Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Η NSA είχε βάλει «κοριούς» και στην αποστολή της ΕΕ στις ΗΠΑ

Νέες κατηγορίες βγαίνουν στο φως για την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA: Το γερμανικό Spiegel υποστηρίζει, επικαλούμενο γνώση απόρρητων εγγράφων που έχει στην κατοχή του ο διαβόητος Eντουαρντ Σνόουντεν, πως οι πράκτορες της υπηρεσίες παρακολουθούσαν συστηματικά τις επικοινωνίες της διπλωματικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στην Ουάσινγκτον.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όχι μόνο είχαν τοποθετεί κοριοί στο κτίριο της αντιπροσωπείας, αλλά η NSA είχε παρεισφρήσει και στο εσωτερικό δίκτυο υπολογιστών.

Αυτό δεν έδινε πρόσβαση μόνο στις

τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπαλλήλων της αντιπροσωπείας, αλλά και στις ηλεκτρονικές τους επικοινωνίες και σε αρχεία των υπολογιστών τους, σύμφωνα με τις αναφορές.
Με ανάλογο τρόπο, υποστηρίζει επιπλέον το γερμανικό περιοδικό, θύμα παρακολούθησης είχε πέσει και η αποστολή της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

ΤΟ ΒΗΜΑ
Σχόλιο : Στη φωτογραφία τα τότε νεοδημοκρατικά σαΐνια Βουλγαράκης-Ρουσόπουλος αναλύουν τις παρακολουθήσεις χωρίς όμως να κατονομάζουν  την χώρα που τους παρακολουθούσε ακόμη και τον Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά