Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Dancing with the stars [βαθμολόγηση υπουργών]

.jpeg
Θέλοντας να βοηθήσουμε τον Αντώνη στις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει για την σύνθεση της κυβέρνησης του, θα επιχειρήσουμε να αξιολογήσουμε και την κυβέρνηση ανάγκης, φιλοτιμίας, σωτηρίας προθυμίας κτλ. Κάνε το καλό και ρίξ' το στο γιαλό Αντώνη.
Στουρνάρας (Οικονομίας): Ο χρήσιμος ηλίθιος της κυβέρνησης, κατορθώνει να εξοργίζει ταυτόχρονα και Έλληνες και τρόϊκα με μεγάλη επιτυχία. Υπουργός copy/paste πιστώνεται το γεγονός ότι επί των ημερών του...
δεν χρεοκόπησε η Ελλάδα, αλλά κοντεύουν να χρεοκοπήσουν οι Έλληνες. Για λόγους συμπάθειας 5.
Αβραμόπουλος (Εξωτερικών): Ταιριάζει γάντι στον Τζιμάρα, μηδενική φθορά, ταραταζούμ και PR σε κηδείες, γρήγορα αντανακλαστικά στο θέμα των αποζημιώσεων και των ψευτοτσαμπουκάδων στο Αγαίο, με το σπαθί του 7.
Παναγιωτόπουλος (Άμυνας): Λόγω μνημονίου το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να παρηγορεί τους στρατιωτικούς για τις περικοπές των αποδοχών του. Τα υπόλοιπα δεν
χρειάζεται να υπάρχει υπουργός για να γίνουν, κατόρθωσε επί των ημερών του να εισβάλλουν στο υπουργείο οι εξοργισμένοι απεργοί. 3 και με επιείκεια.

Στυλιανίδης (Εσωτερικών): Και μόνο το γεγονός ότι δε διόρισε και τους υπόλοιπους ψηφοφόρους του, από το νομό Ροδόπης, θα μετρούσε θετικά υπέρ του. Χωρίς λόγο ύπαρξης και ο ίδιος και το υπουργείο του. 1 με το ζόρι.

Μανιτάκης (Δημόσιας Διοίκησης). Το ζωντανό ψυχόδραμα της κυβέρνησης, ακροβατεί μεταξύ επιθυμίας και καθήκοντος, προσπαθώντας να σώσει τη Δημόσια Διοίκηση από τις προτεσταντικές εμμονές. Αν και θα έπρεπε να κοπεί για το γεγονός ότι είναι δάσκαλος του Βενιζέλου, παίρνει 6 για την προσπάθεια.

Χατζηδάκης (Ανάπτυξης): Προφανώς ο Αντώνης μας, εξετίμησε την προσφορά του στο Μεταφορών επί καταλληλότερου και είπε να του αναθέσει το σούπερ υπουργείο και να φέρει την ανάπτυξη μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Αν την δείτε πείτε του, γιατί και από μπροστά του να περάσει, μάλλον δε θα το πάρει χαμπάρι. 0 από 0, πάλι μηδέν.

Βρούτσης (Εργασίας): Νεοφιλελές που λένε και τα τουί, προσπαθεί και δεν κρύβεται. Δε θα τον άλλαζα, αλλά το να είσαι υπουργός Εργασίας σε μια χώρα με 27% ανεργία και τόση ανασφάλιστη εργασία δεν χωνεύεται εύκολα. 4 με πολλή σκέψη.

Ρουπακιώτης (Δικαιοσύνης): Όταν βάζεις αριστερό τσομπάνη σε δεξιό κοπάδι, η παραγωγή γάλακτος γίνεται με διαβούλευση. Είναι ικανός να προκαλέσει τρικυμία σε ποτήρι. 1 μόνο και μόνο γιατί δε μας αφήνει να βαρεθούμε.

Δένδιας (Δημοσίας Τάξης): Άριστα στην επικοινωνία, κατάλαβε ότι σε μια αστική δημοκρατία, οι πολίτες δε χρειάζεται να είναι πραγματικά ασφαλείς, αρκεί να αισθάνονται ασφάλεια. Επειδή ακροβατεί με τα δημοκρατικά όρια 5.

Κεφαλογιάννη (Τουρισμού): Αισθητική όαση στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου (το άλλο με την ανάπτυξη το ξέρετε;), θα κριθεί στο τέλος της σεζόν και μπορεί να σώσει την παρτίδα για το ντουέτο Σαμαρά – Στουρνάρα. 7 γιατί είναι φωνάρα.

Λυκουρέντζος (Υγείας): Άξιος συνεχιστής του έτερου πρόθυμου, δεν μπορεί, λόγω ικανοτήτων, ούτε τις πολιτικές του μνημονίου να εφαρμόσει σωστά, γιατί μάλλον δεν τις καταλαβαίνει. Πινελιά Μαυρογυαλούρου οι συχνές του ανακοινώσεις "κατόπιν ενεργειών του υπουργού". 2 γιατί θα μας αρρωστήσει όλους.

Τσαυταρής (Γεωργίας): Αν και επιλογή του Βενιζέλου (μάλλον για ξεκάρφωμα) ξέρει μπαλίτσα, να τα λέμε αυτά. Σαν πανεπιστημιακός θα πρέπει να ξέρει, ότι το 9 είναι του Θεού και το 10 του Καθηγητή, άρα 8.

Λιβιεράτος (Περιβάλλον): Και εσύ λάμπεις Μπάμπη μου. Ευχόμαστε να είναι καλά στην υγεία του, εφόσον είναι υπαρκτό πρόσωπο. -273,15.

Μουσουρούλης (Ναυτιλίας): Λόγω ονόματος και μόνο κόβεται, σκέψου να είσαι ναύτης, να βουλιάζει το πλοίο και να πρέπει να τον φωνάξεις, φόρα καλύτερα σωσίβιο, 1 και να καίει.

Καράογλου (Μακεδονίας/Θράκης): Αν μείνει θα ξεκουραστεί γιατί ο αναπληρωτής θα αναλάβει τη Θράκη. Στο πιο διακοσμητικό υπουργείο κατόρθωσε να τσακωθεί με τους Ηρακλειδείς, σειρά τι έχει, να μας κηρύξει εξαιτίας του, πόλεμο το Θιβέτ; 3 μόνο και μόνο γιατί έπεισε τον Σωτήρα μας να τον κάνει υπουργό.

Σταμάτης (Επικρατείας): Φήμες λένε ότι μετά την την Πολιτική Άνοιξη, την Πολιτική Αεροπορία, ανέλαβε τον συντονισμό της Κυβέρνησης. Τα λόγια είναι περιττά και οι αριθμοί πεπερασμένοι.

Με τα λιμά (αναπληρωτές, υφυπουργούς), δεν ασχολούμαστε. Εξαίρεση ο υφυπουργός ΣΥΡΙΖΑ Κεδίκογλου, που μάλλον παραμύθιασε τον Αντώνη ότι είναι κολλητός του Πούτιν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι υπάρχει υφυπουργός Καραγκούνης (μάλλον στα ρεπό του από τη Fulham), Κούρκουλας (ναι ο αδερφός της Σελήνης) και κάποιος που το μικρό του είναι Ασημάκης (νομίζαμε ότι είχε σπάσει το καλούπι με τον Φωτήλα).

ΥΓ Αντώνη φίλε μου αν έχεις χιούμορ (πολύ στεγνός φαίνεσαι αδερφέ μου), κάνε ΥΜΑΘ των Βενιζέλο (λιώνει το αγόρι, δεν το βλέπεις) και αναπληρωτή τον Λοβέρδο (βάλε έναν μεταρρυθμιστή στην μηχανή σου).
 http://epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά