Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η εαρινή σύναξις αρχηγών

Τι τα ήθελε τα μεγάλα ανοίγματα ο κ. Αντώνης Σαμαράς; Οι προσκεκλημένοι δεν θα προσέλθουν μόνοι τους, θα φέρουν και παρέα. Δεν εννοούμε μόνον τους ψηφοφόρους. Ο κ. Στέφανος Μάνος είπε ότι θα επέστρεφε στη Νέα Δημοκρατία αν άλλαζε εκ βάθρων. Εξηγήθηκε: «Παραδείγματος χάριν, αν επέστρεφε ο Κώστας Καραμανλής και ο ίδιος αποφάσιζε να ανοίξει τη ΝΔ σε όλες τις συγγενείς της δυνάμεις, στο πρότυπο της ΕΡΕ». Ξέρει τι λέει. Και Συναγερμός υπάρχει, και Φιλελεύθεροι στον ορίζοντα. Επιπλέον δεν δυσκολευόμαστε να βρούμε ποιοι εμφανίζονται ως το σύγχρονο «παλάτι». Η δυσκολία στη σύναξη των συντηρητικών δυνάμεων είναι ότι ουδείς αναγνωρίζεται ως αδιαμφισβήτητος αρχηγός από τα μέλη του διευρυμένου κόμματος και από εκείνους που ενδεχομένως βρίσκονται στο παρασκήνιο.
Η Νέα Δημοκρατία βλέπει την πραγματικότητα με έναν πολύ δικό της τρόπο. Μιλώντας για μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη κάνει κάλεσμα σε κάθε πικραμένο ασχέτως αν ταιριάζει με την επιδιωκόμενη ευρωπαϊκή φυσιογνωμία του κόμματος. Νεύει στον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Εδώ κολλάει μια λαϊκή παροιμία, που έχει περιπέσει σε αχρηστία λόγω πολιτικής ορθότητας: τον αράπη κι αν τον πλύνεις, το σαπούνι σου χαλάς. Δεν υπάρχει καθαρμός για τους ακροδεξιούς, όσο κι αν διευρύνονται τα άκρα. Ο Ορθόδοξος Συναγερμός δεν θα

γίνει ποτέ κομμάτι της κεντροδεξιάς. Ο πατριωτισμός, όπως εκφράστηκε ενάντια στα Μνημόνια, έρχεται να συγκρουστεί με το ευρωπαϊκό προφίλ που επιδιώκει να αποκτήσει εδώ και λίγους μήνες το κόμμα του κ. Αντώνη Σαμαρά. Εντούτοις κανείς δεν θα διαμαρτυρηθεί για τούτα στη Συγγρού αν επιστρέψουν οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ.
Η επιδίωξη συσπείρωσης του κ. Αντώνη Σαμαρά τον καθιστά πολύ γενναιόδωρο. Είναι διατεθειμένος να προσφέρει την πρώτη θέση του Επικρατείας σε πρόσωπο που θα κουβαλήσει μαζί του ένα ποσοστό της τάξης του 2,5%. Έχει συζητηθεί το όνομα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη. Δυνητικά μαζεύονται πολλοί αρχηγοί κάτω από την ίδια στέγη. Να μην ξεχνάμε και τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο που δεν έκρυψε ποτέ τις αρχηγικές του διαθέσεις. Κανείς δεν ξέρει πού θα κατέληγε μια συνεργασία όλων των δυνάμεων της συντήρησης και πιθανώς να μην το μάθουμε ποτέ. Αυτό που καθιστά απίθανη τη διεύρυνση, αυτό που διαφοροποιεί το άνοιγμα της ΕΡΕ από το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι στις παρούσες συνθήκες ουδείς αναγνωρίζεται ο ηγέτης του εγχειρήματος. 

Λώρη Κέζα-ΤΟ ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά