Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Κατέκτησαν τον σεβασμό μας

Επανειλημμένα έχω σημειώσει ότι ο σεβασμός όλων μας προς τη Δικαιοσύνη οφείλει να είναι αυτονόητος, αλλά ο σεβασμός μας προς τους δικαστές πρέπει να είναι αποτέλεσμα των αποφάσεών τους. Και υπό την έννοια αυτή οι δικαστές του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, που εξέδωσαν την απόφαση προφυλάκισης του Εφραίμ, δικαιούνται τον σεβασμό μας, διότι έπραξαν το καθήκον τους, όπως τους το επέβαλε η δικαστική τους συνείδηση, αν και γνώριζαν πολλές από τις αντιδράσεις που θα προκαλούνταν.
Φυσικά, δεν θα ήταν δυνατό να τις προβλέψουν όλες. Οπως για παράδειγμα δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν τις εκδηλώσεις στη Ρωσία, από πλευράς της εκεί Εκκλησίας και όχι μόνο. Εκείνες που οπωσδήποτε περίμεναν και δεν διαψεύστηκαν ήταν οι
αντιδράσεις των μόνιμα κινητοποιούμενων για θέματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη θρησκεία, τους ιερείς και τους μοναχούς.
Οπως δεν θα μπορούσαν ίσως να προβλέψουν και τις διαστάσεις της πολιτικής ανευθυνότητας και γελοιότητας του γνωστού για τις καθημερινές σχεδόν «κωλοτούμπες» του Γ. Καρατζαφέρη. Μόλις το 2008 είχε πει για τους Εφραίμ και Αρσένιο ότι «πρέπει να περάσουν από τα κελιά του μοναστηρίου στα κελιά των φυλακών». Τώρα αποφάνθηκε ότι η απόφαση της προφυλάκισης είναι «έμφορτος ημεδαπών και αλλοδαπών σκοπιμοτήτων». Στην ίδια κατηγορία ανήκει, φυσικά, και η δήλωση του Α. Γεωργιάδη πως «είναι μέρα ντροπής για την Ελλάδα, σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν υπάρχει, η δε απόφαση κατά του γέροντα Εφραίμ έχει ως μόνο στόχο την Ορθοδοξία».
(Και οι δύο δηλώσεις αφιερώνονται στους μουεζίνηδες των καναλιών που με την προκλητική τηλεοπτική προβολή, την οποία τους παρέχουν, τους έχουν αναδείξει σε παράγοντες της πολιτικής ζωής, αποφεύγοντας επιμελώς καθετί που θ' ανεδείκνυε τον πολιτικό καιροσκοπισμό τους. Και την ελαφρότητα του λόγου τους).
Ωστόσο, εκείνο που οπωσδήποτε κατανοούσαν όταν διατύπωναν το σκεπτικό που διατύπωσαν ήταν ότι άφηναν έκθετη τη Βουλή και τις εξεταστικές επιτροπές της. Εκαναν αυτό που οι βουλευτές δεν τόλμησαν να κάνουν, υποστηρίζοντας ότι δεν βρήκαν στοιχεία που ν' αποτελούν «αποχρώσες ενδείξεις». Ας ρίξουν μια ματιά στο βούλευμα των τριών δικαστών και θα βρουν πολύ περισσότερες απ' όσες τους χρειάζονταν για να προχωρήσουν στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής. Απλώς δεν είχαν το θάρρος να το κάνουν.
Ερ.Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά