Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κήρυγμα μίσους

Αντιδράσεις ωστόσο προκαλεί στην Αριστερά το κήρυγμα μίσους του μητροπολίτη Κόνιτσας κ. Ανδρέα, ο οποίος συμμετείχε στις εμφυλιοπολεμικές εκδηλώσεις στην περιοχή του Γράμου για να τιμήσει την επέτειο της νίκης κατά των κομουνιστών το 1949, μαζί με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής κ. Χρ. Παππά, ο οποίος εκτόξευσε απειλές για «εξόντωση» των «ερυθρών σκουπιδιών»!
Ο μητροπολίτης Κόνιτσας δεν δίστασε να εκφράσει την «λύπη του γιατί κόβονται συντάξεις και μισθοί των στρατιωτικών» ενώ «πριμοδοτούνται τενεκέδες αντιστασιακοί του γλυκού νερού», όπως είπε. Πρόσθεσε δε στους ίδιους εμπρηστικούς τόνους πως «ό,τι δεν πέτυχε η κομουνιστική ανταρσία τότε, το κάνει η πολιτεία σήμερα με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης».
Μάλιστα εκτόξευσε απειλές προς την Αριστερά λέγοντας: «Δεν μας φοβίζει κανένας ΣΥΡΙΖΑ και κανένα ΚΚΕ». Ενώ δεν έκρυψε την συμπάθειά του προς την Χρυσή Αυγή μιλώντας για «τα καλά παιδιά, τα αγωνιστικά», στα οποία συνέστησε να αλλάξουν τις μαύρες μπλούζες που φορούν με γαλανόλευκες!..
Οι αναφορές αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δια του κ. Αν. Κουράκη ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Αρβανιτόπουλο να παρέμβει στην Εκκλησία για την στάση του μητροπολίτη. «Το μισαλλόδοξο κήρυγμα του μητροπολίτη Κονίτσης στις γιορτές μίσους στη Βούρμπιανη και η επίθεση ονομαστικά στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ, δείχνει ακόμη μια φορά την αναγκαιότητα διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Κουράκης, ο οποίος επισημαίνει ότι «η ανάμειξη στην ενεργό πολιτική των ιερέων χειραγωγώντας τους πιστούς, δεν είναι σημερινό φαινόμενο». Ο Κονίτσης όμως ξεπέρασε όλα τα όρια. Ο διχαστικός λόγος του επιτάσσει στον υπουργό Παιδείας, για όσον καιρό ακόμη θα είναι και Θρησκευμάτων να παρέμβει στον παπά που επιζητά να είναι και ζευγάς», καταλήγει.
Στην εν λόγω εκδήλωση που θύμιζε άλλες μαύρες εποχές, όπου υπήρξε μαζική παρουσία Χρυσαυγιτών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός τους, κ. Παππάς, άστραψε και βρόντηξε εκτοξεύοντας ακραίες απειλές: «Μισούμε όλους αυτούς τους προδότες και θέλουμε να τους εξοντώσουμε. Μισούμε όλους αυτούς τους ανθέλληνες, όλα αυτά τα ερυθρά σκουπίδια, που είτε είναι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, είτε είναι μέσα στη Βουλή, είτε είναι μέσα στην κυβέρνηση μέσω της ΔΗΜΑΡ, που μας υβρίζουν και μας λένε ακραίους», είπε ο Χρυσαυγίτης βουλευτής Επικρατείας.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά