Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Νεαροί ιερείς στα Φάρσαλα «έκλεψαν» από το δημόσιο 700.000 ευρώ σε έξι μήνες

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που είχαν στήσει την «ιερή κομπίνα» οι δύο νεαροί ιερείς από τα Φάρσαλα. Οπως έγινε γνωστό, μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2012 κατάφεραν να υπεξαιρέσουν συνολικά, το ποσό των 690.000 ευρώ, αλλοιώνοντας ή και πλαστογραφώντας τις καταστάσεις μισθοδοσίας των ιερέων της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφαρσάλων.
Οι δύο κληρικοί, ηλικίας 36 και 38 ετών, οι οποίοι ασκούσαν καθήκοντα διαχείρισης μισθοδοσίας των ιερέων της Μητρόπολης, προσέθεταν ένα αριθμητικό ψηφίο στην προβλεπόμενη κρατική δαπάνη, χρεώνοντας έτσι το ελληνικό Δημόσιο με ποσά πολλαπλάσια από αυτά που έπρεπε να καταβάλλει.
Οταν τους συνέλαβε η Αστυνομία είχαν πάει στην τράπεζα για να εισπράξουν 28.864 ευρώ. Το ποσό, βέβαια, που έπρεπε να εισπράξουν δεν ήταν αυτό. Κανονικά έπρεπε να πάρουν μόνο 8.864. Βάζοντας όμως, το 2 μπροστά στο ποσό αυτό, θα κράταγαν, απλά, 20.000 ευρώ για τον εαυτό τους.
Τα ίδια έκαναν και τους προηγούμενους μήνες, με
αποτέλεσμα να καρπώνονται τεράστια ποσά που κατέληγαν στην τσέπη τους! Η έρευνα θα επεκταθεί και στα προηγούμενα χρόνια και δεν αποκλείονται και νέες αποκαλύψεις.
Επίσης, κατασχέθηκαν άλλα 20.000 ευρώ, μια προσωπική σφραγίδα του 38χρονου και μια σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφαρσάλων οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την είσπραξη των 28.864 ευρώ, ενώ στο σπίτι του 36χρονου βρέθηκε μεγάλος αριθμός πρωτότυπων μισθοδοτικών καταστάσεων.
Οι κομπίνες διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο που έκανε η Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του υπουργείου Οικονομικών στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. της πόλης των Φαρσάλων.
Οι ελεγκτές εντόπισαν αλλοιώσεις και πλαστογραφίες στα αναγραφόμενα ποσά, που είχαν γίνει από τους δύο συλληφθέντες οι οποίοι εκτελούσαν καθήκοντα διαχείρισης μισθοδοσίας των ιερέων της Μητρόπολης.
 http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά