Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Λαϊκισμός, άγνοια ή πολιτική ελαφρότητα;

Ίσως ήτανε η πιο ενδιαφέρουσα εβδομάδα. Πιο ενδιαφέρουσα από ολόκληρη την προεκλογική περίοδο.
Με δεδομένη την ετυμηγορία του λαού οι συζητήσεις, οι δηλώσεις και οι προτάσεις που πέσανε στο δημόσιο διάλογο, κάνουνε φανερή την σύγχυση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σε τέτοιο βαθμό που σε καθημερινή βάση , κάτι καινούργιο να ανατρέπει αυτό που ειπώθηκε την προηγούμενη!
Τελευταίο δεδομένο η πρόταση του Μ.  Γλέζου για ετήσιο δάνειο (;) από τους «έχοντες» (;) προκειμένου να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των υποχρεώσεων της χώρας.
Όπως ο ίδιος πρότεινε όποιος έχει εισόδημα 20.000 ευρώ και πάνω ( δεν διευκρίνισε αν αυτό είναι καθαρό ή όχι)  να δίνει 100 ευρώ το μήνα (1200 το χρόνο) προκειμένου με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να καλύπτεται μέρος των υποχρεώσεων της χώρας!
Μάλιστα το μυστήριο σε αυτή την πρόταση είναι ότι
παρουσιάζεται σαν μια εναλλακτική ρύθμιση προκειμένου να καταργηθούν τα χαράτσια!
Δεν ξέρω από πότε ένα ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ τοποθετεί κάποιον στους «έχοντες» αλλά είναι σίγουρο ότι μια οικογένεια με αυτό το εισόδημα, με δύο παιδιά (πολύ περισσότερο με ένα να σπουδάζει), με ενοικιαζόμενο σπίτι ζει κάτι παραπάνω από φτωχικά!
Δεν ξέρω τι λογική είναι αυτή που στο όνομα της κατάργησης των χαρατσιών προτείνει με τόση ελαφρότητα ένα πιο βαρύ χαράτσι, αλλά είναι προφανές ότι η έννοια της κοινωνικής δικαιοσύνης απέχει παρασάγγας από τέτοιους σχεδιασμούς.
Δεν ξέρω τι άλλο θα ακούσουμε αλλά είναι φανερό ότι η έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας βλάπτει σοβαρά την κοινωνία.
Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τις προτάσεις του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του, αλλά ο αυτοσχεδιασμός και η προχειρότητα δεν συμβαδίζουν με την υπευθυνότητα που το δεύτερο κόμμα πρέπει να δείχνει στους πολίτες της χώρας.
Αν πρόκειται για ένα ακόμα δείγμα φθηνού λαϊκισμού, ε! τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο επικίνδυνα…
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΟΥΛΗΣ
 http://ra64.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά