Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ισοπέδωση των πάντων... στις παρελάσεις

Ιδού κάποιοι νεαροί, καθοδηγημένοι από τους ινστρούχτορες της "αριστεράς" περνούν μπροστά από την υπουργό Παιδείας και αποστρέφουν το πρόσωπό τους!

Κυκλοφορούν κάτι "νούμερα" στη ζωή μας που μας άφήνουν άφωνους. Ακουγα πριν λίγο σε μια χαζοεκπομπή κάποια παλιά ηθοποιό, ονόματι Βάσια Τριφύλλη. Το τι αηδίες έλεγε αυτό το ούφο (που κάποτε ήταν με το ΚΚΕ εσωτ και μετά πήγε με τον Νικήτα Κακλαμάνη, αλλά εξακολουθεί να λέει ότι είναι "αριστερή"), δεν μπορώ να τις χαρακτηρίσω. Αφορμή η σημερινή επέτειος και φυσικά δικαιολογούσε εκείνα τα παιδιά που κρατούσαν ένα μαύρο κουρελάκι ή φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια κι εκείνα που απέστρεψαν το πρόσωπό τους από τους "επισήμους" κ.λπ. 

Η πατρίδα καίγεται, η πατρίδα χάνεται, ο κόσμος πεινάει κι αυτοί κάνουν παρελάσεις, έλεγε... Ναι, ναι, ναι. Πού είδαν ότι η πατρίδα χάνεται;;; Κανείς τους δεν φαίνεται διατεθειμένος να χάσει ένα εκατοστό από αυτά που έχει και κατέχει. Κανείς δεν παραβλέπει την κρισιμότητα της οικονομικής κατάστασης, αλλά υπάρχει μια γενική παράκρουση. Κι αν βρέθηκαν μερικά παιδιά να κρατούν μαύρα κουρελάκια; Κι αν υπήρξαν κάποιες οργανωμένες ομάδες που βιαιοπράγησαν κατά των πολιτικών και άλλων δημόσιων προσώπων; 

Τι μ' αυτό; Υπάρχουν χιλιάδες άλλα παιδιά που δεν ανέμιζαν μαύρα κουρελάκια και που είναι υπερήφανα για την πατρίδα τους. Είναι αστεία πράγματα, κάποιοι ανόητοι πολιτικοί (βλέπε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και κάποια γκροπούσκουλα) επιλέγουν την εθνική επέτειο για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική. Αν νομίζουν ότι μπορούν να τα ισοπεδώσουν όλα είναι γελασμένοι. Η αντιπολιτευτική μανία έχει κάποια όρια κι αυτοί δεν το έχουν καταλάβει. Η κοινωνία μας πάει κατά διαόλου με αυτού του είδους την τακτική που ακολουθούν. 

Να εξαφανίσουμε, λοιπόν, την εθνική συνείδηση και τις ηθικές αξίες  που μας συντηρούν. Να ισοπεδώσουμε τους τους κοινωνικούς και πολιτικούς θεσμούς, την εθιμολογία, την παράδοση του εθνικού ηρωισμού και του ανδρισμού της ράτσας, την ατομική αγωγή που εκφράζεται περισσότερο στην ατομική ψυχολογία και στη στάση του ατόμου απέναντι στο σύνολο, τις σχέσεις μεταξύ των κοινωνικών τάξεων, καθ' όσον αφορά μάλλον τους συναισθηματικούς τους δεσμούς, που θα τους ανεύρουμε στις ρίζες της ελληνικής παράδοσης παρά στην εξέλιξή τους μέσα στη σύγχρονη κοινωνία - όλα αυτά είναι αποκρυσταλλώσεις ορισμένων εθνικών ηθικών αξιών που εξακολουθούν να διατηρούν ένα γηγενή πυρήνα.

Είδα την τηλεοπτική εικόνα ενός νεαρού που παρελαύνει και να μουτζώνει προς την μεριά των επισήμων. Και λέει η ανόητη δημοσιογράφος ότι το έκανε αυτό διότι θα ήταν αγανακτισμένος επειδή μπορεί να μην είχε βιβλία, κ.λπ. Αυτός ο νεαρός μαθητής έχει προδιαγεγραμμένο το μέλλον του. Στα Τρίκαλα ένας πολίτης πέταξε αυγά και γρονθοκόπησε τον τοπικό βουλευτή. Εν πάση περιπτώσει βρέθηκαν σε κάποιες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας ορισμένοι "αγανακτισμένοι" να αντιδράσουν με ανοίκειο τρόπο. 

Εντάξει. Δημοκρατία έχουμε κι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά έχουν χάσει τον έλεγχο, αφού στερούν την ελευθερία εκείνων που δεν συμφωνούν μαζί τους. Ετσι όμως που τα κόμματα της λεγόμενης παραδοσιακής "αριστεράς" καθοδηγούν τους οπαδούς τους, είναι σα να επιζητούν κάποιον "εμφύλιο". Είναι παραλογισμός. Θέλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας. 
http://nikoslagadinos.blogspot.com/

7 σχόλια:

  1. Apo filosofies alo tipota................de blepete autous pou polemisan gia tin patrida pou caxnoun stous kadous aporimaton gia na fane kati¨ autoi pou edosan to ema tous ston polemo.Auta ta lamogia den tous prosbaloun me auta pou tous kanoun?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα και συ 11.29, δεν βάζεις καθόλου το μυαλό σου να δουλέψει...Ο άνθρωπος είπε να ξεσκάσει, να ξεκουραστεί βρε αδελφέ, τόσα έχει κάνει αυτές τις μέρες: Είχε μια σύνοδο του ΕΛΚ πριν λίγες μέρες στις Βρυξέλλες, ξέρεις πόση προσπάθεια έκανε για να κρυφτεί πίσω από τη φούστα της Μέρκελ για να μη μιλήσει και φάει καμμιά σφαλιάρα? και το άλλο που το βάζεις? Ξέρεις πόσο κόπο κατάβαλλε για να "ανακαλύψει" τη λέξη "Τσαγανό"? Μετά απ' όλα αυτά, είπε να ξεκουραστεί λίγο, να χαλαρώσει και πήγε να ακούσει την αγαπημένη του Βίσση, ήπιε και ένα ποτάκι παραπάνω...Τι ήθελες δηλαδή με το κεφάλι "κουδούνι" να τρέχει την επόμενη σε παρελάσεις και άλλα τέτοια...Εσένα δηλαδή δε σου έχει συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο? Έλεος πια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. DEN NOMIZO NA YPARXEI ALLO KRATOS STO KOSMO( AEP 228 mrd Euro;11 Mio PLHTHISMO; ca.30000 Euro MESO ETHSIO EISODHMA KATA KEFALH),POU NA EINAI TOSO KSEPESMENO SAN KAI TO DIKO MAS.
    XALI TROMERO toso OIKONOMIKO(ZH ME DANEIKA/KSENA LEPTA KAI EPIDOTHSEIS)oso KAI KOINONIKO(
    EGOISMOS,PERIFROSYNH ARXON,ELEIPSH POLITISMOU, ALLHLOFAGOMARA,
    RAXATISMOS,TEMPELIA, MHDEN KOINONIKH SYNOXH .....).
    EINAI MERIKOI XARAKTHRISMOI POU AKOUGONTAI GIA TON ELLHNA KAI THN ELLADA STA KSENA MESA ENHMEROSHS.
    NA BRISKESAI SE AMHXANIA, NA MHN KSEREIS TI NA PEIS GIA TH PATRIDA SOY EDO EKSO!!NTROPH MAS!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 3,43
    Πάρα πολύ καλά τα λες και συμφωνώ μαζί σου ! Όμως μην τα φωνάζεις δυνατά και σε ακούσουν ο Τσίπρας, ο Στρατούλης, ο Παπαδημούλης και οι λοιποί «αριστεροί» και «πατριώτες» ελληναράδες γιατί θα σε ξυλοφορτώσουν ή στην καλύτερη να σου πετάξουν κατά γιαούρτι ή κανα αυγό και θα σε αποκαλέσουν «φασίστα» και «προδότη». Πάντως εκείνο που έχεις να πεις εσύ εκεί έξω που είσαι, είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες αγαπούν και σέβονται την πατρίδα τους, και εργάζονται και θα εργαστούν σκληρά για τους αλλάξουν γνώμη. Πες τους επίσης ότι από την άλλη υπάρχει και μια μερίδα ελλήνων (μικρή ευτυχώς) που είναι όπως τους περιγράφουν αλλά οι υπόλοιποι δε θα τους αφήσουν πετύχουν το σκοπό τους που είναι το χάος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ANONHME 5.03
    S°EUXARISTO GIA TH KALH SYMBOULH SOU.
    AUTO THA TOUS PO,NASAI SYGOUROS.
    KOURAGIO KAI KALH DYNAMH.
    3,43

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΥΡΙΟΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΡΕΖΙΛΙ Σ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ! ΤΩΡΑ ΟΣΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΣΟΚ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΦΩΡΤΟΘΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ..ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΕΣ ! ΑΝ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΛΑΖΕ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ! ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 40 ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Κ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ -ΕΥΓΕ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΙΡΕΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΙ ! ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ! ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΝ ΕΧΟΥΝ Α.......ΔΙΑ ΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ .....ΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ....ΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠ ΤΟΝ ΛΑΟ ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ ΚΥΡΙΟΙ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ 35 ΤΩΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΛΑΔΩΜΑΤΑ ! ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΓΝΩΣΤΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ ! ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ Η Ν Δ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά