Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος

Φίλες και Φίλοι,
            Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Ιακωβίδης, είμαι 32 χρόνων και έχω γεννηθεί στην Λαμία Φθιώτιδας. Πέρασα τα παιδικά και σχολικά μου χρόνια στην Πελασγία Φθιώτιδας, όπου αποφοίτησα από το Λύκειο Πελασγίας. Είμαι Μηχανολόγος Μηχανικός με Μεταπτυχιακές σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου “Heriot – Watt” στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Πήρα την απόφαση να ασχοληθώ ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση και στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου να θέσω υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος, με την ανεξάρτητη παράταξη Στηρί-ζω Στυλίδα, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Πανουργιά Πανουργιά.
Δε σας κρύβω πως η λήψη της απόφασης αυτής ήρθε έπειτα από σοβαρή σκέψη και προβληματισμό, μιας και γενικότερα η πολιτική στις μέρες μας έχει απαξιωθεί και ένας από τους λόγους είναι ότι έχει μετατραπεί σε χώρο επαγγελματιών πολιτικών. Από την άλλη όμως βλέπω πως ο Δήμος μας, το χωριό που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε δεν έχει την εικόνα που πραγματικά θα θέλαμε. Δυστυχώς οι πολίτες του Δήμου έχουν
χωριστεί σε τρεις κατηγορίες: Σε αυτούς που φύγανε προς γειτονικούς όμορους δήμους αναζητώντας καλύτερη ποιότητα ζωής, σε αυτούς που μένουν εδώ αναγκαστικά γιατί δεν τους δόθηκε ακόμα η δυνατότητα να φύγουν και σε αυτούς που παραμένουν ρομαντικοί και συνεχίζουν να μένουν εδώ -κατά συνείδηση-, γιατί αγαπούν τον τόπο, όμως καθημερινά αγανακτούν με όλα αυτά που βλέπουν γύρω τους.
Έχοντας πλήρη συνείδηση των προβλημάτων και της ανομοιογένειας αυτού του τόπου και γνωρίζοντας, όπως και εσείς, όλα αυτά που μας έφεραν πίσω, πιστεύω πως, με ενδιαφέρον, εντιμότητα και ικανότητα μιας ομάδας ανθρώπων και όχι ατομικά κάποιου -˝ένας κούκος δε φέρνει την άνοιξη˝- μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής μας. Να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τη ζωή των κατοίκων στην Πελασγία, στη Γλύφα, στο Βαθύκοιλο, στους Μύλους, στον Κυπαρισσόνα όπως και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου. Να έρθουμε κοντά στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων του Δήμου μας. Με εκτίμηση και εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Πανουργιά Πανουργιά, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.
Στο χέρι όλων μας είναι ο Δήμος Στυλίδας και κατ’επέκταση τα χωριά μας, να αρχίζουν να κερδίζουν όλα όσα δεν διεκδίκησαν ποτέ. Ας βάλουμε όλοι μαζί ένα τέρμα στους επαγγελματίες πολιτικούς και ας επιλέξουμε αυτή τη φορά άξιους και ικανούς ανθρώπους που έχουν διάθεση και όραμα να προσφέρουν. Απομακρύνετε όσους αναζητούν επαγγελματική αποκατάσταση στο δήμο και οικονομική εκμετάλλευση αυτού για ίδιον όφελος. Απομακρύνετε τους αδιάφορους και τους ασυνεπείς. Επιλέξτε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το τόπο μας, έντιμους και σοβαρούς, χωρίς κομματική ταυτότητα, αφού προφανώς σε όλους τους χώρους υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι.
Το στοίχημα μιας παράταξης πρέπει να είναι η επόμενη μέρα των εκλογών και όχι η νίκη αυτή καθ’ αυτή. Αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα του τόπου..! Επειδή πιστεύω πως η δική μας παράταξη διαθέτει τα εχέγγυα, το ανθρώπινο δυναμικό, το πρόγραμμα, τη δυνατότητα, τη διάθεση και τη γνώση γι’ αυτό… συμπαραταχθείτε μαζί μας, μαζί με το όραμα της ελπίδας των νέων ανθρώπων που γεννιέται για το αύριο. Σας ευχαριστώ.

2 σχόλια:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά