Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

“Ήμουν πολιτικά αφελής...”


Ο Ντομινίκ Στρος Καν αναφέρεται σε οργανωμένη προσπάθεια εναντίον του. Διαβάστε τι λέει για την Ελλάδα
Για πρώτη φορά, ο Ντομινίκ Στρος Καν, σε συνέντευξή του στην Guardian, δηλώνει ότι η αποδόμηση της εικόνας του μετά τη σύλληψή του και τη δικαστική διερεύνηση των πρώτων ημερών, ήταν ενορχηστρωμένη από πολιτικούς αντιπάλους του. Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι άτομα που συνδέονται με τον Σαρκοζί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα για να βεβαιωθούν ότι η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό πήγε στην αστυνομία να καταγγείλει το γεγονός.
Όπως επισημάνει το ίδιο το περιστατικό με την καμαριέρα δεν ήταν στημένο αλλά η αποδόμηση της εικόνας του μετά την σύλληψη και τη δικαστική διερεύνηση των πρώτων ημερών ήταν ενορχηστρωμένη από τους αντιπάλους του. Η κλιμάκωση των γεγονότων «διαμορφώθηκε από ανθρώπους με πολιτική ατζέντα» και ότι ήταν «περισσότερο και από απλή σύμπτωση».
Προσθέτει ότι παρακολουθούνταν για ημέρες πριν το περιστατικό από πράκτορες.Το πρωί της 14ης Μαΐου 2011 έλαβε μάλιστα μήνυμα ότι
παρακολουθείται και ότι ένα email που έστειλε στη γυναίκα του κατέληξε στα γραφεία του UMP, του κόμματος του Νικολά Σαρκοζί, στο Παρίσι.
«Ίσως ήμουν πολιτικά αφελής, αλλά απλά δεν πίστευα ότι θα πήγαιναν τόσο μακριά» είπε σε δημοσιογράφο που ερεύνησε την υπόθεση.
Σε όλο το διάστημα των 12 μηνών από την σύλληψή του στις 14 Μαΐου, ο Στρος-Καν λέει ότι έκανε και τις δικές του έρευνες για το περιστατικό που καταρράκωσε τις υψηλές πολιτικές του φιλοδοξίες.
Οι αρχικές κατηγορίες για τον βιασμό της Ντιαλό κατέπεσαν ότι το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναξιόπιστη μάρτυρας, ωστόσο επιμένει να διεκδικεί αποζημιώσεις στα αστικά δικαστήρια. Ο ίδιος ο Στρος-Καν επέμενε ότι η επαφή ήταν συναινετική.
Η υπόθεση του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ άνοιξε στη χώρα του (όπου η δημοφιλία του έχει υποχωρήσει σημαντικά και οι περισσότεροι δεν θέλουν να αναμιχτεί στην πολιτική) μία μεγάλη συζήτηση για τον σεξισμό και τα δικαιώματα των γυναικών. Ο Στρος-Καν επικρίθηκε σφοδρά για την στάση του απέναντι στις γυναίκες και τη συμμετοχή του σε ερωτικά πάρτι για τα οποία επίσης κατηγορείται, σε μία υπόθεση που δεν σχετίζεται με τα γεγονότα στη Νέα Υόρκη.
Για την Ελλάδα
Ο Ντομινικ Στρος Καν αναφέρεται συγκεκριμένα στην Ελλάδα και ευρύτερα την ευρωπαική κρίση. Αποκαλύπτει ότι την αποφράδα εκείνη ημέρα του Μαίου 2011, ήταν έτοιμος να μεταβεί στο Βερολίνο για να πείσει την Αγκελα Μέρκελ να συναινέσει σε σχέδιο με την ονομασια «Comprehensive» που αφορούσε σε δραστική λύση της Ελληνικής κρίσης χρέους. " Δίχως να είμαι βέβαιος 100% πιστεύω πως θα την έπειθα και το ελληνικό πρόβλημα θα είχε λυθεί εν τη γενέσει του. Τώρα βλέπουμε την κρίση να καλπάζει. Φοβούμαι πως δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον" καταλήγει ο Ντομινικ Στρος Καν. Οι σοβαρές καταγγελίες του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, γίνονται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή που ο Σαρκοζί δίνει την ύστατη μάχη διάσωσής του.
ellispoint

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά