Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Whatever it takes...ότι χρειαστεί

Επειδή πρόκειται για τον Γ. Δραγασάκη, ένα από τα σημαντικότερα και τα πλέον αξιόλογα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η παραδοχή έχει άλλο βάρος.
Με την φράση του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι «whatever it takes», δηλαδή «ό,τι χρειαστεί», απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην ερώτηση τι θα πράξει το κόμμα του σε περίπτωση που αντιμετωπίσει, ως κυβέρνηση, δυσκολίες στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.
Και εξήγησε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί με δημοκρατικό τρόπο στο λαό, αφήνοντας εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
Το τι θα αφορά το

δημοψήφισμα αφήνεται στη συλλογική φαντασία. |Όπως έχει ειπωθεί από την Κουμουνδούρου, αντικείμενο δεν θα είναι η ελληνική παρουσία στην ευρωζώνη, αλλά μπορεί να είναι η συμφωνία με την Τρόικα - δηλαδή η προϋπόθεση της παραμονής στην ευρωζώνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εγκλωβισμένος σε ένα ευχάριστο αλλά εξωπραγματικό αφήγημα, κατά το οποίο υπάρχει ευρωπαϊκό μέλλον για τη χώρα μας χωρίς αποδοχή των κανόνων που ισχύουν για όλους.

O Μάριο Ντράγκι δεσμεύτηκε ότι η ΕΚΤ θα κάνει «whatever it takes» για τη σωτηρία του ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί ότι θα κάνει «whatever it takes» για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του κόντρα στους εταίρους. Η δέσμευση Ντράγκι είχε αποτέλεσμα γιατί μίλησε εξ ονόματος της πανίσχυρης ΕΚΤ, η απειλή ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέσει στο κενό γιατί ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ αλλά δεν νικά πάντα.
 http://www.metarithmisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Πελασγία από ψηλά