Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Το life style της αριστεράς…

Οι εικόνες από τις διαδηλώσεις της γενικής απεργίας στο κέντρο της Αθήνας, περιελάμβαναν και μερικές με τους ηγέτες των κομμάτων της Αριστεράς. Του Αλέξη Τσίπρα του ΣΥΡΙΖΑ και της Αλέκας Παπαρήγα του ΚΚΕ. Ο Φώτης Κουβέλης έχει επιλέξει εδώ και τρεις μήνες να κάνει πράξη την κυβερνώσα αριστερά, οπότε διαφυλάττει τη σοβαρότητά του κρατώντας κάποιες αποστάσεις από τα μπλοκ των διαδηλωτών. Όσο κοντά του κι αν τους νιώθει.
Μας μένουν, λοιπόν, ο νεαρός αρχηγός και η επί 20ετία γενική γραμματέας. Θα ξεκινήσουμε από την τελευταία. Με το απαράμιλλο στιλ «μισώ τη μόδα», η Αλέκα Παπαρήγα βρέθηκε στο φυσικό της χώρο. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν και χαριτωμένη φορώντας το καπελάκι του ΠΑΜΕ. Σίγουρα έδειχνε νεότερη και πιο ξεκούραστη. Η ατμόσφαιρα θα της θύμισε τα νιάτα της. Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Μαλί, γυαλί και παντελόνι Λη! Τη θυμάστε τη διαφήμιση;
Ο Αλέξης Τσίπρας, εμένα μου

θύμισε έντονα Σάκη. Δεν υπήρχαν, βέβαια, ρουβίτσες, αλλά δόξα τω Θεώ, κάποιοι κλακαδόροι να φωνάξουν συνθήματα βρέθηκαν. Ο ίδιος, με το πορτοκαλί κοντομάνικο μπλουζάκι του και τα γυαλιά ηλίου, έδειχνε τόσο προσιτός όσο και απρόσιτος πρέπει να είναι ένα «καλλιτέχνης». Γιατί, αυτό είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ένας καλλιτέχνης της πολιτικής. Που υπόσχεται πως θα βγάλει λαγούς από το καπέλο που δεν φορά. Ότι θα κάνει ακροβατικά, τα οποία θα φέρουν τα πάνω κάτω στην Ευρώπη.

Ο cool Αλέξης περπάτησε στους δρόμους της Αθήνας, έκανε δηλώσεις και αποχώρησε. Πιστεύοντας πως θα επανέλθει νικητής. Πρωθυπουργός. Αν οι εκτιμήσεις του κόμματός του επιβεβαιωθούν, αν δηλαδή ο λαός απορρίψει τα μέτρα και η κυβέρνηση πέσει, τότε αυτή μπορεί να ήταν η τελευταία του διαδήλωση. Γιατί, να κάνουμε κι εμείς μία πρόβλεψη, αν ο Αλέξης γίνει πρωθυπουργός, δεν θα μπορεί πλέον να κάνει βόλτες στους δρόμους της Αθήνας. Ούτε σε διαδήλωση, αλλά ούτε και στα εμπορικά.

Βέβαια, υπάρχουν τα νησιά. Πιθανότατα να μπορεί κι αυτός να ακολουθεί το πρόγραμμα του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Καραμανλή. Τρεις μήνες ο καθένας έκαναν φέτος διακοπές. Ενώ ο Αλέξης κάθισε μόνο ένα μήνα δίπλα στα κύματα. Προφανώς, έκανε «δοκιμές» για τα ωραία που θα ’ρθουν.

Γ.Αντύπας- http://metarithmisi.gr

3 σχόλια:

  1. εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί στη metarithmisi ή apotithmisi ασχολούνται με μ@@@@@@@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΤΙ ΤΟΝ ΣΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά