Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Άρρωστα µυαλά

Θέλετε να µιλήσουµε µε αριθµούς; Να µιλήσουµε, λοιπόν.
– Η Ελλάδα πήρε πέρυσι ένα πρώτο δάνειο
110 δισ. ευρώ από την Ευρώπη και το ∆ΝΤ.
– Θα πάρει τώρα ένα δεύτερο δάνειο 100 δισ., συµπεριλαµβανοµένων των χρηµάτων για την κεφαλαιοποίηση των τραπεζών...
– Και θα της χαρίσουν άλλα περίπου 100 δισ. ευρώ από παλαιότερα δάνεια.
Μιλάµε για ένα συνολικό πακέτο στήριξης ύψους 310 δισ. ευρώ – περίπου το 140% του ΑΕΠ. Νοµίζω ότι ποτέ άλλοτε ο πλανήτης δεν φέρθηκε τόσο γενναιόδωρα σε µια χώρα 11 εκατοµµυρίων κατοίκων.
Προφανώς µια τέτοια στήριξη έχει και κόστος και αντιπαροχές. Περιέχει δεσµεύσεις και υποχρεώσεις.

∆εν µας αρέσει; Μας ενοχλεί; Κοστίζει; Να το δεχτώ.
Ενδεχοµένως κάποιοι να διαφωνούν ή να δυσφορούν µε το αντίτιµο.

Ασφαλώς υπάρχουν ορισµένοι που θα

προτιµούσαν να χρεοκοπήσει η χώρα και να φύγει από το ευρώ για να ωφεληθούν οι ίδιοι – οικονοµικά ή/και πολιτικά...

Αλλά όποια ένσταση και αν διατυπωθεί, οι αριθµοί είναι αµείλικτοι – και µόνο κάποια αρρωστηµένα µυαλά µπορούν να τους προσπερνούν...

Εφεξής (και αν δεν βάλουµε τα χεράκια µας να βγάλουµε τα µατάκια µας) η γενική πορεία του τόπου διαθέτει έναν σοβαρό οδικό χάρτη.

Μου έκαναν, λοιπόν, εντύπωση οι αντιδράσεις.

∆εν θα σταθώ στα µέσα ενηµέρωσης, διότι εκεί η βλακεία είναι συνήθως προϊόν απλής ασχετοσύνης ή βαρύτατης ιδιοτέλειας. Θα σταθώ όµως στα κόµµατα.

Αντί να κοιτάξουν τη συνολική εικόνα, αντί να δουν τι προέκυψε ή δεν προέκυψε για τον τόπο, εξαντλούν τον προβληµατισµό τους στο ερώτηµα: ∆ικαιούται ή δεν δικαιούται η κυβέρνηση να πανηγυρίζει;

Οµολογώ ότι έχω δει πολλά στην πολιτική, αλλά η άτιµη καταφέρνει πάντα να µε εκπλήσσει. Ακόµη και µια συµφωνία που µπορεί να έσωσε την Ευρώπη, το ευρώ και κατ’ επέκταση τη χώρα µας αποτιµάται µε εσωτερικούς πολιτικούς όρους. Πραγµατικά άρρωστα µυαλά.

∆ιότι στο ερώτηµα που ετέθη από όλες τις πλευρές µόνο µία απάντηση υπάρχει: Τρεις σκασίλες
έχω αν η κυβέρνηση δικαιούται ή δεν δικαιούται να πανηγυρίζει!

Και αν οι Πασόκοι και οι Νεοδηµοκράτες, οι αριστερούληδες και οι δεξιούληδες µπορούσαν να δουν λίγο πιο µακριά από τη µύτη τους, στην ίδια απάντηση θα κατέληγαν.

Ο λόγος είναι εξαιρετικά απλός. Επειδή πάνω από τον Παπανδρέου και τον Βενιζέλο, τον Σαµαρά και τον Καρατζαφέρη, τον Τσίπρα και την Αλέκα, τους καβγάδες τους, τις ιδεοληψίες τους και τις µωροφιλοδοξίες τους υπάρχει κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Ο τόπος και τα παιδιά µας. 

Γ.Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

4 σχόλια:

  1. Κύριε Πρετεντέρη,

    Αν θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς μάθετε ότι μετά τη νέα συμφωνία που μας φόρεσαν, η Ελλάδα θα γυρίσει στο 2009 το 2020. Δηλαδή το 2020 θα έχει δημόσιο χρέος 120% του ΑΕΠ, όσο ακριβώς είχε το 2009. Και τι έγινε το 2009; Μπήκαμε στο μνημόνιο. Τι θα γίνει λοιπόν το 2020; Βάλτε το αρκετό μυαλό σας να δουλέψει. Κανείς δε μας "βοηθάει". Μας ελέγχουν και μας "δένουν" στο άρμα τους. Έλεος πια με τις αναλύσεις περί ρεαλιστικών πολιτικών! Δεν υπάρχει τίποτα πιο ρεαλιστικό από το τούνελ που μας έβαλαν και μας αναγκάζουν να προχωρούμε. Αν στην πολυδιαφημισμένη "δημοκρατία" μας δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως συχνά λέγεται, τώρα είναι ο καιρός να αποδειχτεί. Ας βρεθεί ένας άλλος δρόμος. Αυτός που τραβάμε βγάζει κατευθείαν σε τοίχο. Και η σύγκρουση θα είναι αφάνταστα επώδυνη.

    Ο επώνυμος Πελασγός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τζάμπα" και "βερεσέ" κάθεστε και σπάτε το μυαλό σας με τα οικονομικά... Δεν θα γίνει τίποτα από αυτά που αποφασίστηκαν!!!
    Αιωρούνται τα πάντα, όπως είχα γράψει και για την απόφαση της 21 Ιουλίου, έτσι και τώρα. Ο λόγος είναι απλός δεν προβλέπουν τίποτα για να "πετύχει" το σχέδιο αυτό, μόνο συνεχής "αφαίμαξη" των Ελλήνων και ούτε μία σταγόνα ανάπτυξη!!!
    Και όταν η ανεργία -και μόνο η ανεργία- αυξηθεί τότε θα γίνει το "ανεξέλεγκτο" "μπουμ"!!!
    Η Μέρκελ "φεύγει", ο Σαρκοζί "φεύγει" και μάλλον έρχονται οι "σοσιαλιστές" που ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους, όπως ο γιωργάκης μας, Δεν ήταν δυνατόν αυτοί οι δύο να φύγουν και να μη δώσουν έστω μια προσωρινή λύση. Ένα να ξέρετε ότι τα στήθια της Ελληνικής "αγελάδος" - λαού -
    θα στάξουν "αίμα"!
    ΥΣ: Παπούλιας! Από τους πρώτους διδάξαντες φοροδιαφυγής "μαύρου" χρήματος!!!
    Μας δίδαξε πως να δικαιολογήσουμε χρηματικά ποσά μη δηλωμένα, δανείζοντας στον "σιδερένιο", "αείμνηστο" και "λαοπρόβλητο", χρηματικό ποσό για να φτιάξει το "φτωχοκαλυβάκι του"!!!
    Να χαθείς ξεμωραμένε... Που θα μιλήσεις και για αντίσταση όταν είσουν 15 χρονών!!! (Το 1929 γεννηθείς, 15 χρονών ήταν το 1944)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ αλιέα.
    Ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπήρξε ο
    νεότερος αντάρτης στο 15ο Σύνταγμα της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ σε ηλικία 14 ετών.
    Για την επιλογή του ως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αν διαφωνείς επικοινώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή που τον πρότεινε και εκλέχτηκε πανηγυρικά με 279 ψήφους το 2005.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΡΑ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΕΟΚ //// ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ///

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά