του Δημάρχου Στυλίδας που να αποκαθιστά ηθικά τον κ.Χειμάρα.
Ο κ.Χειμαρας  τώρα όπως αναφέρουν  συνεργάτες του έχει ενοχληθεί ιδιαίτερα για τον χαρακτηρισμό «λαμόγιο» -ετυμολογικά οαπατεώνας, ο κομπιναδόρος. η λέξη πιθανολογείται ότι προέρχεται από την ισπανική έκφραση «la moya».
Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι«δέχομαι κάθε κριτική ακόμη και την πιο κακόπιστη για την πολιτική μου  ικανότητα, αλλά δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση ακόμη και υπαινιγμό για την ηθική της πολιτικής μου»,θυμίζουμε ότι  ο ίδιος είχε οδηγήσει στην πολιτική  δικαιοσύνη και καταδικάσει τοπικό εκδότη για παρόμοιες αιτιάσεις.
Πάντως ο πρώην Νομάρχης αν και αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις ούτε επιβεβαιώνει ούτε διαψεύδει τα περί πιέσεων του από πολιτικούς παράγοντες ώστε να υπαναχωρήσει.
Αντίθετα φέρεται  βαθύτατα προσβεβλημένος απο την  συμπεριφορά του κ. Γκλέτσου και  παραμένει ανένδοτος στην απόφαση του να  δικαιωθεί δικαστικά.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο  περιφερειακός σύμβουλος, δικηγόρος Περικλής Καραϊσκος χαρακτήρισε «άδικη και γιαυτό ,σκόπιμη και δόλια» την επίθεση του κ. Γκλέτσου και έστω και αν  οδηγήσει  η νομική προσφυγή του κ.Χειμαρα στην έκπτωση του δημάρχου Στυλίδας την χαρακτηρίζει «δίκαιη τιμωρία για την τραμπούκικη συμπεριφορά και  επίθεση του κατά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου».
Κατά τον κ. Καραΐσκο «η επίθεση  ήταν άδικη γιατί  είτε δεν γνώριζε είτε  απέκρυψε ο κ. Γκλέτσος ότι  δεν μπορεί να αναφέρεται στο λιμάνι της Στυλίδας όταν χωροθετημένο λιμάνι της περιοχής δεν είναι αυτό της Στυλίδας αλλά της Αγίας Μαρίνας, όφειλε πρώτα  να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και μετά να αμφισβητεί μελέτες που αφορούν τον λιμάνι της Στυλίδας».
www.lamiafm1.gr

9 σχόλια:

  1. ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΤΗΡ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΥΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΓΚΛΕΤΣΟ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ.
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΧΕΙΜΑΡΑ ΑΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΥΜΠΑΛΑ Ή ΘΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΜΠΑΛΑ ΑΝΩΝΥΜΕ 11.25 ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ 9 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ! ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΓΕΙΚΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ! ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ! 9 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ...ΠΙΕΣ ΚΑΜΙΑ ΣΟΔΑ ...ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙΣ ;;; Ο ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ! ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανωνυμε 11:54
    πες μας τι πινετε παρεα ;
    ή μηπως τρωτε ληγμενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα θα σας γράψω. Αν έχεις "γνωρίσει" χειμάρες και καραΐσκους, λατρεύεις τους Γκλέτσους!!!
    Έλεος πια με ανθρώπους που έχουν γίνει καθεστώς στη Φθιώτιδα, αναφέρομαι και σε Νεοδημοκράτες, σε Πασόκους ακόμη και σε κουκουέδες, συριζαίους και σε "πικραμένους" της ΝΔ που μετακομίζουν πότε στο Λαος και πότε στη ντόρα!!! Τουλάχιστον μια εικοσαετία, τώρα, τους ίδιους και τους ίδιους "γευόμαστε", μιλώ για τον δικό μου χώρο. Ευτύχώς μερικούς από αυτούς θα τους "γευτούν" οι ψηφοφόροι της ντόρας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στη δημοκρατία ασφαλώς το λογο εχει ο λαός και οχι η Δικαιοσύνη ,ομως η βια και ο τραμπουκισμός δεν ειναι στοιχεία δημοκρατίας αλλα δικτατορίας και τη δικτατορία την πολεμάς και την ανατρέπεις με καθε μεσο,αυτη ειναι η διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α} Τον Χειμαρα πότε θα τον μηνήσουν για της διαγραφές προστίμων σε ρυπογόνος βιομηχανίες ?

    Β}Η ΟΥΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΕΔΩ:
    Κατά τον κ. Καραΐσκο «η επίθεση ήταν άδικη γιατί είτε δεν γνώριζε είτε απέκρυψε ο κ. Γκλέτσος ότι δεν μπορεί να αναφέρεται στο λιμάνι της Στυλίδας όταν χωροθετημένο λιμάνι της περιοχής δεν είναι αυτό της Στυλίδας αλλά της Αγίας Μαρίνας, όφειλε πρώτα να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και μετά να αμφισβητεί μελέτες που αφορούν τον λιμάνι της Στυλίδας».

    Ποιος χωροθετησε λιμάνι στην Αγία Μαρίνα και με πια λογική ?
    Ρώτησε κανείς τους κατοίκους αν θέλουν λιμάνι στην Αγία Μαρίνα ?
    Οι φωστήρες που χωροθετησαν λιμάνι στην Αγία Μαρίνα ποια συμφέροντα εξυπηρετούν , του τόπου πάντως όχι .
    Το λιμάνι κύριοι φωστήρες θέλει δρόμους πρόσβασης ,η Αγία Μαρίνα τους έχει ?
    Θα κάνουμε δρόμους θα μας πουν , που και γιατί κύριοι και με πιο κόστος όταν η Στυλίδα τους έχει , όταν το λιμάνι της Στυλίδας είναι δίπλα στην εθνική οδό και κοντά στην νέα εθνική οδό ?
    Κύριοι ναι έχει απόλυτο δίκιο ο Δήμαρχος Στυλίδας όταν σας είπε ότι εσείς φταίτε για το χάλι της Ελλάδας ,έχετε μοναδικό ταλέντο να προγραμματίζετε έργα σύμφωνα με της οδηγίες των εργολάβων αφεντικών σας ,γιατί χωροθετηση λιμανιού στην Αγία Μαρίνα αυτό συμενη .
    Αν τελικά κάποια εταιρία θέλει λιμάνι στην Αγία Μαρίνα γιατί αυτό την βολεύει ας το κάνει με δικά της χρήματα και όχι με χρήματα του Ελληνικού λαού που κάποιοι νομάρχες ,βουλευτές και τοπικοί παράγοντες που εμείς εκλέξαμε διαχειρίζονται !!!!!
    Το μόνο λάθος του Δημάρχου είναι ότι δεν ανέφερε ότι το λιμάνι το θέλουμε στην Στυλίδα και όχι στη Αγία Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΙΕΑ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ
    ΜΕΧΡΙ ΚΙΤΣ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ.
    ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ.
    Γ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς 11.54

    Μα τι λες τώρα μωρό μου, χωνευεται ο Γκλετσος?.
    Επίσης ο Δήμαρχος κρίνεται κάθε μέρα απο τα έργα του και εδώ απ´ ότι βλέπεις έργα όχι μόνον δεν γίνονται αλλά απαξιωνονται και αυτά που έχουν γίνει.
    Θα κάνουμε λοιπόν υπομονή και στις επόμενες εκλογές ο Γκλετσος δεν θα μπορεί ούτε συνδυασμό να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. keros ine na ton ksilosoun to gletso na ksevromisi o topos!!!!!mono na xtipai ta xeria sta trapezia ine!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά