Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Στ' άρματα, στ' άρματα...

«Στ' άρματα, στ' άρματα» για την αποδοχή μιας πανάκριβης... δωρεάς από τις ΗΠΑ, ενώ την ίδια ώρα λόγω οικονομικής δυσπραγίας καθυστερεί η απόκτηση πυρομαχικών για τα γερμανικά άρματα LEO που αγοράστηκαν την τελευταία πενταετία ! Η νέα ηγεσία του υπουργείου Αμυνας βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος, καθώς καλείται να εισηγηθεί στο ΚΥΣΕΑ και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής εάν η Ελλάδα θα πρέπει να αποδεχτεί ή όχι τη «δωρεάν» παραχώρηση 400 απενεργοποιημένων αρμάτων μάχης Μ1Α1 τύπου ABRAMS από τις ΗΠΑ.
Το κόστος επιβάρυνσης...
Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Αμυνας και το αρμόδιο τμήμα εθνικού αμυντικού σχεδιασμού με επικεφαλής τον πρέσβη Δ. Χρονόπουλο εκφράζουν εγγράφως ζωηρές επιφυλάξεις για την αποδοχή της συγκεκριμένης...
δωρεάς, καθότι η Ελλάδα καλείται να επιβαρυνθεί με 500 εκατ. δολάρια για τη μεταφορά, την ενεργοποίηση και την αναβάθμισή τους, που θα μας κοστίσουν «ο κούκος αηδόνι». Ωστόσο, την ίδια ώρα εξωθεσμικά κέντρα, μεταφορικές εταιρείες και έμποροι αμυντικών υλικών συντήρησης που προσδοκούν να υπογραφούν «χρυσά συμβόλαια», πιέζουν παντοιοτρόπως για την αποδοχή των 400 ABRAMS που σαπίζουν στα νεκροταφεία των ΗΠΑ.
Και οι... πιέσεις
Σε ό,τι αφορά την περιβόητη... δωρεά των αμερικανικών μεταχειρισμένων αρμάτων ABRAMS, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη και με τις χώρες της Ευρωζώνης που άρχισαν ήδη να διαμαρτύρονται μέσω των μίντια που ελέγχουν. Ηδη ο ευρωπαϊκός Τύπος καταγγέλλει την Ελλάδα ότι, ενώ διαθέτει έναν υπέρογκο αριθμό αρμάτων, πολύ μεγαλύτερο από τις επιχειρησιακές της ανάγκες, δαπανώντας 2 δισ. ευρώ οι Ελληνες φλερτάρουν με την ιδέα να προμηθευτούν επιπρόσθετα μεταχειρισμένα άρματα από τις ΗΠΑ ξοδεύοντας 500 εκατ. δολάρια από τα χρήματα των Ευρωπαίων που τους δανείζουν...
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά