Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Whatever it takes...ότι χρειαστεί

Επειδή πρόκειται για τον Γ. Δραγασάκη, ένα από τα σημαντικότερα και τα πλέον αξιόλογα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η παραδοχή έχει άλλο βάρος.
Με την φράση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «whatever it takes», δηλαδή «ό,τι χρειαστεί», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση τι θα πράξει το κόμμα του σε περίπτωση που αντιμετωπίσει, ως κυβέρνηση, δυσκολίες στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Και εξήγησε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί με δημοκρατικό τρόπο στο λαό, αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
Το τι θα αφορά το

δημοψήφισμα αφήνεται στη συλλογική φαντασία. |Όπως έχει ειπωθεί από την Κουμουνδούρου, αντικείμενο δεν θα είναι η ελληνική παρουσία στην ευρωζώνη, αλλά μπορεί να είναι η συμφωνία με την Τρόικα - δηλαδή η προϋπόθεση της παραμονής στην ευρωζώνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εγκλωβισμένος σε ένα ευχάριστο αλλά εξωπραγματικό αφήγημα, κατά το οποίο υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για τη χώρα μας χωρίς αποδοχή των κανόνων που ισχύουν για όλους.

O Μάριο Ντράγκι δεσμεύτηκε ότι η ΕΚΤ θα κάνει «whatever it takes» για τη σωτηρία του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί ότι θα κάνει «whatever it takes» για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του κόντρα στους εταίρους. Η δέσμευση Ντράγκι είχε αποτέλεσμα γιατί μίλησε εξ ονόματος της πανίσχυρης ΕΚΤ, η απειλή ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέσει στο κενό γιατί ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ αλλά δεν νικά πάντα.
 http://www.metarithmisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά