Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Νέα "βόμβα" Σταθάκη για φορολογία


Εντείνει τη σύγχυση για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος Αναπτυξιακής πολιτικής του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.

Με νέα δήλωσή στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα fm” υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “δεν θα αλλάξει κανένα φορολογικό συντελεστή” σημειώνοντας μάλιστα ότι “εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα., τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα”.

Οι δηλώσεις του Γ. Σταθάκη έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους βασικούς άξονες του επίσημου φορολογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο μεταξύ άλλων ...

προβλέπεται σταδιακή μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ και συνολική φορολόγηση σε ποσοστό κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Επιπλέον, ο υπεύθυνος Αναπτυξιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι σε ό,τι αφορά την φορολόγηση και τον Φ.Π..Α “τα νομικά πρόσωπα και οι επιχειρήσεις είχαν μια μεγάλη υστέρηση που σήμερα είναι μικρότερη, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει”.

Πάντως στη συνέντευξή του επέμεινε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται να επαναφέρει τον κατώτατο μισθό “στα προ κρίσης επίπεδα στον ιδιωτικό τομέα” ενώ σε ότι αφορά τη διαχείριση του χρέους ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειας αλλά σε “διαπραγμάτευση και νέα ρύθμιση του χρέους” με πρώτη κίνηση να “συγκαλέσει έκτακτο Eurogroup για να αναδείξει το ελληνικό πρόβλημα, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να προχωρήσει μια ρύθμιση”.

capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά