Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ποιοί βγαίνουν στη Φθιώτιδα;


Ακριβώς μια εβδομάδα απόμεινε ως την άλλη Κυριακή, την ημέρα που  οι φθιώτες θα ασκήσουν το συνταγματικό τους δικαίωμα, του εκλέγειν.
Μια εβδομάδα διαβουλεύσεων, επαφών , υποσχέσεων, φρούδων ελπίδων και ανέφικτων δεσμεύσεων.
Οι δημοσκοπήσεις απαγορεύονται ,άλλο εφεύρημα αυτό του θνησιγενούς  πολιτικού κατεστημένου της  λεγόμενης μεταπολιτευτικής περιόδου.
Όμως  το καλύτερο   δημοσκοπικό εργαλείο που δεν απαγορεύεται ακόμη, είναι το καφενείο ,οι νεραντζούλες και  η Πλατεία …Πάρκου!
Είναι άξιο ενδιαφέροντος να εστιάσει κανείς στα λεγόμενα απλών, καθημερινών ανθρώπων που βιώνουν βαθιά στο πετσί τους την σκληρότητα των εκάστοτε κυβερνώντων αφού πρώτα υφαρπάζουν με τάματα και υποσχέσεις  την πολύτιμη ψήφο του κάθε απελπισμένου πολίτη.
Το ερώτημα είναι θα επαναληφθούν  τα ίδια φαινόμενα και σε αυτές τις εκλογές;
Οι πολιτικάντικες ταχτικές θα βρουν τώρα εύκολη και εύπιστη εκλογική πελατεία;
Ασήμαντοι και ανίκανοι θα ξανακοροϊδέψουν τον  φθιώτη τάζοντας η χαρίζοντας  του καθρεφτάκια και χαϊμαλιά ,μικροεξυπηρετήσεις και ψευτορουσφετάκια;
Να, λένε, μια καλή ευκαιρία για τους φθιώτες να στείλουν στον…αγύριστο τους αγύρτες !
Ας δούμε λοιπον  με βάση την λαϊκή σοφία τι  μπορεί να βγάλει η κάλπη το βράδυ της άλλης Κυριακής….
Αν  δεχτούμε  ως  πηγαία τα μηνύματα του κόσμου τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ θα κριθούν πολύ αυστηρά από τους ψηφοφόρους.
Τα καλά παιδιά και οι γόνοι των…τζακιών  δεν θα καλοπεράσουν.
Οι ψευτοσυγκεντρώσεις με τους μεταφερομένους  κομπάρσους δεν επηρεάζουν πια και δεν αποτελούν στοιχείο  πολιτικής αξιολόγησης .
Αντίθετα προβληματίζουν  και προκαλούν.
Που τα βρήκε ο τύπος τόσα λεφτά και δρομολογεί  πούλμαν και στρατολογεί  κόσμο   για να γεμίσει αίθουσες ξενοδοχείων;
Ετσι ανοίγει από ότι λεγεται ο δρόμος για νέα πρόσωπα. Σοβαρά κι όχι  γραφικούς γελωτοποιούς.
Το ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο  ότι εχει στο…τσεπάκι μία βουλευτική έδρα και με  μια τέτοια προοπτική η επιλογή  λεει ο  κόσμος πρέπει να είναι πολύ αξιοκρατική.
Η Νεα Δημοκρατία που επίσης την είδαμε ,την μάθαμε ,την εμπεδώσαμε καλά ,δεν ξεχνάμε τα λόγια τα  μεγάλα του Καραμανλή  το 2004 στις Ράχες .
«Επανίδρυση του κράτους» .Βατοπέδια, κουμπάροι ,αλογοσκούφηδες ,γραφικοί μανώληδες και γιακουμάτοι….να το νέο  κράτος!
Τοπικά, μια σκέτη απογοήτευση ,εκτός αν  το σβήσιμο μιας κλήσης της τροχαίας η το «βόλεμα» του παιδιού σε ένα stage για 8 μήνες είναι ικανό να ξεπουλήσει την ψήφο του και πάλι  ο  φθιώτης.
Άρα  μια έδρα, και αυτή , μάλλον που θα πάει  σε καινούργιο πρόσωπο είναι το  προσδόκιμο.
Μέσα στον γενικευμένο θυμό  του  πολίτη  όμως βρίσκουν ως έκφραση διαμαρτυρίας  πρόσφορο έδαφος  αλλα κόμματα .
Ετσι ακούγεται ότι  ειναι πολύ κοντά στην έδρα στο Νομό μας ο ΣΥΡΙΖΑ ,μπορεί  να υπάρχουν ενστάσεις και διαφωνίες στα όσα λεει  ο Τσίπρας αλλά τουλάχιστον η ψήφος δεν θα πάει χαμένη, και δεν απορρίπτεται  όπως ίσως παλιότερα , η ιδέα  συγκρότησης μιας αριστερής κυβέρνησης στις 7 Μαΐου.
Το ΚΚΕ για  να λέμε την αλήθεια είναι  το μόνο  κόμμα που  και τοπικά τραβάει το κουπί της αντίστασης στα  ανάλγητα κυβερνητικά μέτρα έστω και αν οι πολίτες διαφωνούν με τις ακραίες ενίοτε και δογματικές του απόψεις.
Η πιθανότητα για δυο μάλιστα έδρες ΚΚΕ στη Στερεά ,δηλαδή σε Εύβοια και Φθιώτιδα είναι ορατή.
«Και τώρα οι δυο μας», λένε οι υποψήφιοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων στους πρώην συναγωνιστές τους της Νέας Δημοκρατίας.
Η κάθοδος Καμμένου προκαλει από ανησυχία έως πανικό στους ντόπιους κομματάρχες της Συγγρού.
Είναι  ίσως η πρώτη φορά που  ένα καινούργιο κόμμα ,έστω και από μετάλλαξη, να βρίσκει απήχηση σε ευρύτερες μάζες του εκλογικού σώματος.
Η κατάκτηση βουλευτικής έδρας στην Φθιώτιδα είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
Άλλωστε και στο συνδυασμό των Ανεξάρτητων Ελλήνων  υπάρχουν αξιόλογοι υποψήφιοι ίσως και αξιολογότεροι πολλών άλλων.
Υπάρχει όμως και ο ΛΑΟΣ ,μπορεί  τα δημοσκοπικά ευρήματα να  έδιναν στο κόμμα του Καρατζαφέρη μικρά ποσοστά ,ακόμη και μη  εισόδου στη Βουλή όμως με την  ένταξη  του Κύρτσου και ορισμένες έξυπνες κινήσεις τακτικής του αρχηγού του δείχνουν να συσπειρώνουν και πάλι ψηφοφόρους.
Βεβαίως συνδυασμό έχει και η ΔΗΜΑΡ , μια πλησίστια στην  ιδεολογική ταυτότητα του πληγωμένου πασόκου πρόταση που  πολύ προβληματίζει τους αναποφάσιστους «πράσινους».
Σε ανάλογη θέση βρίσκεται και η πρόταση του κόμματος της Κοινωνικής Συμφωνίας , εκεί λέγεται  θα βρει λιμάνι ένα κομμάτι του αντιβενιζελικού ..στοκ της Φθιώτιδας έστω και αν  κάποιοι από αυτούς εξακολουθούν να φορούν τους πράσινους…μπερέδες!
Εργάζονται σιωπηρά αλλα επίμονα και θέλουν να  κάνουν μια….έκπληξη στον νέο   πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Την  Νεα Δημοκρατία όμως δεν απειλεί μονο  το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλα και το  κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας ,το κόμμα της Ντόρας Μπακογιαννη που έχει   πολλούς και πιστούς φίλους και οπαδούς εδώ στη Φθιώτιδα.
Αν θα βγάλει έδρα ή όχι  συζητιέται πολύ ,αλλά ότι θα την κάνει τη…ζημιά στον Σαμαρά είναι βέβαιο.
Οι  οικολόγοι-πράσινοι δεν είναι άγνωστοι στο εκλογικό σώμα της Φθιώτιδας.
Ούτε τα πρόσωπα που  μετέχουν σε αυτές τις εκλογές ,τα περισσότερα τουλάχιστον και οι ευαισθησίες τους βρίσκουν ανταπόκριση σε κάθε πολίτη που σέβεται τον περιβάλλον , άρα σέβεται τον εαυτό του.
Το αν  υπάρχει πιθανότητα εκλογής βουλευτή στη Φθιώτιδα η όχι είναι δευτερεύον, μας έλεγε προχτές ένας από  τους υποψήφιους στο Νομό , «σημασία έχει να μπουν οι Οικολόγοι στη Βουλή και αυτό είναι βέβαιο».
Το εκπληκτικότερο όλων όμως το αφήσαμε για το τέλος.
Ξέρετε πόσοι  ….απειλούν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή;
Ανεξάρτητα  τι  πιστεύει ο καθένας ,πως εννοεί τον πατριωτισμό και την εθνικοφροσύνη ,αποτελεί για αρκετούς επιλογή  πρωτοφανούς αγανάκτησης για όσα έχουν υποστεί από τα λεγόμενα δεξιοκεντροαριστερά κόμματα.
Θα  εκπλαγείτε ασφαλώς , αλλά θα είναι μια ακραία θυμική μεν δημοκρατική δε επιλογή ,η ανάδειξη βουλευτή στη Φθιώτιδα και από το κόμμα της Χρυσής Αυγής!
Τέλος υπάρχει και ένα σεβαστό ποσοστό ψηφοφόρων που θα κάνουν άλλες επιλογές πέρα και έξω από τα γνωστά πολιτικά μαγαζιά (ενίοτε και πολυκαταστήματα) που μπορεί να διαμορφώσουν μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτή που είχαμε  μάθει να βλέπουμε την επομένη  των εκλογών στον τόπο μας.
Κοντός ψαλμός…..
 http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά