Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ποιος τολμά να τους πει ότι δεν είναι Έλληνες;



Η εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη για τα ελληνάκια της Αλβανίας είναι σίγουρα μια από τις πιο σπουδαίες εκπομπές που φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια η μίζερη ελληνική τηλεόραση.
Δεκάδες ανήλικα παιδιά που όταν ζούσαν εδώ δεν τα λογάριαζε κανείς, ξεσπούν σε κλάματα όταν θυμούνται την Ελλάδα, λυγίζουν στη θύμηση των φίλων τους κι ονειρεύονται να περάσει ο καιρός και κάτι να γίνει και να επιστρέψουν.
«'Ελληνες» στην Αλβανία και «Αλβανοί» στην Ελλάδα προσπαθούν να ξεκινήσουν ξανά τη ζωή τους κάπου που μέχρι πρόσφατα μόνο τυπικά αποτελούσε την «πατρίδα» τους. Η αληθινή τους πατρίδα, η Ελλάδα, τρόμαξε, δείλιασε κι απέτυχε να εισπράξει όλη αυτή την αγάπη, σε μια επίδειξη ανασφάλειας και εθνικού απομονωτισμού.
Το εξοργιστικό είναι ότι κάποιοι χαίρονται που τα παιδιά αυτά έχουν φύγει και θα μεγαλώσουν αλλού, κάποιοι έχτισαν τις μίζερες πολιτικές καριέρες τους πάνω στη δαιμονοποίηση τους. Ας πάνε, αν αντέχουν, να πουν σε αυτά τα παιδιά ότι δεν είναι ελληνάκια κι ας πάνε να πουν και στους φίλους τους που έμειναν πίσω το ίδιο.

Αντί να εξασθενεί με το πέρασμα των χρόνων, το περίφημο «η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της» δυστυχώς παραμένει επίκαιρο και προσαρμόζεται στις νέες πραγματικότητες. Μα τι κρίμα!
parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά