Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Τα φάρμακα που πληρώνουμε και η γέννηση μιας καινούριας υπόγειας βίας

Tο ανήμπορο κομμάτι της κοινωνίας ας φύγει πρώτο.
Η αίσθηση ότι οι πολίτες αυτής της χώρας πρέπει να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους χωρίς να περιμένουν το παραμικρό από το Κράτος, γίνεται όλο και πιο έντονη τις τελευταίες ημέρες. Τώρα πρέπει να πληρώνουμε και τα φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και ίσως στο μέλλον τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε.
Είναι μια υπόγεια βία από τη μεριά του Κράτους με θύματα ανήμπορους πολίτες. Μπορεί να μην μας βομβαρδίζουν όπως στη Συρία και οι απώλειες αυτές επίσημα να μην καταγραφούν ποτέ. Όμως, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θα εξοντωθεί. «Δεν έχεις να πληρώσεις τα φάρμακα σου; Και τι με νοιάζει; Συνταξιούχε, καρκινοπαθή, άρρωστε άνεργε, κάνε ότι καταλαβαίνεις» μοιάζουν να λένε με τις κινήσεις τους και οι δυο πλευρές.
Με την στάση τους αυτοί όλοι οι
εμπλεκόμενοι δείχνουν ότι έχουν αποστραγγιστεί από κάθε ίχνος συναισθήματος για τον ίδιο τον άνθρωπο. Μας βλέπουν σαν να είμαστε ψηφία. Δεν περίμενα βέβαια προτεραιότητα των πολιτικών να είναι ο άνθρωπος ή των προέδρων των συλλόγων οι ανήμποροι ασθενείς. Πάνω από όλα το συμφέρον τους και το πώς θα ξαναβγούν στη θεσούλα τους. Περίμενα όμως να κρατηθούν τα προσχήματα. Να βγει ένα και πει «Ρε μαλάκες θα μας πάρουν με τις πέτρες άμα πούμε ότι οι καρκινοπαθείς πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους». Άλλα δεν το λέει κανένας. Λουφάζουν και τεντώνουν το σχοινί από τις μεριές τους να δούμε ποιος θα πέσει πρώτος κάτω.
Κανένας δεν θα πέσει. Ούτε αυτοί, ούτε οι άλλοι. Στην θεσούλα τους θα είναι. Θα πέσουν κάτω από αυτό το τεντωμένο σκοινί μόνο οι ασθενείς. Ίσως να βρεθεί και κανένα «νούμερο» να μας πει πόσα χρήματα πήγαν στα ταμεία μετά την εξόντωση όσων δεν είχαν να πληρώσουν. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το τι θα ανακοινωθεί από εδώ και πέρα.

Πριν μερικές μέρες στην Πατησίων είχα δει ένα γέρο να ζητιανεύει με μπουκάλα οξυγόνου. Έπεισα τον εαυτό μου ότι είναι η εξαίρεση. Φοβάμαι ότι πρέπει να αναθεωρήσω. Θα δούμε τα πάντα και πρέπει να είμαστε για τα πάντα. Α, για να μην το ξεχάσω, το σημαντικότερο για όσους νομίζουν ότι δεν τους αφορά το θέμα: Είναι να μην σου τύχει.
 Β. ΜΑΚΡΗΣ-lifo.gr

3 σχόλια:

  1. ...Τώρα πρέπει να πληρώνουμε και τα φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και ίσως στο μέλλον τον μολυσμένο αέρα που αναπνέουμε....Με την στάση τους αυτοί όλοι οι
    εμπλεκόμενοι δείχνουν ότι έχουν αποστραγγιστεί από κάθε ίχνος συναισθήματος για τον ίδιο τον άνθρωπο. Μας βλέπουν σαν να είμαστε ψηφία...

    Καθαρη δημαγογια το αρθρο σας. Σολη την Ευρωπη υπαρχει αυτο το μοδελλο με τα φαρμακα. Μονο στην Ελλαδα θελουμε ολα τα αγαθα χωρις να βαζουμε το χερι στη τσεπη λες και ζουε σε παραδεισενεια χωρα.
    Χ.Κ. Ραχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. X.K
    Έχεις ακούσει τίποτα για εισφορές που πληρώναμε 35 χρόνια στα ταμεία μας για την υγεία;
    Τόσο βολεμένος είσαι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα 35 χρονια που πληρωνατε αγαπητε μου ανωνυμε συνεβησαν σε τουτη τη χωρα πολλα. Αρκει μοναχα να σας αναφερω οτι στο διαστημα αυτο η αναλογια μεταξυ εργαζομενων και συνταξιουχων κατεβηκε απο 6 προς 3 σε 3 προς 1 (αν δεν κανω λαθος). Σε αλλες, επισης γνωστες και τρομακτηκες, εξεληξεις δεν επιτρεπει ο χωρος να αναφερθω. Και γω που ζω σε πολυ πιο πλουσια χωρα του εξωτερικου με 42 χρονια εργασιας ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω μερος των ιατρικων μου εξοδων. Μην τα θελετε λοιπον ολα δικα σας. Η Ελλαδα ειναι φτωχη χωρα και σε κριση.Επομενως ολοι μας πρεπει να υποστουμε πιεσεις για να την βοηθησουμε ωστε να βγει απο τις δυσκολιες της προς οφελος και των πιο αδυνατων και των νεων που μας ακολουθουν.
    ΧΚ Ραχες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά