Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ο Παππάς που ήθελε να γίνει... Αγιατολάχ

Ηθελα να αρχίσω με τις σκηνές απείρου κάλλους που σημειώθηκαν στην (κατά τα άλλα σοβαρή) Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με τον κ. Χρ. Παππά να ζητεί να γίνεται έλεγχος... αλκοτέστ στους βουλευτές, αλλά την παράσταση να κλέβει - πώς να το κάνουμε - ο εκ Θεσσαλονίκης βουλευτής της Χρυσής Αυγής, πρώην υπάλληλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και πρώην πορτιέρης σε νυχτερινά κέντρα κ. Αντ. Γρέγος.
Του έφυγε το βλήμα
Ο κ. Γρέγος είναι ένας από τους 15 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που οπλοφορεί και κυκλοφορεί. Μόνο τρεις βουλευτές της δεν οπλοφορούν, ανάμεσα στους οποίους και ο «αρχηγός» κ. Ν. Μιχαλολιάκος . Ο κ. Γρέγος έχει πάντοτε μαζί του το πιστόλι του, ακόμη και όταν ταξιδεύει αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τού ζητήθηκε να αφήσει το πιστόλι, να το παραδώσουν στον πιλότο και όταν με το καλό φθάσουν στη Θεσσαλονίκη να του το επιστρέψουν (όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς αεροδρομίων). Ελα όμως που την ώρα που το έβγαζε από τη μέση του το πιστόλι εκπυρσοκρότησε, η σφαίρα σφηνώθηκε στο πάτωμα και από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανένας... Και ξέρετε, όπως μου διηγήθηκαν, πώς δικαιολογήθηκε ο (κουμπουροφόρος) βουλευτής της Χρυσής Αυγής; «Νόμιζα ότι ήταν άδειο...».
Αλλά ας γυρίσουμε στη Διάσκεψη των Προέδρων, με τον χρυσαυγίτη κ. Παππά να υποβάλλει πρόταση να γίνεται αλκοτέστ στους βουλευτές προτού εισέλθουν στο Κοινοβούλιο και τα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας να ερευνούν τους βουλευτές αν κουβαλούν πάνω τους ναρκωτικά. Και έγινε, όπως αντιλαμβάνεστε, το έλα να δεις. Να σημειώσω εδώ ότι ο κ. Παππάς δεν ζήτησε να υπάρξει και έλεγχος αν βουλευτές λαμβάνουν ή όχι... αναβολικά, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα μας απασχολήσει προσεχώς.
«Μετρητές βλακείας»

Το περίεργο είναι ότι οι βουλευτές που παρίσταντο στη Διάσκεψη δεν επιτέθηκαν εναντίον του Παππά για την πρότασή του αυτή, αλλά επιτέθηκαν αρχικώς στον προεδρεύοντα κ. Ι. Τραγάκη που δεν τον διέκοψε και τον άφηνε να ομιλεί και να λέει τέτοια πράγματα. Ο κ. Λ. Γρηγοράκος (του ΠαΣοΚ) ήταν ο πρώτος που αντέδρασε με τη φράση «αυτός είναι ντροπή της Βουλής» και δείχνοντας τον κ. Παππά, ο οποίος ζήτησε προστασία από τον προεδρεύοντα λέγοντας στον βουλευτή του ΠαΣοΚ να τον προσφωνεί στον πληθυντικό: «Για μένα είσαι Αυτός» ήταν η απάντηση του κ. Γρηγοράκου. Ο κ. Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ πήρε εν συνεχεία τη σκυτάλη λέγοντας «σε λίγο θα μας επιβάλουν εδώ μέσα και τη Σαρία», ενώ ο κ. Παφίλης του ΚΚΕ είπε «θα μας φέρουν και τον Χομεϊνί» και γενικά δημιουργήθηκε ένα κομφούζιο.
Υπήρξαν όμως και αντιδράσεις και εκτός Διάσκεψης των Προέδρων, με την κυρία Φωτεινή Πιπιλή (για την οποία πολλές φορές οι χρυσαυγίτες άφησαν υπονοούμενα περί...«πιωμένης» κ.τ.λ.) να λέει ότι θα πρέπει να μπουν, και άμεσα μάλιστα, ειδικά μηχανήματα στις εισόδους της Βουλής, κάτι σαν «μετρητές βλακείας» για να μετρούν το... IQ των βουλευτών κυρίως της Χρυσής Αυγής. Θα χτυπούσαν, λέει, κόκκινο, τα μηχανήματα αυτά.
Ολοκαύτωμα εγκεφάλου

Και ο «αρχηγός» κ. Ν. Μιχαλολιάκος δεν αντέδρασε; Δεν γνωρίζω ποια ήταν η αντίδρασή του για το πιστόλι του κ. Γρέγου που εκπυρσοκρότησε στο αεροδρόμιο ούτε για την πρόταση του κ. Παππά, αλλά γνωρίζω ότι εμφανίστηκε και πάλι στην τηλεόραση του Kontra και αναφέρθηκε στο Ολοκαύτωμα. Ανάμεσα στα άλλα που είπε, αμφισβήτησε ότι έγινε Ολοκαύτωμα, αφού, όπως εξήγησε, ο αριθμός των εβραίων ήταν μεγαλύτερος στο τέλος του πολέμου παρά στην αρχή, προσθέτοντας ότι Ολοκαύτωμα σημαίνει εξόντωση ενός ολόκληρου λαού, κάτι που δεν συνέβη με τους εβραίους. Παραδέχθηκε όμως διωγμό των εβραίων της Θεσσαλονίκης, αλλά είπε ότι έγιναν εγκλήματα πολέμου και από τους Συμμάχους στη Χιροσίμα και από τον Στάλιν εναντίον των Γερμανών.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά