Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Οι βρύσες στο πάρκο και οι Ευαγγελιστές

(ΣΧΕΔΟΝ) ΑΝΕΞΟΔΑ  ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΕΡΓΑ,  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ (Νο 4)

Στο μεγάλο «Πάρκο του Λαού» της πόλης μας συχνάζουν καθημερινά, ειδικά όταν ο καιρός το επιτρέπει, πολλές δεκάδες περιπατητές, αθλούμενοι, μικρά παιδιά με τους γονείς τους, μαθητές και δάσκαλοι σχολείων (από τη Στυλίδα και όχι μόνον…). Αν κάποιος από αυτούς διψάσει και αγνοεί την ύπαρξη μιας σχεδόν αθέατης βρυσούλας στη ΒΑ είσοδο του ανοιχτού θεάτρου, είναι υποχρεωμένος να αγοράσει εμφιαλωμένο νερό από το εστιατόριο του πάρκου ή το πλησιέστερο περίπτερο. Κι αυτό γιατί δύο ακόμα βρύσες, που βρίσκονται στον παιδότοπο του πάρκου, δεν έχουν κάνουλα(!), μια τέταρτη που τοποθετήθηκε πριν από πολλά χρόνια κοντά στα γήπεδα μπάσκετ, τένις και βόλεϊ δεν έχει συνδεθεί ακόμα με το δίκτυο ύδρευσης (χρειάζονται μόλις 10-20 μ. πλαστικού σωλήνα !!) και μια πέμπτη λιθόκτιστη, που δεσπόζει στη μικρή γειτονική πλατεία Καριάς παραμένει επίσης εδώ και πολλά χρόνια (ελλείψει κάνουλας) χωρίς νερό!
Η απαράδεκτη κατάσταση με όλες αυτές τις άνυδρες…
βρύσες δεν θυμίζει μόνον τους Αβδηρίτες, στους οποίους έχω αναφερθεί και σε άλλο σημείωμά μου για τις στάσεις των λεωφορείων (χωρίς δυστυχώς να συγκινηθεί κάποιος αρμόδιος), αλλά και το γνωστό ανέκδοτο: Οι τέσσερις Ευαγγελιστές ήταν τρείς, οι εξής δύο: Ο Ιωάννης!
Παραφράζοντας το ανέκδοτο αυτό  μπορούμε να πούμε: Από τις τέσσερις βρύσες στο Πάρκο του Λαού (με τη βρύση της Καριάς πέντε), λειτουργούν τρεις, οι εξής δύο: Η βρυσούλα στη ΒΑ είσοδο του θεάτρου!
Αλήθεια, πόσο κοστίζουν τρεις κάνουλες και 10-20 μ. πλαστικού σωλήνα, για να λειτουργήσουν και οι πέντε βρύσεις και να εκλείψει αυτή η απαράδεκτη εικόνα, που, μεταξύ άλλων, δυσφημεί την πόλη μας στους ξένους που επισκέπτονται το πάρκο της;
Να προσθέσω τελειώνοντας ότι η απαράδεκτη αδιαφορία του δήμου για την εικόνα του Πάρκου του Λαού δεν περιορίζεται στο θέμα της ύδρευσής του. Αφορά και άλλους τομείς που συνδέονται με το συγκεκριμένο πάρκο καθώς και με δύο μικρότερα πάρκα της πόλης μας. Γι’ αυτά όμως στο επόμενο σημείωμά μου.
                                                                                                                                                                   Στυλίδα 26.9. 2013
                                                                                                                                                                          Ένας δημότης
Λαμιακός Τύπος 27.9.2013
  Φώτο         http://stilida.info/     

4 σχόλια:

  1. Σαν καλα να τα λες γεροφιλοσοφε Αβδηριτη για τα μικρα θεματακια εισαι μανουλα ,ετσι εξ απαλων ονυχων για τα μεγαλα μουγκα .εισαι ακομη ενθερμος θυασωτης του Βλαχοδημαρχου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετοιου ειδους καλοβολες προτασεις λειπουν στο δημο και τα χωρια μας. Αυτο εδω το σχολιο δειχνει για μενα εναν πολιτη που νοιαζεται για τα κοινα κι ευχομαι να αποτελεσει παραδειγμα και για αλλους προς μιμηση. Ειναι δε συναμα και μια εκκληση να ξεπερασουμε τη βαρυθυμια και την αδιαφορια για τα κοινα που μας πλακωσαν, να απελευθερωθουμε απο τα πολιτικα μας μικροπαθη και τα εμποδια που αποτρεπουν καθε πολιτη με οραμα να κανει προτασεις τοσο για την καλυτερευση καποιων ελειψεων στα τοπια μας, οσο και τετοιες που αφορουν το μελλον του δημου και των χωριων μας. Γιατι οχι φραγματα στους Μυλους και στο Τσιρνοβιτη χιονοδρομικο κεντρο, που εγραφαν καποιοι προ ημερων εδω, αν η αξιολογηση, βαση καποιων σοβαρων μελετων, ειναι θετικη? Η Ευρωπη θελει να επενδυσει και να βοηθησει να καλυτερευσει ο Ελληνας το εισοδημα του, αρκει να προβαλλουμε ενδιαφερουσες προτασεις. Αυτο που δεν θελει σιγουρα η Ευρωπη και αλλες χωρες σαν την Γερμανια ειναι να τους υποδειξουμε το λογαριασμο για να καταθεσουν τα χρηματα ωστε να ξεχρεωθουμε και να αρχισουμε παλι απο την αρχη με τα δανεικα!Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΡΑΦΙΚΕ ΦΙΛΕ 5,34 ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΟΥΤΕ ΓΝΩΣΗ ΟΥΤΕ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΥΤΕ ΗΓΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ. ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΘΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Ανωνυμε 9:38:00 π.μ. EEST
    Πρεπει νασαι σοφο παιδι.!!
    Βγαινεις σαν κι αυτα τα λεβεντικα παλληκαρακια που τα ξερουν ολα κι εχουν για ολα γνωμη και αραδιαζεις κενες εξυπναδες και παρλες λες και διετελεσες ποτε σου δημαρχος κι εχεις τις εμπειριες σου. Στοχος καταφανης να ριξεις δηλητηριο και να προσβαλεις.
    Σκεψου φιλε μου σε καποιο ηρεμο μομεντο, ποιες οι διαφορες μεταξυ παιδευμενων ατομων και τσανακογλειφτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά