Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Ιστορική απόφαση Γερμανικού δικαστηρίου κατά του σκοταδισμού: “Η περιτομή ανηλίκων αποτελεί σωματική βλάβη”Σε μια απόφαση-σταθμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Γερμανικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η περιτομή για θρησκευτικούς λόγους σε ανήλικα παιδιά αποτελεί “σωματική βλάβη”.
Ταυτόχρονα αποδέχτηκε ότι “το δικαίωμα ενός παιδιού στη σωματική ακεραιότητα υπερισχύει των θρησκευτικών δικαιωμάτων των γονιών του”.
Η υπόθεση που έφτασε ενώπιον του δικαστηρίου αφορούσε ένα γιατρό ο οποίος πραγματοποίησε περιτομή σε ένα παιδάκι τεσσάρων ετών, κάτι που
οδήγησε σε ιατρικές επιπλοκές.
Ο γιατρός που εμπλέκεται στην υπόθεση αθωώθηκε, αλλά η απόφαση αποτελεί πλέον δεδικασμένο προηγούμενο, το οποίο θα πρέπει να λαμβάνεται πλέον υπόψη από τα γερμανικά δικαστήρια.
‘Όπως ήταν αναμενόμενο η ιστορική απόφαση έχει προκαλέσει οργή και αναστάτωση σε φονταμεταλιστικές μουσουλμανικές και εβραϊκές κοινότητες της Γερμανίας.
 http://amantomatimou.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά