Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΡΟΥΧΑ & ΣΧΟΛΙΚΑ - ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Με  το μήνυμα <<ΡΟΥΧΑ & ΣΧΟΛΙΚΑ  ΠΡΟΤΙΜΩ ΕΛΛΗΝΙΚΑ>> το <<ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ    -καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε>> και η ιστοσελίδα του www.protimoellinika.gr  απευθύνονται στους σχεδόν 1.500.000  μαθητές της Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας και τους γονείς τους και τους εύχεται σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που όλα και όλους μας επηρεάζει, <<καλή χρονιά>> συνολικά και ατομικά.
Η έναρξη της σχολικής χρονιάς είναι για τον κάθε γονιό πρώτα από  όλα μια σημαντική στιγμή, ένας συμβολικός σταθμός για την ανατροφή και μόρφωση του παιδιού του. Είναι ωστόσο και μια οικονομικά επώδυνη και δυσβάστακτη διαδικασία όπου σε μικρό χρονικό διάστημα καλείται να ανταπεξέλθει σε έξοδα και αναγκαία αλλά και πολλές φορές επιβαλλόμενα από τον τρόπο ζωής και την κακώς εννοούμενη καταναλωτική <<μόδα>> που μας έχει επιβληθεί. Ανεξαρτήτως του <<πως>> και το <<γιατί>> κάθε οικογένεια μαθητών θα ανοίξει το πορτοφόλι και από όσα έχουν απομείνει, κάποια χρήματα θα πάνε, με χαρά και χαμόγελο ,<<για το παιδί μας>>. Για τετράδια, μολύβια, τσάντες, αθλητικά, φόρμες, μπλουζάκια, φούτερ, ένα καινούργιο ρούχο...

Εδώ έρχεται το δικό μας μήνυμα. Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, ως πολίτες της Ελλάδας, μέσα στη δίνη που βρίσκεται η χώρα μας για να βοηθήσουμε την οικονομία μας, τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας, για να σώσουμε τις δουλειές μας; Η απλή λογική λέει ότι αν καθ’ ένας από μας συνειδητά «σπρώξει» τις καταναλωτικές του ανάγκες σε ελληνικά προϊόντα ( ένδυση, υπόδηση, διατροφή, καθημερινότητα, τουρισμό κλπ) διασώζουμε θέσεις εργασίας, ανακυκλώνουμε το χρήμα μέσα στη χώρα μας, μειώνουμε τις εισαγωγές, συμβάλλουμε στη ζήτηση των ελληνικών προϊόντων άρα και σε περισσότερες επενδύσεις, άρα και σε κίνητρα για περισσότερη, ποιοτικότερη παραγωγή των δικών μας προϊόντων που αύριο θα μπορούν και να εξαχθούν.
Ξέρετε τι γίνεται, όταν αγοράζουμε εισαγόμενα αγαθά, όταν δεν προτιμούμε ποιοτικά ντόπια προϊόντα από ελληνικά μαγαζιά; Η απάντηση, κατά τους ειδικούς, είναι απλή - στέλνουμε τα χρήματα μας σε επιχειρήσεις του εξωτερικού, βοηθάμε στην ανάπτυξη ξένων οικονομιών. . Για να πάρουμε μια ιδέα της αρνητικής καταναλωτικής συμπεριφοράς μας, αρκεί να σημειώσουμε ότι μέχρι το 2009  τα χρήματα που πληρώναμε για εισαγωγές ήταν τριπλάσια από αυτά που εισπράτταμε από τις εξαγωγές μας. Ακόμη και σήμερα, οι εισαγωγές μας είναι υπερδιπλάσιες των εξαγωγών μας.
Αναφέρεται από τους ειδικούς ότι αν υποκαταστήσουμε το 20% των εισαγόμενων αγαθών με ντόπια, θα «πέσουν» στην ελληνική οικονομία κάπου 10 δις ευρώ τον χρόνο. Με το ποσό αυτό θα μπορούσαν π.χ. να καλυφθούν οι συνολικές δαπάνες (αμοιβές, ασφαλιστικές εισφορές κλπ) 600.000 νέων θέσεων εργασίας. Μία από αυτή μπορεί να είναι η δική μας, του παιδιού μας!
Αξίζει λοιπόν να προσπαθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε προτιμώντας για τα παιδιά, για τις σχολικές ανάγκες - και όχι μόνο - εκείνα τα προϊόντα και υπηρεσίες που αξίζουν πραγματικά τον κόπο να τα επιλέξουμε. Είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψουμε πάρα πολλά ποιοτικά ελληνικά προϊόντα σε εντελώς ανταγωνιστικές τιμές. Είναι καθήκον μας να τα προτιμήσουμε. Αξίζει επίσης να δώσουμε μια ακόμα ευκαιρία και στις ντόπιες επιχειρήσεις που δεν είναι μεν τόσο ανταγωνιστικές, αλλά χρειάζονται μια μικρή ώθηση για να απογειωθούν. Ο καθένας μας θα βρει τα όρια των καταναλωτικών του επιλογών. Πρέπει, ωστόσο, να προσπαθήσουμε να επηρεάσουμε τις επιλογές μας με τα μηνύματα - συνθήματα : <<Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε>>, <<Ρούχα & σχολικά - Προτιμώ Ελληνικά>>. Για εμάς τους ίδιους, για τα παιδιά μας, για τον διπλανό μας, για τον τόπο μας.
 Το <> είναι στο χέρι μας να το κάνουμε σημαία - δική μας και των παιδιών μας.

7 σχόλια:

  1. ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΩΙΟΝΤΑ ! ΑΣ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ! ΜΕ Π....ΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ ΚΥΡΙΟΙ ! ΕΧΟΥΜΕ 30 ΣΧΕΔΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΛΗΞΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΟΝ ! ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ! ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΕΦΤΕΙ ΒΑΡΥ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΑΙ ΦΟΡΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ ΤΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΛΑΔΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ! ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ! ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ! Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΥΡΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ! ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟ ! Η ΧΩΡΑ ΣΩΡΙΑΣΤΗΚΕ ΚΥΡΙΟΙ ...ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΚΤΙΣΟΥΜΕ ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ...ΑΥΤΟΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΤΙΣΑΝ ΕΠΕΣΕ ......ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΠΑΡΗΓΑΓΕ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ...ΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΠΟΥΝ .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας κάνουμε ρε αδελφέ μια προσπάθεια...αξίζει τον κόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τ κινημα πολιτων- καταναλωνουμε ο,τι παραγουμε ιδρυθηκε εδω και μερικους μηνες. Δηλαδη δεν έπρεπε? Κανε την προσπαθεια σου , φιλε , και νολα μπορει να βελτιωθουν. Μην εισαι μηδενιστης για μια ...πορδή που ριχνεις και αυτή τζουφια. Αγωνιζεσαι? Υπάρχεις ! Δεν αγωνιζεσαι , δεν υπάρχεις. Παρολα αυτά ...ψωνισε ελληνικα, σκεψου ελληνικα, τιμησε τον ιδρωτα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ! ΜΠΡΑΒΟ- ''ΣΠΡΩΞΕ'' ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ..ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ! ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ! ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΠΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΜΠΑΝΙΟ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ! ΤΟ ΕΙΠΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ! ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ ΕΓΩ ......ΟΣΟ ΚΑΛΟ ΜΠΑΝΙΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΓΑΒΡΟΣ ΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΙΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΧΑΡΙΑ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ....ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ! ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ! ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΣΟΤΙΜΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΛΗΣΤΟΣΥΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΚ ! ΑΠΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ! ΕΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΠΥΡΙΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ! Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1950 ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑΡΚΗ ΣΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ..ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ! ΤΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ..ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ! ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΙ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά δεν είναι το θέμα να αγοράζουμε Ελληνικά σε λίγο το μεγάλο θέμα θα είναι αν θα έχουμε χρήματα για να ..αγοράζουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ Κ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ! ΑΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟ "ΣΠΙΤΙ" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά