Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

40% αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις σε μία τετραετία ο Καραμανλής

Αποκαλυπτικά για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Ελλάδας την περίοδο 2005 - 2009 είναι τα στοιχεία που κατέθεσε τη Δευτέρα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2013, μετά από τέσσερα χρόνια σκληρών περικοπών, η δαπάνη για τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει στο τέλος του έτους στα επίπεδα του 2005.
Συγκεκριμένα το 2009 το ελληνικό Δημόσιο δαπανούσε για μισθούς και συντάξεις 18,1 δισ ευρώ, ενώ το ποσό αυτό αυξήθηκε σε 25,1 δισ ευρώ το 2009, σημειώνοντας άλμα 38,6%. [tovima]...

Epikairo:  Ο Καραμανλής είναι ο άνθρωπος που αύξησε τις δημόσιες δαπάνες κατά  1/3 και χρεοκόπησε τη χώρα, αφήνοντάς την με έλλειμμα 15,6%, δηλαδή 36 δις €, από τα οποία τα 24 ήταν πρωτογενές. Η τακτική να
δραπετεύσει από την πρωθυπουργία της χώρας και να μη μιλά επί 4 ολόκληρα χρόνια απεδείχθη σωτήρια για τον ίδιο καθώς ο ελληνικός λαός σταυρώνει άλλους για τα δικά του λάθη. Η κάλυψη Σαμαρά και της πλειοψηφίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης  αποτελεί σημείο αναφοράς για το πόσο σαθρό είναι το πολιτικό σύστημα της χώρας.

Αν και οι χρηματικές παροχές φέρουν ψήφους, στην περίπτωση του Καραμανλή αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές. Μόνο ως θαύμα εξηγείται να χαϊδέψει τις συντεχνίες, να ταΐσει τους μεγαλοεργολάβους, να συνδιαλεχθεί με τους μιντιάρχες, να μοιράσει λεφτά στον κόσμο και να χάσει τις εκλογές. Ακόμη και όταν πήδηξε από τη βάρκα, θα έπρεπε να πάρει τουλάχιστον 45%.

Είμαι πια βέβαιος πως ο Καραμανλής στις εκλογές του 2009 ψήφισε Παπανδρέου.
 http://epikairo.gr
 http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr

9 σχόλια:

  1. ΓΙΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΟΙΧΤΟΧΕΡΗΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ. ΒΡΗΚΕ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ 10% ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΕ. ΑΝ ΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΤΑ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ 18 ΜΕ 19%. ΒΕΒΑΙΑ ΚΙ ΑΥΤΑ ΑΠ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΥΡΒΑΝΑ ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ.ΒΕΒΑΙΑ ΑΦΟΥ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΕΒΑΛΛΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΕΦΕΡΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΒΑΛΛΕ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΥΡΗΞΕ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2009. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια και χειρότερα έκανε ο ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και ο κύριος υπεύθυνος για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδος ήταν αυτός .Πόσες βιομηχανίες κρατικοποιήθηκαν η έφυγαν στο εξωτερικό επί της πρωθυπουργίας του ; Αυτές τις ερωτήσεις κάνετε εσείς οι αριστεροί στον εαυτό σας και μετά κατηγορήστε τους άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλήθεια που βρίσκονται οι συγγενείς ( αδέλφια κλπ ) των ηγετών της ΝΔ διαχρονικά από άποψη οικονομική; Γιατί ΔΕΝ ασχολήθηκε ποτέ κανείς ενώ ψηθιρίζονται διάφορα; Κακό είναι να ακούσουμε ό,τι ακούμε ( και καλά κάνουν και μας ενημερώνουν) πχ για όλο το Παπανδρέϊκο ( Μαργαρίτα και όλα τα αδέλφια ); Τι είναι οι άλλοι και μένουν στο απυρόβλητο;. Μιλάμε για ισότητα στην ενημέρωση, αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη κλπ . Την κάθαρση που υπόσχονται οι πολιτικοί την είδε κανείς; ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και μόνο το γεγονός οτι όλα τα ελληνόπουλα μπόρεσαν μέσα από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις να μπαίνουν στις σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων ασφαλείας μου φτάνει ως ενέργεια . ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΝΔΡΕΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ Φίλε Ανώνυμε 1.42 μμ. Οσο για την οικονομική καταστροφή της εποχής Ανδρέα εγώ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ και δεν επιδειώκω να γίνω. Εσύ βιάζεσε λιγάκι λόγω της κομματικής ταυτότητας που έχεις. Σε συμβουλεύω ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ για να σε σέβεται όλο το ακροατήριο και ΟΧΙ οι ομοϊδεάτες σου γιατί κάνεις μία τρύπα στο νερό ως προσφορά στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως κάνει το κορόιδο o κρεατοελιας,o λαλιώτης,καθώς και o πρόεδρος της σοσιαλιστικής και μεγάλος ηγέτης εξ αμερικής γιώργος παπανδρέου.μιλάνε όλοι μιλάνε και οι κολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασε ρε αλιέα σε πήραμε χαμπάρι, ας γράφεις και ανώνυμος.
    Δυστυχώς ή ευτυχώς ο καθένας μας εχει δώσει το στίγμα του σε αυτό το μπλόκ. Όσο για τον ΑΝΤΡΕΑ ''Δέωτρο που καρπίζει πετροβολιέται!!!'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό είναι το θέμα ότι μας βγήκε o Αντρικος πολύ καρπερός και πληρώνουμε τα γαμ......τικα του ακόμα μέχρι και σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά