Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Σοκ και δέος σε όλο τον πλανήτη


ΣΟΚ και δέος στον πλανήτη.

Ομπάμα, Πούτιν και οι άλλοι μεγάλοι ηγέτες παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα το μπρα ντε φερ ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τη Χριστίνα Λαγκάρντ.

Οχι τη Χριστίνα Λαμπίρη. Τη Χριστίνα Λαγκάρντ.

Αυτή την γκιόσα που κάνει κουμάντο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και βλέπει την Ελλάδα σαν σκουπίδι. Σαν τη μύγα μέσα στη σούπα.

Εχουνε γνώση όμως οι φύλακες. Μετά το ταν ή επί τας των Σπαρτιατών ήρθε, δυόμιση χιλιάδες χρόνια μετά, ο υπερήφανος Λάκωνας, ο μάγκας Καλαματιανός, να βροντοφωνάξει: «Δεν εκβιάζουμε ούτε εκβιαζόμαστε». Η ανθρωπότητα πλέον κρέμεται σε μια κλωστή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, όπως συνηθίζουν να λένε και να γράφουν οι δημοσιογράφοι. Η τρόικα επιστρέφει στην Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου. Ούτε την εθνική μας εορτή δεν μας αφήνουνε να χαρούμε οι αθεόφοβοι. Που πέφτει και Δευτέρα μάλιστα και είναι μια χαρά τριήμερο. Ταυτόχρονα, έκθεση του ΔΝΤ αναφέρει ότι απαιτούνται νέα μέτρα ύψους 6,5 δισ. ευρώ.

Ποιος είδε, λοιπόν, τον Αντώνη Σαμαρά και δεν τον φοβήθηκε. Ο Ελληνας πρωθυπουργός σήκωσε το τηλέφωνο και σχημάτισε τον αριθμό της Χριστίνας. Εις μάτην, όμως, γιατί η σιδηρά κυρία, η φον Μπράουν θα μπορούσαμε να πούμε της διεθνής ολιγαρχίας, ήταν σε σύσκεψη. Πήρε όμως η ίδια μόλις ξελασκάρισε από την Ουάσιγκτον τον Σαμαρά. Που σαν Ιωάννης Μεταξάς Νο2 είπε το δικό του όχι, που θα μείνει στην ιστορία. Απέναντι στις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον: «Η πτωχή, αλλά τίμια Ελλάς δεν εκβιάζει, αλλά δεν εκβιάζεται».

Η Χριστίνα έγινε κίτρινη σαν το λεμόνι. Το ακουστικό πήγε να πέσει από τα χέρια της και με τρεμάμενη φωνή ψέλλισε: «Μη μας το κάνεις αυτό Αντώνη. Σε ικετεύω. Σε παρακαλώ. Βασίσου στο λόγο μου. Δως μου δέκα μέρες προθεσμία να λύσω το θέμα».

Το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά ήταν πράγματι σατανικό. Μόνο ο Μακιαβέλι θα μπορούσε να σκεφτεί κάτι ανάλογο: «Κυρία Χριστίνα μας, δεν πάει άλλο. Οι βουλευτές μας δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση θα πέσει, θα γίνουν εκλογές και θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ». Αυτή ακριβώς ήταν η κίνηση ρουά ματ. Της Χριστίνας πήγε να της έλθει κόλπος.

Για την Ευρώπη ο Τσίπρας είναι ό,τι ο Φιντέλ Κάστρο για την Αμερική. Φίδι στον κόρφο της. Ο Τσε Γκεβάρα του 21ου αιώνα που θα ξεκινήσει την επανάσταση από την εσχατιά της Μεσογείου: Με τον Φωτόπουλο και τους λοιπούς συνδικαλισταράδες που άφησε ορφανούς το ΠΑΣΟΚ.

Ο Αντώνης Σαμαράς, που λέει και ξαναλέει στους συνεργάτες του «με έχουν πρήξει», μετέφερε πλέον το πρόβλημα στη Μέρκελ, στον Ομπάμα, στον Σόιμπλε και στη Χριστίνα Λαγκάρντ κι όχι τη Λαμπίρη. Αν πέσει ο Σαμαράς, ας ψάξουνε όλοι αυτοί να βρούνε άκρη με τον Ερνέστο Φιντέλ Τσίπρα. Που θα τινάξει από το βράδυ των εκλογών τα δεσμά του μνημονίου.

Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα του ευρωπαϊκού Νότου που θα σπάσει τις αλυσίδες. Το πουλόβερ θ’ αρχίσει να ξηλώνεται. Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα κινδυνεύει με διάλυση. Η οικονομία της Ευρώπης θα καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

Η Ελλάς σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχει τον καλύτερο τιμονιέρη. Ο Αντώνης Σαμαράς, ύστερα από 73 χρόνια, αναβιώνει το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά. Η ανθρωπότητα, οι ισχυροί του πλανήτη, παρακολουθούν τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Ο Αντώνης Σαμαράς σαν σύγχρονος Ατλας κρατάει την υδρόγειο σφαίρα στα χέρια του. Κι εν ονόματι του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένος αν χρειαστεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Το φάντασμα του Στρατούλη αρχίζει να πλανιέται πάνω από την Ευρώπη.

Αυτά.


[Κ. Καίσαρης - sentragoal.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά