Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έπεσε "Άγιο" ξύλο...


Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, μεταξύ Αρμένιων και Ορθόδοξων κληρικών, με αφορμή το «σάρωμα», δηλαδή το ετήσιο καθάρισμα του χώρου.
Η Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, καθαρίζεται μία φορά το χρόνο από όλα τα δόγματα, λίγο πριν από την εορτή των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με το πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ο τρόπος του σαρώματος καθορίζεται από το κρατούν προσκυνηματικό καθεστώς, το οποίο έχει παγιωθεί από διμερείς και διεθνείς συνθήκες.
Όπως καταγγέλλει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων την Τρίτη  πήγαν οι αγιοταφίτες μοναχοί στη Βηθλεέμ και άρχισαν μαζί με τους Φραγκισκανούς και τους Αρμενίους το ετήσιο σάρωμα. Όταν οι Ορθόδοξοι τοποθέτησαν τη
σκάλα και άρχισαν να καθαρίζουν, οι Αρμένιοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από το παρεκκλήσι, όπως ορίζει η συμφωνία.
Οι Ορθόδοξοι ζήτησαν την προστασία της αστυνομίας που ήταν παρούσα, αλλά οι Αρμένιοι αρνούνταν να αποχωρήσουν, ενώ άρχισαν να χτυπούν τους Ορθόδοξους διακονητές. Μάλιστα, έσπασαν δύο δάχτυλα του ιερομόναχου Ματθαίου, τραυμάτισαν στην ωμοπλάτη τον ιεροδιάκονο Αθανάσιο και επίσης τραυμάτισαν άλλους τρεις κληρικούς, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση. Τα ΜΑΤ που κατέφθασαν δημιούργησαν κλοιό μεταξύ των Ορθοδόξων και Αρμενίων και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.
Τελικά, μετά από ώρα, απομακρύνθηκαν οι Αρμένιοι και έτσι οι Ορθόδοξοι κατάφεραν να συνεχίσουν το διακόνημά τους., σημειώνεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου.
Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων διαμαρτύρεται έντονα για τη συμπεριφορά των Αρμενίων, τους οποίους καταγγέλλει ως δημιουργούς προκλήσεων, προβλημάτων και σύγχυσης
 http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά