Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Επίσημη πρόταση

Βαθιά... φοβισμένος (χα!) ου μην και προβληματισμένος εξίσου μπορώ να πω, μετά τα τελευταία περιστατικά με τις μηνύσεις της εριτίμου κυρίας Ραχήλ (Μακρή) η οποία «κοσμεί» μεταφορικά αλλά και κατά κυριολεξία το ελληνικό Κοινοβούλιο (σχεδόν σαράντα χρόνια που ασκώ αυτό το επάγγελμα δεν ενθυμούμαι άλλο τέτοιο «κόσμημα» στο Κοινοβούλιο...), προχωρώ στη διατύπωση επίσημης πρότασης για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες... εμπλοκές με μηνύσεις, συλλήψεις και ταλαιπωρίες δημοσιογράφων:
n Εισηγούμαι στο κόμμα «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» τη δημιουργία παρά τω προέδρω Επιτροπής Προληπτικού Ελέγχου (ΕΠΕΛ) στην οποία θα αποστέλλουμε όλοι - μηδέ εμού εξαιρουμένου - τα κείμενά μας προκειμένου να ελέγχονται ως προς τη συμβατότητα με το «εγώ», τις διαθέσεις, τις πρακτικές και τις επιδιώξεις του προέδρου και των στελεχών του κόμματος.
n Η ΕΠΕΛ θα επιχειρεί στα κείμενα τις απαραίτητες διορθώσεις εφόσον αυτές απαιτούνται και εν συνεχεία θα τα επιστρέφει στους συγγραφείς τους με την ένδειξη του «καλώς έχει» ή του «απορρίπτεται» ώστε να προχωρεί η δημοσίευσή τους (ανάρτηση στο Διαδίκτυο, εκφώνηση κ.λπ.) ή να σταματάει.
n Η ΕΠΕΛ εισηγούμαι επίσης να διοικείται από τον γνωστό «βιομήχανο» αγωγών - μηνύσεων κατά του Τύπου πρόεδρο Πάνο και ως μέλη της να έχει τη Ραχήλ και τον Καπερνάρο, ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει και ως δικονομικός σύμβουλος αναφορικά με το τι εμπίπτει (κατά τη γνώμη του) στις διατάξεις του ΚΠΔ περί «συκοφαντικής δυσφήμησης», «εξύβρισης» κ.λπ. και τι όχι.
Θεωρώ περιττό να εξηγήσω τη σπουδαιότητα της ΕΠΕΛ. Θα σημειώσω απλώς ότι το σύστημα είχε λειτουργήσει και στη διάρκεια της δικτατορίας με τις Επιτροπές Λογοκρισίας και είχε αποδώσει εξαιρετικά. Και ευελπιστώ ότι ο πρόεδρος Πάνος θα ενστερνιστεί αμέσως την πρόταση, ίνα αποφευχθούν εκατέρωθεν «τραβήγματα» στα δικαστήρια. Ιδού η Ρόδος...
 Γ  Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά