Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

Βερίκοκα μπουμπούκου


Σύμφωνα με τον τηλε-υπουργό Υγείας η Πολυκλινική Αθηνών κλείνει, για να ξανανοίξει ως «Κέντρο Υγείας αστικού τύπου». “Ένα μαγαζί που κάνει ανακαίνιση για λίγες μέρες σταματάει να λειτουργεί. Για λίγες ημέρες θα σταματήσει η λειτουργία του”, μας είπε ο κ. υπουργός που θεωρεί τα νοσοκομεία μαγαζιά και την υγεία προϊόν σε ράφι.
“Έπρεπε να σας απολύσουμε για να καταλάβετε τι εστί βερίκοκο” είπε ο εθνικός μας κωλοτούμπας (μήπως θυμάσαι Αντωνάκη το χέσιμο που σου έχει ρίξει;) στους πρώην εργαζόμενους της πρώην Πολυκλινικής. Θεώρησε ντροπή τις κινητοποιήσεις τους μιας και “δεν θα απολυθεί κανένας και απλά θα μετακινηθούν ένα χιλιόμετρο από την Ομόνοια στον Ευαγγελισμό”.
Δεν έχω κανέναν λόγο να μη τον πιστέψω. Τόσες και τόσες αλήθειες έχω ακούσει από το στόμα του, ας προστεθεί ακόμη μια. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που ανέκαθεν αντιδρούσαν στις …μεταρρυθμίσεις (έχουμε ξεφτιλίσει εντελώς τις λέξεις) και όχι οι κυβερνητικοί τραμπούκοι. Οι οποίοι δεν έχουν καμία δική τους ατζέντα, καμία νέα πολιτική πρόταση να κομίσουν, αρκούνται στις συνταγές της γερμανίδας τσατσάς και του παλιόπουστα υπουργού της.

Σημ: Εσύ που εξανίστασαι με τους πιο πάνω χαρακτηρισμούς πιες ξύδι. Τα προαναφερθέντα ανθρωπάρια έχουν εξευτελίσει 10 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, έχουν διαλύσει το μέλλον των παιδιών σου, θέλουν να ξεπουληθούν τα πάντα, ζητάνε πατρίδα. Αν με όλα αυτά συμφωνείς έχεις χοντρό πρόβλημα. Και μην αρχίσεις τα ‘εμείς φταίμε που δεν κάναμε … μπλα … μπλα …’ γιατί είναι τσίχλα χιλιομασημένη και άνοστη. Φτυσ’ την και κάτσε ξεστραβώσου. Κάτσε διάβασε πόσα είναι τα δισεκατομμύρια που έχουμε δανειστεί και πόσα έχουμε δώσει μόνο σε τόκους.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορη η οποιαδήποτε κινητοποίηση εργαζομένων έχει ως κίνητρο …“συγκοινωνιακά” κριτήρια!!! Σε μια αχανή μεγαλούπολη όπως η πρωτεύουσα, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά μετακινούνται με δύο και τρία Μέσα Μεταφοράς και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες είναι άνεργοι, είναι τουλάχιστον αστείο να μας απασχολεί ο τρόπος που κάποιοι θα φτάσουν στη δουλειά τους. Αλλά περί αυτού πρόκειται; Βγήκε κανένας εργαζόμενος να διαμαρτυρηθεί στον υπουργό επειδή δεν θα βρίσκει τρόλεϊ;;; Ή πρόκειται για μαλακίες του υπουργού για να στρέψει αλλού τα βλέμματα;

Στέκομαι στον όρο ‘βερίκοκο’. Η φασιστική νοοτροπία και η περιφερόμενη χυδαιότητα του πωλητικού (υπο)κόσμου στους καιρούς μας έχει χτυπήσει ταβάνι. Μόλις ο κος υπουργός στριμωχτεί αρχίζει τη φρασεολογία καφενείου για να αποδείξει και στον πιο ηλίθιο ακροατή του ότι το κουστουμάκι και η σοβαροφανής – επιτηδευμένη φρασεολογία δεν κάνουν τον άνθρωπο. Από το υπουργείο-λάφυρο, περάσαμε στο υπουργείο-τσιφλίκι. Από τις εποχές που το κάθε τσογλάνι διόριζε όλο του το σόι και τις ορδές των ψηφοφόρων του, περάσαμε στην εποχή που το νέο τσογλάνι θεωρεί ότι εναπόκειται στις δικές του ορέξεις η εργασία των άλλων. “Θες να σου τραβήξω μια απόλυση να έρθεις να στρώσεις;” μας είπε πάνω κάτω ο κος υπουργός.

Ο κος υπουργός που όπου βρεθεί και όπου σταθεί δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξει καμία απόλυση στο χώρο της Υγείας, έστειλε μια προειδοποιητική βολή στους εργαζόμενους των επόμενων υπό συγχώνευση/κλείσιμο νοσοκομείων. “Κοιτάτε να κόψετε τις αντιδράσεις και να συμμορφωθείτε προς τας υποδείξεις γιατί σας περιμένουν βερίκοκα”. Η μαναβική εσχάτως έχει μπει για τα καλά στο χώρο του δημοσίου, με κυριότερη προτίμηση στα αγγούρια.

Θέλω λοιπόν να παρακαλέσω τους εργαζόμενους στην Πολυκλινική να πάψουν να ζορίζουν τον κο υπουργό γιατί άνθρωπος είναι και αυτός κι ας μη του φαίνεται. Με αυτά που κάνουν σε καμιά στιγμή απελπισίας μπορεί να υποκύψει στις πιέσεις του μητσοτάκουλα και να αθετήσει τις υποσχέσεις του.

Το (προβλέψιμο) σχέδιο έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες. Οι φυλλάδες και τα τρομοδελτία των 8 έχουν ξανα-αρχίσει τώρα τελευταία να κρεμάνε στα μανταλάκια την Υγεία. “Το Σκάνδαλο της λευκής μπλούζας” το αποκαλούν. Το διαβάζει και το ακούει ο βλάκας και το καταπίνει αμάσητο. Αναφέρονται σε έναν γιατρό της Μακεδονίας που έδινε 200 συνταγές/ημέρα, σε έναν άλλο γιατρό από τις  Σέρρες που έδωσε σε ένα μήνα συνταγές 200.000 ευρώ, στον Παθολόγο που έστειλε το 89% των ασφαλισμένων σε φαρμακείο συγγενούς του.  Αυτά είναι σκάνδαλα της Υγείας, όχι μεμονωμένων επίορκων. Και γι’ αυτό αρχίζει το γενικό ξήλωμα.

Φυσικά δεν πρόκειται να αναφερθεί κανένας σε κάτι …‘λεπτομέρειες’ που θα μπορούσαν όμως κατά πολύ να εξηγήσουν αυτό που μας συμβαίνει σήμερα. Όπως επί παραδείγματι ότι μεταξύ 2005 και 2009, η δημόσια ενδονοσοκομειακή δαπάνη αυξήθηκε κατά 79% από 3,9 δισ. ευρώ σε 6,8 δισ. ευρώ! Μήπως να πάτε να ρωτήσετε τον σερ Αβραμόπουλος τι τις έκανε εκείνες τις 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον Η1Ν1;
Φαίνεται πως έχουμε άλλα κριτήρια για το τι είναι σκάνδαλο, γι’ αυτό και δεν συνεννοούμαστε!

Οι εργαζόμενοι που θα μετακινηθούν, κατά τον κο υπουργό θα έπρεπε να ντρέπονται για τις κινητοποιήσεις τους, μιας και το μόνο που τους απασχολεί είναι το δικό τους τομάρι και όλη η φασαρία που γίνεται είναι επειδή αρνούνται να μετακινηθούν μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κει. Σύμφωνα με έρευνα του κου υπουργού όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πιάσει σπίτια στις απέναντι πολυκατοικίες και τώρα ξεβολεύονται. Στο μεταξύ, οι εκατοντάδες πολίτες/ασθενείς που προσέρχονταν καθημερινά στην Πολυκλινική Αθηνών κατοικούσαν επίσης στους γύρω δρόμους και ο Ευαγγελισμός τούς πέφτει μακριά.

Το κακό είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί μαλάκες ανάμεσά μας. Άλλοι επί πληρωμή και άλλοι εθελοντικά (αυτοί είναι δυό φορές μαλάκες). Ψοφάνε για απολύσεις και φτώχεια φτάνει να προέρχεται από το δημόσιο. Αντί να κοιτάνε πως θα βγει το αγγούρι από το δικό τους κώλο, ζουν για τη στιγμή που θα γεμίσουν όλοι οι κώλοι μεγαλύτερα αγγούρια. Διάβασε σχόλια για να καταλάβεις γιατί με έναν λαό τόοοοοοσο πολύ ηλίθιο, οι δυνάμεις κατοχής δεν θα φύγουν ποτέ.

Κύριε Άδωνι. Ο ελληνικός λαός που μέσα στην απύθμενη βλακεία ή πουστιά σου (;) ανερυθρίαστα προκαλείς, έχει καταλάβει εδώ και χρόνια τι εστί βερίκοκο. Να παρακαλάς να μην έρθει η εποχή που θα στείλουμε στο διάολο τα κατοχικά αφεντικά σου, γιατί τότε θα καταλάβεις τι εστί και εσύ.

Όχι, δεν πουλάω τσαμπουκά από το πληκτρολόγιο. Όπως υποθέτω δεν πουλάς κι εσύ επειδή κυκλοφορείς με θωρακισμένη μερσεντές και 40 να σε φυλάνε. Μάθε όμως ότι οι από τηλεοράσεως κουραδομαγκιές δεν περνάνε σε ένα λαό που καθημερινά τον βασανίζετε. 

Και μιας και αρέσκεσαι στην ανάγνωση των αρχαίων κειμένων να σου θυμίσω τα λόγια που έγραψε ο τραγικός ποιητής Αγάθων:
“Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.”

Μετάφραση: Αυτός που διοικεί πρέπει να έχει στο νου του τρία πράγματα: Πρώτον ότι διοικεί ανθρώπους (όχι ζώα). Δεύτερον ότι διοικεί με νόμους (όχι αυθαίρετα). Τρίτον ότι δεν θα διοικεί για πάντα.

Τουλάχιστον το τελευταίο το κατάλαβες;
http://akivernitos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά