Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Λαφαζάνης - Νταβανέλος κατά Δραγασάκη

Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ και η διαπραγμάτευση με την Τρόικα, οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη αλλά και η στρατηγική των συμμαχιών –όλα τέθηκαν επί τάπητος στην εκδήλωση που διοργανώθηκε το Σάββατο το βράδυ, από την ιστοσελίδα rproject.gr, που απηχεί θέσεις στελεχών της μειοψηφίας εντός ΣΥΡΙΖΑ.
Χωρίς να τον κατονομάσει
«Αν κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στη σωτηρία του κόσμου και το ευρώ, θα επιλέξουμε το πρώτο», είπε ο Αντώνης Νταβανέλλος
Ειδικότερα, αν και δεν κατονόμασε τον Γιάννη Δραγασάκη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και εκ των βασικών ομιλητών στην εκδήλωση, Αντώνης Νταβανέλλος, έκανε αναλυτική αναφορά στο θέμα που ανέκυψε τις τελευταίες ημέρες. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί την κατεύθυνση, έτσι όπως ειπώθηκε σε μια αντιπροσωπεία Γερμανών βουλευτών, ότι “θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον κόσμο μας μέσα στο πλαίσιο του ευρώ”, αυτό σημαίνει ότι δεν θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τον κόσμο μας», υποστήριξε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας παράλληλα το “γιατί”:
«Είναι πίσω από τη συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, “καμία θυσία για το ευρώ”, είναι πίσω από διακηρύξεις που έγιναν από τα πιο επίσημα χείλη στον ΣΥΡΙΖΑ, που έλεγαν ότι “δεν θα δεχθούμε τον εκβιασμό”, κι ότι “αν κληθούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στη σωτηρία του κόσμου και το ευρώ, θα επιλέξουμε το πρώτο”».
Κατά τον Αντώνη Νταβανέλλο, «ένα τέτοιο πισωγύρισμα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε να το αποκλείσουμε». Ενώ, «την κατάσταση στην Ελλάδα δεν την επιβάλλει μόνο το εγχώριο μεγαλοαστικό κατεστημένο και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει πολιτικά και οικονομικά. Αυτή την κατάσταση την επιβάλλει ταυτόχρονα και η Τρόικα», τόνισε με νόημα αμέσως μετά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Και η έξοδος από το ευρώ στη φαρέτρα
«Μετά την κυπριακή εμπειρία ιδίως, μια κυβέρνηση της Αριστεράς που υπόσχεται στον κόσμο την ανατροπή της λιτότητας, θα πρέπει να έχει αναγκαστικά στο οπλοστάσιό της και την πιθανότητα εξόδου από το ευρώ», επέμεινε στο μείζον αυτό θέμα ο Αντώνης Νταβανέλλος.
«Μια κυβέρνηση της Αριστεράς που δεν θα έχει τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε βήμα σε προοδευτική κατεύθυνση», είπε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης
Ταυτόχρονα, από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης προέταξε τρία κεφαλαιώδη, κατά την άποψή του, θέματα: Το πρώτο, ακύρωση των Μνημονίων, μαζί όμως, επέμεινε, και των εφαρμοστικών νόμων. «Δεν φτάνει να ακυρώσεις το Μνημόνιο, αν συνεχίζουν να λειτουργούν οι εφαρμοστικοί νόμοι», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Το δεύτερο, η αντιμετώπιση του χρέους. Εδώ, συνεδριακή θέση του ΣΥΡΙΖΑ, με μεγάλη πλειοψηφία, είναι «η διεκδίκηση της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς όρους». Και, τρίτον, η κοινωνικοποίηση/ εθνικοποίηση των τραπεζών. Παραπέμποντας και πάλι στις συνεδριακές αποφάσεις, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς που δεν θα έχει τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δεν μπορεί να προχωρήσει ούτε βήμα σε προοδευτική κατεύθυνση.
Οι συμμαχίες
Στο θέμα των συμμαχιών, τέλος, ο μεν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ προσδιόρισε τα όρια για την κυβέρνηση της Αριστεράς, στους χώρους «πέραν της σοσιαλδημοκρατίας», με τον σύντροφό του στον ΣΥΡΙΖΑ (αλλά και την Αριστερή Πλατφόρμα) να υπογραμμίζει τα λάθη του γαλλικού Κ.Κ. που συνεργάστηκε με τον Φρανσουά Ολάντ, χαρίζοντας έτσι χιλιάδες εργάτες στη δημαγωγία της Λεπέν, όπως είπε.
http://www.thetoc.gr/

1 σχόλιο:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΣΗΜΕΡΑ "Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΛΙΑΚΟΥ"ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΔΑΧΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΟΙΜΙΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ:"ΟΠΟΥ ΛΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΚΟΚΟΡΟΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ" !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά