Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Λαφαζάνη, τ' ακούς;

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη και αν δεν ανακοινώθηκε, υποθέτω ότι πρέπει να το αποδώσουμε τόσο στην «ειδική» σχέση που έχει ο πρόεδρος Αλέξης με τα θεία όσο και στην «ευαίσθητη» περί τα θέματα σχέσεων του κόμματος με την Εκκλησία βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλο τι δεν μπορώ να υποθέσω σχετικά με το γιατί έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ότι ο πρόεδρος Αλέξης τα είπε με αντιπροσωπεία της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Ορους. Τον πρόεδρο επισκέφθηκαν ο ιερομόναχος Νικόδημος, εκπρόσωπος της μονής Μεγίστης Λαύρας, ο μοναχός Νικόδημος, εκπρόσωπος της μονής Αγίου Παύλου, ο ιερομόναχος Φώτιος, αντιπρόσωπος της μονής του Οσίου Γρηγορίου, ο ηγούμενος της μονής Διονυσίου Παύλος (τον έσκισα τον Βενιζέλο που παίζει στα δάχτυλα τα εκκλησιαστικά!). Τι έφερε όλους αυτούς τους αγίους ανθρώπους στην Αθήνα, στο γραφείο του αριστερού αγοριού; Η επαπειλούμενη φορολόγηση των ακινήτων που ανήκουν στις μονές του Αγίου Ορους.
Με ενημέρωσαν ότι οι «άγιοι» έφυγαν από τη συνάντηση χαρούμενοι και ευτυχισμένοι - ο πρόεδρος Αλέξης δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει το αίτημά τους για τη μη φορολόγηση, όπερ και εγένετο κατά τη συζήτηση για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Τόσο οι περιουσίες των μονών όσο και εκείνες των Πατριαρχείων εξαιρέθηκαν, και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίδραση.
Δεν κρίνω το σωστό ή όχι της στάσης αυτής. Αλλά τη μεθόδευση. Και κλείνω με την είδηση ότι η αντιπροσωπεία της Ιεράς Επιστασίας προσκάλεσε τον πρόεδρο Αλέξη να επισκεφθεί το Αγιον Ορος, και το αριστερό αγόρι αποδέχθηκε ασμένως την πρόσκληση. Πράγμα επίσης άξιον μνείας - για την επόμενη φορά που θα ξιφουλκήσουν κατά της Εκκλησίας...
(Ο φίλος Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπέρμαχος της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, τι να λέει άραγε διαβάζοντας τα προηγούμενα;)
Γ.Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά