Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φορολογήσει τον πλούτο, με μνημονιακούς φορολογικούς συντελεστές!

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να διατηρήσει τους υφιστάμενους φορολογικούς συντελεστές ως έχουν εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης.Σε ραδιοφωνική του παρέμβαση, (ΒΗΜΑ) ο κ. Σταθάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: "Εάν ισχύσει η σημερινή φορολογία και πατάξουμε τη φοροδιαφυγή, θα έχουμε μεγαλύτερα έσοδα. Δεν θα αλλάξουμε κανένα φορολογικό συντελεστή. Τα έσοδα θα αυξηθούν και η φοροδιαφυγή θα φέρει έσοδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει αυτό".Epikairo :Το οικονομικό πρόγραμμα του Σύριζα στις εκλογές του 2012 βασίστηκε σε μια σειρά αλλαγών στους φορολογικούς συντελεστές,  με κύρια συνιστώσα την φορολόγηση του πλούτου και των μεγάλων εισοδημάτων που
υποσχόταν την εισροή δεκάδων δις στα ταμεία του κράτους. (Δείτε εδώ)Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και η εξής:«Να αλλάξει η φορολογική κλίμακα με σημαντική αύξηση των συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα μέχρι 75% για εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ τον χρόνο». Αν κάνουμε έναν πρόχειρο υπολογισμό με το σημερινό φορολογικό σύστημα, τα έσοδα που εισπράττει το κράτος από τους πλούσιους >500 χιλιάδων ευρώ είναι 2,8 εκ.€!!!Ο Σταθάκης φέρεται να γνωρίζει ότι η υπερφορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου, δεν είναι η μαγική λύση της στιγμής, για ένα κράτος που αντιμετωπίζει προβλήματα φοροδιαφυγής λόγω εκτεταμένων διαρθρωτικών αδυναμιών του φορολογικού μηχανισμού. Ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ το αντιλαμβάνεται αυτό..(;)
epikairo.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά