Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Τσίπρας: «Συμμαχίες ακόμα και με τον διάβολο»


 
«Δεν θα κυβερνήσω μόνος μου» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, που φωτογράφισε Καμμένο, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ
Εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις γερμανικές ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα τις κερδίσει. Ακόμα και στην περίπτωση της αυτοδυναμίας όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε πως δεν θα κυβερνήσει μόνος, αλλά σε συνεργασία με δυνάμεις από τον «λαϊκό χώρο του Κέντρου», της Δεξιάς και της Κεντροαριστεράς, φωτογραφίζοντας Καμμένο, ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ.
Στην πρώτη εφ' όλης της ύλης συνέντευξη που έδωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα ταξίδια του σε Γερμανία και ΗΠΑ, χθες αργά το βράδυ στην κρατική τηλεόραση, επιβεβαίωσε πλήρως τη στροφή προς τους «νοικοκυραίους» και τον μεσαίο χώρο, ενώ αίσθηση δημιούργησε η μη αναφορά του στον κινηματικό και «ριζοσπαστικό» χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος πάντως δεν είδε καμιά στροφή στην πολιτική, τη στρατηγική και τη ρητορική του μετά την επίσκεψη στις ΗΠΑ.
«Ο,τι έλεγα λέω», υποστήριξε, ενώ τόνισε πως «θα συμμαχήσουμε και με τον διάβολο αν χρειαστεί για να σώσουμε τη χώρα». Και υποσχέθηκε ότι μπορεί να υπάρξει σκληρή διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, χωρίς το Μνημόνιο, το οποίο όπως είπε είναι ήδη νεκρό και πρέπει να το θάψουμε βαθιά για να μη μολύνει και άλλους.
ΝΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος προανήγγειλε ότι θα πάει στα μπλόκα των αγροτών, επανέλαβε με θέρμη την άποψη ότι στο σύντομο μέλλον θα υπάρξουν νέοι  σχηματισμοί από κόμματα που θα αμφισβητήσουν τις ηγεσίες τους, ενώ θα ιδρυθούν και καινούργια. Οπως είπε, δεν είναι δυνατόν η χώρα να μην έχει Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά. Αυτοί οι σχηματισμοί, μαζί με τις αλλαγές στις ηγεσίες υπαρχόντων κομμάτων - όπως άφησε να εννοηθεί - θα σχηματίσουν με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη κυβέρνηση στη χώρα.
Απέδωσε τη στασιμότητα στις δημοσκοπήσεις στις προσδοκίες που έδωσε στον λαό η εκταμίευση της δόσης, τόνισε όμως πως όσο μεγαλύτερες είναι οι προσδοκίες, τόσο μεγαλύτερη είναι η οργή του κόσμου όταν αυτές δεν ικανοποιούνται.
Σε ό,τι αφορά τις απεργιακές κινητοποιήσεις, εκτός από τα μπλόκα των αγροτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων απ' όπου κι αν προέρχονται, και ο ίδιος θα διεκδικήσει μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης με την τρόικα καλύτερους μισθούς και αλλαγή πολιτικής.
 «Λεφτά δεν υπάρχουν» τόνισε, «υπάρχει όμως η δυνατότητα να φύγουμε από τον κατήφορο για να ξανακινηθεί η οικονομία». Και διαβεβαίωσε ότι «εμείς έχουμε συνολικό σχέδιο».
Για τις επενδύσεις πάντως δεν απάντησε ευθέως εάν θα επιχειρήσει να πάρει πίσω το λιμάνι του Πειραιά από την κινεζική Cosco, ενώ περίπου κατηγόρησε την κυβέρνηση γιατί δεν άνοιξε περισσότερο το παιχνίδι με τους Κινέζους, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει ούτε μία κινεζική τράπεζα». .
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά