Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Θέλει να τα δεί όλα πριν χάσει την όρασή του

Όπως συνηθίζεται στο NBA οι ομάδες παρουσιάζονται στο κοινό και είναι έτοιμες για τον μεγάλο αγώνα. Οι Boston Celtics παίζουν αντίπαλοι με τους Golden State Warriors. Δεν ήταν όμως μια συνηθισμένη βραδιά. Στο κοινό βρισκόταν ο 12χρονος Λούις Κόρμπετ, από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος χάνει με ταχείς ρυθμούς την όρασή του, αφού πάσχει από μια σπάνια πάθηση των ματιών που ονομάζεται «Μελαχρωστική Αμφιβληστροειδοπάθεια».
«Φέτος θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε τον κόσμο του με όσες περισσότερες όμορφες εικόνες μπορούμε», είπε η μητέρα του Κάθριν Κορμπέτ στο CNN.
Βρισκόταν στο γήπεδο μετά από επιθυμία του να δει, ίσως για τελευταία φορά, την αγαπημένη του ομάδα, τους Boston Celtics, να παίζουν.
«Καλώς όρισες Λούις», εμφανίστηκε με φωτεινά γράμματα στην τεράστια οθόνη του
γηπέδου μαζί με ένα βροντερό χειροκρότημα.
«Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι εδώ για το παιχνίδι» δήλωσε ο πιτσιρικάς στο κανάλι CNN.
Γνωρίζοντας πως σε λίγο καιρό από τώρα, ο μικρός Λούις θα χάσει την όρασή του -ήδη σε ένα χρόνο έχει χάσει το 50% της όρασής του- οι γονείς του θέλησαν να χαρίσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία στο μικρότερο από τα 5 τους παιδιά. Αποφάσισαν να του χαρίσουν ένα χρόνο γεμάτο εμπειρίες, ταξίδια και εικόνες.
«Φέτος θα προσπαθήσουμε να γεμίσουμε τον κόσμο του με όσες περισσότερες όμορφες εικόνες μπορούμε», είπε η μητέρα του Κάθριν Κορμπέτ στο CNN.
Ο Λούις έκανε μια λίστα με ευχές που θα ήθελε να πραγματοποιηθούν πριν χάσει τελείως το φως του. Επέλεξε να δει μέρη όπως, το Γκραντ Κάνιον, τους καταρράκτες του Νιαγάρα, το Empire State Building και τα κεντρικά της Google στην Καλιφόρνια.
Αλλά η μεγαλύτερή του επιθυμία ήταν το παιχνίδι των Boston Celtics. «Για κάποιο λόγο έχει μεγάλη αδυναμία στο μπάσκετ», είπε η μητέρα του, «δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο τόσο όσο το μπάσκετ».
Μετά από μια σειρά συμπτώσεων, οι γονείς του αλλά και ο γείτονας της οικογένειας Κορμπετ, Γουόρεν Κέισι κατάφεραν να κάνουν το όνειρο του μικρού πραγματικότητα και ως δια μαγείας βρέθηκαν θέσεις για τον πολυπόθητο αγώνα. 
Ο μικρός Λούις φαίνεται να έχει την τύχη με το μέρος του και ίσως να βρεθεί κάποια λύση και για την ασθένειά του.  
 http://www.thetoc.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά