Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Οι χορηγοί της Χρυσής Αυγής

Ελπίζω πλέον να μην υπάρχουν ανόητοι που αναρωτιούνται γιατί η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις. Ούτε και δύσπιστοι «συνωμοσιολόγοι» που ψάχνουν ακόμη σε κάποια άδυτα να αποκαλύψουν τους χορηγούς της. Οσο η διαρκής σήψη του πολιτικού συστήματος δημιουργεί καρκινώματα τύπου Πολύδωρα και Λιάπη, τόσο η «επάρατος» θα απολαμβάνει την επιτυχία της.
Αλήθεια πόσο ελκυστικό κάνουν το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας πολιτικοί τύπου Πολύδωρα και Λιάπη; Και κόμματα εξουσίας, σαν τη ΝΔ, που συνέχιζαν μέχρι προχθές να τους περιβάλλουν με τιμές και αξιώματα; Αλήθεια σε ποια πολιτισμένη χώρα, ένας άνθρωπος θα μετείχε για 4 δεκαετίες στην πολιτική ελίτ, με μοναδικό προσόν ότι ήταν ανιψιός του θείου του; Σε ποια δυτική χώρα ένας υπουργός που βαρύνεται με την αντικειμενική (τουλάχιστον...) πολιτική ευθύνη για μια φυσική καταστροφή και πάνω από 100 νεκρούς θα είχε «επόμενη μέρα»;
Να το υπενθυμίσω για
να μην ξεχνιόμαστε. Το καλοκαίρι του 2007 κάηκε η μισή Πελοπόννησος και ο «στρατηγός άνεμος» ήταν αρμόδιος υπουργός. Λίγους μήνες μετά, ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας τον έστειλε πάλι στη Βουλή. Το ίδιο έγινε στις εκλογές του 2009 και στις διπλές εκλογές το καλοκαίρι του 2012. Σαν να μην έφτανε αυτό, το κόμμα του τον τίμησε με το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.
Συμπέρασμα: ένα σοβαρό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας αναγνωρίζεται σε πολιτικούς τύπου Πολύδωρα και ένα κόμμα εξουσίας δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους διατηρεί σε κορυφαίες θέσεις. Ουδείς φαίνεται να έχει πρόβλημα με την εγκληματική ανικανότητά τους, τον «σαλεμένο» πολιτικό τους λόγο, τη ρουσφετολογική τους πρακτική, τη γραφικότητά τους, την αδιαφορία τους για οτιδήποτε άλλο πέραν της προσωπικής τους επιβίωσης. Ουδείς είχε πρόβλημα όταν ο συγκεκριμένος έλεγε παλαβομάρες για τις «ασύμμετρες απειλές», για την περίφημη «ζαρντινιέρα» της Θεσσαλονίκης, όταν «έγλειφε» τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, όταν αποσπούσε τις θυγατέρες του πότε στα υπουργικά γραφεία και πότε στις υπηρεσίες της Βουλής. Ο Πολύδωρας έγινε η «επιτομή της κατάντιας του πολιτικού συστήματος» μόνο τώρα που καταψήφισε τον νέο φόρο για τα ακίνητα. Δυστυχώς τώρα είναι πολύ αργά. Αλλωστε στο «ταμείο» πρόλαβε και πήγε η Χρυσή Αυγή.
Υ.Γ. Επειδή το πολιτικό σύστημα στη χώρα μας φαίνεται ότι αλλάζει απλώς για να γίνει χειρότερο, να επισημάνω το χειροκρότημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον «σαμουράι». Ενα ερώτημα μόνο: καλά, τόση πολιτική πενία σύντροφοι;
Θαν. Τσεκούρας-Έθνος

6 σχόλια:

  1. Δεν περίμενα διαφορετική επιχειρηματολογία απο τον κ. Τσεκούρα,ειναι η παλιά και δοκιμασμένη τακτική 'η μπάλα στην κερκίδα'. Η Χ.Α.ειναι αποτέλεσμα της πολιτικής των μνημονίων των κυβερνώντων.Αυτοί με την πολιτική τους ανατρέφουν την αλητεία που λέγεται Χ.Α. Οταν όμως ο λύκος άρχισε να πέρνει σφαχτά μέσα απο το μαντρί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ τότε άρχισαν δήθεν να ανησυχουν. Και αντί να βάλουν σε λειτουργία την δημοκρατία και τους θεσμούς, έγιναν ίδιοι με τους λύκους με απαγορεύσεις και διατάξεις.
    ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.
    Αυτή είναι η δημοκρατία σας.
    Να την χαίρεστε.
    Στον γύψο αυτοί, στον γύψο και σείς.
    'Ο ανθρωπος εστι ζώον κοινονικόν,ο ζών κατα μόνας ή θηρίο ή θεός εστί.' λέει ο Αριστοτέλης,έ κάποι ας γίνουμε θηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΖΗΤΟΥΣΑ ΧΘΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΘΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Χ.Α ! ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ν.Δ ! ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΛΕΩ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η Χ.Α ; ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑΚΑΚΑΣ ΛΕΕΙ ! ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΑ ! ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟΥ ΛΕΩ ; ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ! ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ν.Δ ΚΑΙ Χ.Α ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ! ΑΡΚΕΙ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ! ΠΙΑΣΕ Τ' ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΟ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
    δεν υπαρχουν αλητες
    ηλιθιε κ.Κυριακου...........
    ΜΟΝΟ εντιμους νοικοκυραιους εχω γνωρισει εδω και 2 χρονια σαυτο το κομμα.............
    οι περισσοτεροι ειμαστε πρωην αριστεροι, που σιχαθηκαμε την αριστερα των λαμογιων...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ ΦΟΥΣΚΩΣΕ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Η ΧΑ ! ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ! ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ! ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΘΑ "ΔΕΙΡΕΙ" ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ "ΚΥΝΗΓΑ" ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ! ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι τιμή μου οι βρισές απο τους χρυσαλήτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αλαζουμε τον κασμο αλαζωντας τον εαυτο μας .....εδω τα ξερετε ολα ειστε οι σωστοι και λαθος ο απεναντι ....καλα παμε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά